Βραζιλία, απαγόρευσε την πώληση iPhone χωρίς φορτιστές

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας διέταξε την Τρίτη την Apple να σταματήσει να πουλά iPhone χωρίς φορτιστή μπαταρίας στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία παρέχει ένα ημιτελές προϊόν στους καταναλωτές. Από αναφορά:

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επέβαλε στην Apple πρόστιμο 12,275 εκατομμυρίων ρεάλ (2,38 εκατομμύρια δολάρια) και διέταξε την ακύρωση της πώλησης του iPhone 12 και όλων των νεότερων μοντέλων, που δεν συνοδεύεται από φορτιστή ρεύματος.

lightning cable

Στην εντολή, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της χώρας, το υπουργείο υποστηρίζει ότι το iPhone στερείται ενός ουσιαστικού στοιχείου σε μια “σκόπιμη πρακτική που εισάγει διακρίσεις σε βάρος των καταναλωτών”.

Οι αρχές απέρριψαν το επιχείρημα της Apple ότι η πρακτική είχε σκοπό τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ς του περιβάλλοντος από την πώληση του smartphone χωρίς φορτιστή.

Πρόκειται για μια απόφαση πρότυπο, που μάλλον θα πρέπει να υιοθετήσουν άμεσα και άλλες χώρες. Να αναφέρουμε ότι η απόφαση της Apple να πουλάει συσκευές χωρίς φορτιστές, ανακοινώθηκε στις 16/09/2020. Τότε η εταιρεία από το Cupertino ανέφερε ότι ο λόγος είναι περιβαλλοντικός και ισχυρίστηκε ότι αυτό το βήμα θα εξοικονομήσει ισοδύναμο άνθρακα πάνω από 50.000 αυτοκίνητα ετησίως.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

iphone,apple,βραζιλία,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).