Βραζιλία: η ρυθμιστική αρχή μαζεύει iPhone από τις βιτρίνες

Το Δικαιοσύνης της Βραζιλίας διέταξε τον Σεπτέμβριο την αναστολή των πωλήσεων των iPhone στη χώρα αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Apple βλάπτει τους καταναλωτές επειδή δεν προσφέρει τον προσαρμογέα ρεύματος () μαζί με την .

Ακόμη και μετά από πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων, η Apple εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται με την απαίτηση. Έτσι η ρυθμιστική αρχή προστασίας των καταναλωτών αποφάσισε να κατασχέσει τα iPhone από τα λιανικής. iphone 13

Όπως αναφέρθηκε αρχικά από το 9to5mac, η Procon-DF έχει κατασχέσει ήδη “εκατοντάδες iPhone σε διαφορετικά καταστήματα λιανικής της Brasilia, την πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

Σε μια ενέργεια που ονομάζεται “ Discharge”, η ρυθμιστική αρχή στοχεύει να αναγκάσει την Apple να συμμορφωθεί με την τοπική νομοθεσία που απαιτεί τα smartphone να αποστέλλονται με τον φορτιστή να συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.

Σύμφωνα με την δημοσίευση, τα iPhone κατασχέθηκαν σε καταστήματα παρόχων τηλεφωνίας και εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της Apple.

Η ρυθμιστική αρχή διέταξε την απαγόρευση οποιουδήποτε μοντέλου iPhone που δεν διαθέτει φορτιστή στην συσκευασία. Αν και η Apple σταμάτησε να προσφέρει “δωρεάν” τους φορτιστές με το iPhone 12, η ​​ αποφάσισε να κάνει το ίδιο με το iPhone 11, να τα δίνει δηλαδή χωρίς φορτιστή.

Μετά την κατάσχεση των iPhone, η Apple Brazil ζήτησε από την κυβέρνηση να επιτρέψει τις πωλήσεις του smartphone στη χώρα μέχρι την τελική απόφαση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

iphone,βραζιλία

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).