Βραζιλία: η ρυθμιστική αρχή μαζεύει iPhone από τις βιτρίνες

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας διέταξε τον Σεπτέμβριο την αναστολή των πωλήσεων των στη χώρα αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βλάπτει τους καταναλωτές επειδή δεν προσφέρει τον προσαρμογέα ρεύματος (φορτιστή) μαζί με την συσκευή.

Ακόμη και μετά από πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων, η Apple εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται με την απαίτηση. Έτσι η ρυθμιστική αρχή προστασίας των καταναλωτών αποφάσισε να κατασχέσει τα iPhone από τα καταστήματα λιανικής. iphone 13

Όπως αναφέρθηκε αρχικά από το 9to5mac, η Procon-DF έχει κατασχέσει ήδη “εκατοντάδες iPhone σε διαφορετικά καταστήματα λιανικής της Brasilia, την πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

Σε μια ενέργεια που ονομάζεται “Operation Discharge”, η ρυθμιστική αρχή στοχεύει να αναγκάσει την Apple να συμμορφωθεί με την τοπική νομοθεσία που απαιτεί τα smartphone να αποστέλλονται με τον φορτιστή να συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.

Σύμφωνα με την δημοσίευση, τα iPhone κατασχέθηκαν σε καταστήματα παρόχων τηλεφωνίας και εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της Apple.

Η ρυθμιστική αρχή διέταξε την απαγόρευση οποιουδήποτε μοντέλου iPhone που δεν διαθέτει φορτιστή στην συσκευασία. Αν και η Apple σταμάτησε να προσφέρει “δωρεάν” τους φορτιστές με το iPhone 12, η ​​εταιρεία αποφάσισε να κάνει το ίδιο με το iPhone 11, να τα δίνει δηλαδή χωρίς φορτιστή.

  NASA γιατί θέλει να στείλει ρομπότ στις σπηλιές του Άρη;

Μετά την κατάσχεση των iPhone, η Apple Brazil ζήτησε από την κυβέρνηση να επιτρέψει τις πωλήσεις του smartphone στη χώρα μέχρι την τελική απόφαση.

iphone,βραζιλία

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


7  +  1  =