Γιατί το Facebook πληρώνει 19 δισ. δολάρια για την εφαρμογή WhatsApp

Γιατί το Facebook θα πληρώσει 19 δισεκατομμύρια δολάρια για μια εφαρμογή αποστολής μηνυμάτων; Η απάντηση είναι πολύ απλή όταν λαμβάνονται υπόψη οι προσπάθειες του Facebook μέχρι σήμερα.

Το κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποκτήσει πρόσβαση σε μια τέτοια υπηρεσία, αλλά δεν δείχνει ότι τα κατάφερε με την δική του εφαρμογή. Η εφαρμογή Facebook Messenger δεν μπόρεσε να χτυπήσει το WhatsApp. Το WhatsApp ήταν μια απειλή για Facebook, εφόσον πρόσφερε δωρεάν την ίδια υπηρεσία με μια εφαρμογή, εύκολη στη χρήση που είχε πρόσβαση σε όλες τους τις επαφές. Η πρόσβαση σε όλες τις τηλεφωνικές επαφές του χρήστη αποτιμήθηκε από το Facebook, 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Facebook-WhatsApp

[one_fourth]Η πρόσβαση σε όλες τις τηλεφωνικές επαφές του χρήστη αποτιμήθηκε από το Facebook, 19 δισεκατομμύρια δολάρια.[/one_fourth]Η εφαρμογή WhatsApp έχει μια τεράστια βάση δεδομένων με χρήστες από όλο τον κόσμο. Μπορεί να μην έχει πιάσει τον αριθμό χρηστών που έχει το Facebook, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια απλή εφαρμογή μηνυμάτων και όχι ένα κοινωνικό δίκτυο. Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή WhatsApp έχει περίπου 400 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα και επεξεργάζεται περίπου 27 δισεκατομμύρια μηνύματα κάθε μέρα, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό από κάθε άποψη.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα μεγάλο μέρος της βάσης δεδομένων των χρηστών του WhatsApp είναι διεθνείς, ενώ οι περισσότεροι από τους χρήστες του Facebook προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει ότι μέσω αυτής της εξαγοράς, το Facebook θα μπορούσε να κερδίσει ακόμη περισσότερους χρήστες από όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, τα εργαλεία αποστολής μηνυμάτων ήταν πάντα εξαιρετικά δημοφιλή. Οι εφαρμογές για smartphone που προσφέρουν ελεύθερα, από το Διαδίκτυο SMS έχουν εξελιχθεί και συνεχίζουν να εξελίσσονται. Το Viber, το Snapchat και το BBM είναι μόνο μερικά από τα ονόματα σαν το WhatsApp στον κατάλογο των δημοφιλών εργαλείων.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι η εφαρμογή WhatsApp ήταν η μόνη εναλλακτική λύση για το Facebook, εφόσον χρειαζόταν να αγοράσει ένα app μηνυμάτων. Το Viber έχει ήδη πωληθεί, η BBM δεν είναι πωλείται, και η Snapchat απέρριψε τα 2.180.000.0002.180.000.000 δολάρια του Facebook.

You’ll need Skype CreditFree via Skype

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).