Ψεύτικη εφαρμογή WhatsApp στο Play Store


Fake WhatsApp στο Google Play Store: Είναι γνωστό ότι οι κακόβουλοι προγραμματιστές χρησιμοποιούν δημοφιλείς εφαρμογές για να διαδώσουν malware. Το επίσημο Play Store της Google έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας εξαιρετικός χώρος διάδοσης αυτών των κακόβουλων εφαρμογών.

Χθες ορισμένοι χρήστες είδαν μια ψεύτικη έκδοση της πιο δημοφιλούς εφαρμογής Messaging WhatsApp για το Android στο επίσημο Google Play Store. Η συγκεκριμένη έκδοση φέρεται να κατέβηκε περισσότερους από ένα εκατομμύριο χρήστες.whatsapp

Ονομαζόταν Update WhatsApp Messenger, και ανέβηκε από έναν προγραμματιστή εφαρμογών που χρησιμοποίησε σαν όνομα την πραγματική υπηρεσία του WhatsAρρ, “WhatsApp Inc.”

Ναι κατάφερε με ένα τέχνασμα να χρησιμοποιήσει τον ίδιο τίτλο προγραμματιστή που χρησιμοποιεί και η πραγματική εφαρμογή WhatsAρρ στο Google Play.

Πως το έκανε αυτό; Πολύ απλά με ένα χαρακτήρα Unicode.

Ο κακόβουλος προγραμματιστής πρόσθεσε ένα χαρακτήρα Unicode μετά το όνομα του WhatsApp Inc., ο οποίος ήταν αόρατος για τους ανθρώπους. Ο υπολογιστής όμως μπορούσε να “δει” σε αυτό που βλέπουμε εμείς σαν WhatsApp Inc., τους εξής χαρακτήρες: WhatsAρρ + Inc% C2% A0.

Αυτός ο κρυμμένος χαρακτήρας στο τέλος του WhatsApp Inc. ξεγέλασε αρκετούς χρήστες του Google Play Store.

Σύμφωνα με Redditors, που ανακάλυψαν αυτή την ψεύτικη εφαρμογή την Παρασκευή, η εφαρμογή δεν ήταν κάποια εφαρμογή συνομιλίας, αλλά προωθούσε διαφημίσεις στα θύματά της και τα προέτρεπε να κατεβάσουν και άλλες εφαρμογές.

Η Google φυσικά αφαίρεσε την ψεύτικη εφαρμογή σχεδόν άμεσα από το επίσημο Play Store, αλλά αυτό το περιστατικό σηματοδότησε για άλλη μια φορά την αποτυχία της εταιρίας να εντοπίσει μια απάτη στην πλατφόρμα των εφαρμογών της, ακόμη και μετά από ένα εκατομμύριο λήψεις.

Συμπέρασμα:

Μην πιστεύετε ανακοινώσεις σαν την παραπάνω, γιατί η Google μπορεί να αναζητεί τρόπους προστασίας, αλλά εκατομμύρια άλλοι αναζητούν τρόπους παράκαμψης της κάθε ασφάλειας. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τη λήψη εφαρμογών όχι μόνο από stores τρίτων, αλλά και από το επίσημο Google Play Store.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news