Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ελέγχει τα social media για χορήγηση βίζας

Το τερμάτισε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καθώς όποιος θέλει βίζα για την Αμερική θα πρέπει να δηλώνει τα που συμμετέχει ή συμμετείχε, σε βάθος χρόνου πέντε ετών.

social

Από προχθές το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ (U.S. State ) άρχισε να ζητάει σε όσους αιτούνται θεώρηση βίζας για τις ΗΠΑ, να αναφέρουν τα ονόματα χρηστών (usernames) των social media που συμμετέχουν, καθώς επίσης και τις προηγούμενες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν και τους αριθμούς τηλεφώνου τους. Η νέα απαίτηση, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει μέχρι και 15 εκατομμύρια υποψήφιους ταξιδιώτες προς τις ΗΠΑ, αποτελεί μέρος μιας ευρείας επέκτασης των ελέγχων κατά της μετανάστευσης, υπό τη διοίκηση του προέδρου Τραμπ.

Μέχρι τώρα όλες αυτές οι επιπρόσθετες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, των τηλεφωνικών αριθμών και των socail media, τα ζητούσαν μόνο σε όσους θεωρούσαν ότι χρειαζόταν επιπλέον έλεγχος, κυρίως δηλαδή για ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει σε περιοχές με υψηλό βαθμό τρομοκρατικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με το Associated Press περίπου 65.000 υποψήφιοι ανά έτος εντάσσονταν σε αυτή την κατηγορία.

  Απαγορεύτηκε η πώληση συσκευών με Kodi

Πλέον εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν 710.000 αιτήσεις εισόδου για μετανάστες και 14 εκατομμύρια υποψήφιοι για απλή θεώρηση βίζα, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματιών και φοιτητών.

Οι νέες ερωτήσεις που υπάρχουν στα σχετικά έντυπα αίτησης θεώρησης βίζας, ζητούν τα usernames για όλες τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που είχαν για βάθος χρόνου πέντε έτη. Τα έντυπα ζητούν επίσης τους αριθμούς τηλεφώνου και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν χρησιμοποιήσει οι αιτούντες κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, καθώς επίσης και τα διεθνή ταξίδια που έχουν κάνει, αν έχουν απελαθεί και κατά πόσον τα μέλη της οικογένειας τους έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Αν λοιπόν θέλετε να ταξιδέψετε στην Αμερική και πριν τέσσερα χρόνια γράφατε στο αντιαμερικάνικα συνθήματα, ακόμα και να τα έχετε σβήσει, ακόμα και να έχετε διαγράψει τον λογαριασμό,  μην νομίζετε ότι θα την γλυτώσετε τόσο εύκολα. Ο μεγάλος αδελφός παρακολουθεί.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  75  =  79