Βιομηχανία περιφερειακών και αξεσουάρ STOP στην ασυδοσία

Τα καλώδια του της Apple είναι μια πολύ μεγάλη επιχείρηση: Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ενεργά iPhone αυτή την στιγμή. Και αν τα καλώδια φόρτισής τους πρέπει να αντικαθίστανται μία ή δύο φορές το χρόνο, όπως επιβεβαιώνουν πολλοί χρήστες, με περίπου 20$ το καλώδιο, θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα Twitter το χρόνο για το ίδιο ποσό…

e waste

Αυτό θα τελειώσει σύντομα. Ένα νέο νομοσχέδιο για τα καλώδια των απανταχού συσκευών που ανακοινώθηκε τελευταία ισχύει άμεσα μόνο για τις που πωλούνται στην ΕΕ, η Ινδία φαίνεται έτοιμη να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ευρώπης….

Η κίνηση αυτή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κάνει την Apple να εγκαταλείψει οριστικά την προσέγγισή της στους φορτιστές για τις μελλοντικές εκδόσεις του πιο δημοφιλούς smartphone στον κόσμο.

Ακόμη και ο Greg Joswiak, ο παγκόσμιος επικεφαλής της εταιρείας, παραδέχτηκε ότι η προώθηση της τυποποίησης στην ΕΕ σημαίνει ότι τα καλώδια Apple πιθανότατα θα σταματήσουν. Και πολύ γρήγορα μάλιστα, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν από δέκα χρόνια η Apple τα αποκαλούσε σαν το “πρότυπο των καλωδίων για την επόμενη δεκαετία…

Αυτό θα μπορούσε γενικά να μειώσει τον πειρασμό μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων και η Apple, να “καινοτομούν” εισάγοντας ιδιόκτητα εξαρτήματα που προκαλούν τακτικά ένα ντόμινο δαπανηρών αναβαθμίσεων.

Το γεγονός ότι κάθε νέο iPhone φαίνεται να είναι τυχαία ένα χιλιοστό διαφορετικό σε μέγεθος και σχήμα προς κάθε κατεύθυνση σημαίνει ότι πρέπει να αγοραστούν ολοκαίνουργιες θήκες, βάσεις και προστατευτικά οθόνης μαζί με νέα ακουστικά, όλα για το προνόμιο μερικών εκατοντάδων pixel.

Αν και αυτή η διαδικασία μπορεί να προσφέρει ένα ευπρόσδεκτο χρηματικό κίνητρο στη βιομηχανία των περιφερειακών και των αξεσουάρ, συμβάλλει στη μαζική περιβαλλοντική επιβάρυνση από ηλεκτρονικά απόβλητα, που υπολογίζονται σε περίπου 60 εκατομμύρια τόνους ετησίως — ένας αριθμός που είναι πολύ μεγαλύτερος από το βαρύτερο τεχνητό αντικείμενο στον κόσμο, το Σινικό Τείχος της ς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!
iphone,apple,καλώδια,ηλεκτρονικά απόβλητα

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Όλο και κάτι θα σκεφτούν για να πουλήσουν (για παράδειγμα θα σου λένε ότι μπορείς να φορτίσεις τη συσκευή με το συμβατό καλώδιο, αλλά μπορείς να το κάνεις και με την νέα συσκευή που κάνει τη φόρτιση αυτόματα, σου στέλνει μηνύματα, σε αγαπάει και σε σκέφτεται ….
    Και εμείς θα τρέχουμε να αγοράζουμε όλο και κάτι πιο ακριβό αλλά και στην πραγματικότητα άχρηστο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).