Virtual Lorenz: online η κρυπτογράφηση του Hitler

Lorenz: Μια online έκδοση της μηχανής κρυπτογράφησης μηνυμάτων που χρησιμοποιούσε ο Hitler είναι διαθέσιμη για οποιονδήποτε επιθυμεί να τη δοκιμάσει.

Το Εθνικό Μουσείο Πληροφορικής του Ηνωμένου Βασιλείου (National of Computing ή TNMC) παρουσίασε τη μηχανή Virtual Lorenz για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του Bill Tutte, του μαθηματικού του Bletchley που έσπασε το κρυπτογράφησης Lorenz SZ42 της Γερμανικής Διοίκησης, επιτρέποντας στους Συμμάχους να αποκρυπτογραφούν τα μυστικά τους.Virtual Lorenz

“Το έργο του Tutte, που συχνά θεωρείται ως το μεγαλύτερο πνευματικό επίτευγμα του πολέμου, μείωσε τη σύγκρουση επιτρέποντας την αποκρυπτογράφηση των στρατηγικών μηνυμάτων του εχθρού σε τακτική βάση – και γινόταν πολύ γρήγορα με τη βοήθεια υπολογιστών Colossus”, αναφέρει το Εθνικό Μουσείο Πληροφορικής.

Ο Tutte και ο συνάδελφος John Tillman συνέκριναν πως λειτουργούσε ο 12-ρότορας του Lorenz για μια περίοδο τριών μηνών. Κατάφεραν να τη “σπάσουν” χωρίς να έχουν δει τη μηχανή, η οποία θεωρήθηκε πιο περίπλοκη από την πιο γνωστή μηχανή κρυπτογράφησης Enigma.

  Krita 5.1 Open Source εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας

Σύμφωνα με έναν συνάδελφο τους τον Tony Sale, οι κωδικογράφοι ονόμασαν τα μηχανήματα Lorenz και την κυκλοφορία τους “fish”, τα οποία στην περίπτωση του Lorenz ήταν Tunny ή tuna fish. Αν και έσπασαν το Tunny, αρχικά χρειάστηκαν έξι εβδομάδες για να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα. Ο Colossus βοηθούσε στο να γίνει πιο γρήγορη η αποκρυπτογράφηση.

Ο online κρυπτογράφος Lorenz αναπαράγει τον υψηλό βιομηχανικό ήχο του πραγματικού Lorenz SZ42, καθώς και τον ήχο του μηχανήματος όταν ανταλλάσσονται μηνύματα.

Ο Martin Gillow, ο οποίος δημιούργησε το Virtual Lorenz, αναφέρει ότι η έμπνευση για το ήταν ένας Virtual Colossus. Ο Gillow δημιούργησε επίσης μια ενημερωμένη έκδοση του αρχαίου υπολογιστή.

“Ως προγραμματιστής, ενθουσιάστηκα με την ανακατασκευή του υπολογιστή του Colossus όταν τον είδα για πρώτη φορά στο Εθνικό Μουσείο Πληροφορικής. Ο Tony Sale, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας αναδόμησης, δημιούργησε επίσης ένα Virtual Colossus για το , αλλά ανακάλυψα ότι θα τρέχει μόνο σε παλιούς ”, ανέφερε.

  Cyber Attack Trends 2022 Mid-Year Report Αύξηση των επιθέσεων στο 42%

“Έτσι, αποφάσισα να αναδημιουργήσω τον Virtual Colossus, και έπειτα ένα Virtual Lorenz για να το συνοδεύσω. Χρειάστηκαν μήνες εργασίας στον ελεύθερο μου χρόνο και η αποκάλυψή του στο κοινό στο μουσείο ήταν μια πραγματική συγκίνηση”.

Το Virtual Lorenz δεν είναι εύκολο στη χρήση, αλλά το TNMC διαβεβαιώνει ότι είναι ευκολότερο από το πρωτότυπο του πολέμου.

Ο Gillow παράσχει λεπτομερή σεμινάρια που εξηγούν τον τρόπο χρήσης του μηχανήματος για την ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων με άλλους ή μπορείτε να ρυθμίσετε το μηχάνημα να λειτουργεί αυτόματα. Απλά πληκτρολογείστε το κείμενό σας.

Virtual Lorenz

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  2  =