Κάντε γρήγορη την WordPress ιστοσελίδα σας

Όπως ήδη παρατηρήσατε, το που χρησιμοποιεί , φορτώνει σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο (εξαρτάται από το μέγεθος των εικόνων που εμφανίζονται την συγκεκριμένη στιγμή). Το γεγονός κάνει την ιστοσελίδα την πιο γρήγορη στην Ελληνική Web σκηνή, αλλά και μια από τις πιο γρήγορες σε παγκόσμιο επίπεδο.igurugt

Ας δούμε τι εργασίες έχουν γίνει και δεν φαίνονται:

Καταρχήν να αναφέρουμε ότι για να έχετε τέτοια αποτελέσματα κύριο λόγο έχει το hosting service. Θα πρέπει να είναι γρήγορο και αξιόπιστο, αλλιώς ότι αλλαγές και αν κάνετε, δεν θα φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα,

Δεύτερο: μια καλή επιλογή θέματος.

Διαβάστε το άρθρο

Σωστή επιλογή theme για WordPress και όχι μόνο
wordpress
Ας πάμε τώρα στις μικρές τεχνικές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά:

Πριν αρχίσουμε θα πρέπει να αφαιρέσετε κάθε περιττό από την ιστοσελίδα σας. Για παράδειγμα τα ενεργοποιημένα Gravatar προκαλούν καθυστερήσεις στην φόρτωση της σελίδας, καθώς με κάθε κλικ του χρήστη το WordPress προσπαθεί να συνδεθεί και με την υπηρεσία των Gravatar.

Η πρώτη σας σελίδα, ( ή frond page) δεν θα πρέπει να έχει πολλές εικόνες. Οι εικόνες αλλά και οι διαφημίσεις της Google προκαλούν καθυστερήσεις. Δημιουργήστε μια minimal σελίδα και ο χρόνος φόρτωσης θα μειωθεί σημαντικά.

  • Εμφανίζετε περιλήψεις αντί ολόκληρα άρθρα.
  • Μειώστε των αριθμό των δημοσιεύσεων που εμφανίζονται σε κάθε σελίδα.
  • Απομακρύνετε widgets για sharing από την πρώτη σελίδα (home page).
  • Διαγράψτε όλα τα και τα widgets που δεν χρειάζεστε.
  • Κρατήστε τη σελίδα σας minimal. Οι επισκέπτες σας έρχονται για το περιεχόμενο και όχι τα 100.000 widgets που έχετε στην αρχική.

Συμπιέστε και γενικά βελτιστοποιήστε τις εικόνες. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αυτόματης βελτιστοποίησης εικόνων WP-SmushIt. Θα μειώσει δραστικά το μέγεθος των εικόνων ενώ τις ανεβάζετε, χωρίς να μειώσει την ποιότητα. Το plugin είναι δωρεάν.

Συμπιέστε όλα τα ενεργά στοιχεία (assets). Δηλαδή, συμπίεση στα .js, .css και html. Συμπιέζοντας τα assets εξοικονομείτε χρόνο φόρτωσης καθώς ο περιηγητής του τελικού χρήστη χρειάζεται λιγότερο χρόνο να τα κατεβάσει τοπικά στο σύστημά του και να δει την ιστοσελίδα. Ένα καλό plugin είναι το Autoptimize, αλλά θα χρειαστεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Το Autoptimize θα κάνει την βελτιστοποίηση του site σας πραγματικά εύκολη. Θα συνενώσει όλα τα και τα css, , θα τα ελαχιστοποιήσει και θα τα συμπιέζει. Θα προσθέσει expires headers, θα κάνει cached τα στατικά scripts και css, και τα μετακινήσει τα .js στο υποσέλιδο.

Θα ελαχιστοποιήσει επίσης τον κώδικα HTML της σελίδα σας αυτόματα. Αν δείτε ότι η σελίδα σας παραμορφώθηκε μην τρομάξετε. Είναι θέμα ρυθμίσεων. Παίξτε με τις ρυθμίσεις, ή απευθυνθείτε σε κάποιον φίλο σας που γνωρίζει.

(Εδώ μάλλον είναι ένα καλό σημείο να αναφέρουμε ότι το iGuRu.gr δεν παρέχει τεχνική υποστήριξη κάθε είδους.)

Χρησιμοποιείστε κάποιο caching plugin. Σερβίρετε cached files στους επισκέπτες σας, με κάποιο plugin (όλα όσα κυκλοφορούν χρειάζονται τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Ζητήστε βοήθεια αν δυσκολευτείτε.)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα: W3 Total Cache, WP Super Cache ή HyperCache

Χρησιμοποιήστε content delivery network (CDN) για να φορτώνετε τις εικόνες σας από διαφορετικό server και όχι από τον server που εμφανίζει την σελίδα σας. Δοκιμάστε με την δωρεάν υπηρεσία της CloudFlare.

Βελτιστοποιείστε την βάση δεδομένων του WordPress. Το WP-Optimize είναι ένα πολύ καλό plugin. Χρησιμοποιήστε το με σύνεση. Αν δεν γνωρίζετε ζητήστε βοήθεια.

Μην επιτρέπετε hotlinking, καθυστερεί την σελίδα σας.
Στο .htaccess προσθέστε τον παρακάτω κώδικα. Αλλάξτε το “iguru.gr” και διαγράψτε το link του feedburner αν δεν χρησιμοποιείτε

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?iguru.gr [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?google.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www\.)?feeds2.feedburner.com/igurugr [NC]
RewriteRule \.(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]

Ας σταματήσουμε εδώ. Φυσικά υπάρχει χώρος για περισσότερα και πιο τεχνικά tweaks, που μάλλον θα αναφέρουμε σε μελλοντική δημοσίευση.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).