Οι ΗΠΑ διαγράφουν την Kaspersky Lab από τους προμηθευτές τους

Η κυβέρνηση του Trump αφαίρεσε από τους καταλόγους με τους εγκεκριμένους προμηθευτές της, την , μία εταιρεία με έδρα τη Μόσχα και με αντικείμενο την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Και από την άλλη, οι ανησυχίες της Lab ότι θα χάσει συμβάσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ λόγω των υποτιθέμενων δεσμών της με τη ρωσική κυβέρνηση έχουν πραγματοποιηθεί.

Kaspersky Lab

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της US Services Administration (διοίκηση γενικών υπηρεσιών), η απόφαση ελήφθη «μετά από έλεγχο και προσεκτική εξέταση». Ωστόσο, η εξέταση αυτή αποτελεί συγκεκριμένα μέτρα που ελήφθησαν κατά της Kaspersky Lab, δεδομένου ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης την έκριναν ύποπτη για συμμετοχή της με τις ρωσικές αρχές.

Η Kaspersky Lab έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι «ποτέ δεν βοήθησε ούτε θα βοηθήσει, καμία κυβέρνηση στον κόσμο να προβεί σε ηλεκτρονική κατασκοπεία» με τον ιδρυτής της, Kaspersky, να ισχυρίζεται ότι είναι πρόθυμος να παρέχει τον πηγαίο κώδικα για να αποδείξει την αθωότητά της εταιρείας του. Η αμερικανική κυβέρνηση, ωστόσο, δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς της Kaspersky, καταθέτοντας εσωτερικές αναφορές που προτείνουν στον Trump να εξετάζει το ενδεχόμενο μιας ευρύτερης απαγόρευσης που θα μπλοκάρει όλες τις υπηρεσίες των ΗΠΑ από τη χρήση του λογισμικού Kaspersky.

  Wireshark 3.7.0 stable: αναλυτής πρωτοκόλλων δικτύου

Σε μια δήλωση, η Kaspersky Lab είπε ότι δεν έχει ακόμη λάβει ενημέρωση από οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ που να αναφέρει ότι την αποκλείουν από πωλητή, και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως έχει «πιαστεί στη μέση ενός γεωπολιτικού αγώνα όπου η κάθε πλευρά προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την εταιρεία σαν πιόνι στο πολιτικό τους παιχνίδι».

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  3  =  4