WiFi Analyzer για Windows

Αν χρησιμοποιείτε Wi-Fi στο σπίτι σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσετε προβλήματα επικοινωνίας και κακής συνδεσιμότητας. Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα όταν χρησιμοποιείτε ασύρματη επικοινωνία. Γι ‘αυτό χρειάζεστε ένα εργαλείο σαν το WiFi Analyzer.

wi fi analyzer

Το WiFi Analyzer είναι ένα δωρεάν εργαλείο που κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: Aναλύει τo Wi-Fi του δικτύου σας για να διαπιστώσει εάν το ασύρματο κανάλι σας παρεμβαίνει σε άλλα κοντινά δίκτυα Wi-Fi. Και το αντίστροφο. Αν, δηλαδή οι γείτονες πέφτουν επάνω στο δικό σας σήμα.

Λίγα τεχνικά:
Το ασύρματο σήμα του Wi-Fi δεν μπορεί να εκπέμπει σε όποια συχνότητα θέλετε. Οι συχνότητες εκπομπής είναι προδιαγεγραμμένες και είναι μεταξύ των συχνοτήτων 2,4GHz και 2,5GHz. Τελευταίως έχει προστεθεί και η συχνότητα των 5GHz. To WiFi ουσιαστικά λειτουργεί με ραδιοκύματα, όπως το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας κλπ.

Όπως ακριβώς ακούτε παράσιτα στο ραδιόφωνο όταν ο ένας πέφτει πάνω στον άλλον, έτσι και στο Wi-Fi αν οι γείτονες συντονιστούν όλοι σε μία συγκεκριμένη συχνότητα αυτή θα έχει πολλά παράσιτα. Ιδιαίτερα αν ζείτε σε κάποια πυκνοκατοικημένη περιοχή μίας πόλεως.

Wi-Fi

Οι συχνότητες του Wi-Fi είναι όλες και όλες 14 και μαζί με την πρόσφατη των 5GHz είναι στο σύνολο 15. Οι καθορισμένες αυτές συχνότητες ονομάζονται κανάλια. Κάθε κανάλι απέχει με το προηγούμενο απόσταση 5MHz. Έτσι το κανάλι 1 έχει συχνότητα 2.412MHz, το κανάλι 2 έχει συχνότητα 2.417MHz και ούτω κάθ'εξης.

Το κανάλι 13 έχει συχνότητα 2.472MHz και το τελευταίο κανάλι στην περιοχή των 2,5GHz είναι το κανάλι 14 με συχνότητα 2.484MHz, το οποίο όμως δεν είναι διαθέσιμο στα περισσότερα router, καθώς είναι απαγορευμένο σε ορισμένες χώρες.

Τα router είναι προρυθμισμένα να επιλέγουν αυτόματα ένα κανάλι εκπομπής και συνήθως διαλέγουν ένα που να έχει την λιγότερη κίνηση στο δωμάτιο που βρίσκονται. Στη διπλανή όμως κρεβατοκάμαρα μπορεί η συχνότητα αυτή να είναι προβληματική από το router του γείτονα.

Ξανά στο πρόγραμμα:
To WiFi Analyzer μόλις τρέξει, θα σας παρουσιάσει το κανάλι εκπομπής κάθε Wi-Fi που πιάνει και θα σας προτείνει μια ρύθμιση για το δικό σας κανάλι. Η σωστή επιλογή συχνότητας μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα και την αξιοπιστία του Wi-Fi σας σε σημαντικό βαθμό.

Η βασική έκδοση είναι χωρίς διαφημίσεις και επιπλέον δυνατότητες μπορούν να αγοραστούν μέσω αγοράς εντός της εφαρμογής. Με το WiFi Analyzer εκτός ότι μπορείτε να δείτε όλα τα δίκτυα γύρω σας που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη σύνδεσή σας, μπορείτε επίσης να μάθετε αναλυτικές για τον δρομολογητή/σημείο ς (π.χ. κατασκευαστής, ασφάλεια, τύπος) και να βρείτε το ιδανικό μέρος για το δρομολογητή σας.

wi fi analyzer 2

Το πρόγραμμα σας δείχνει την κίνηση της περιοχή σας με γραφικό τρόπο έτσι ώστε να είναι εύκολα κατανοητός. Κάθε δίκτυο έχει πάντα το ίδιο , οπότε ξέρετε πώς φαίνεται το δικό σας σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Απαιτεί Windows 10 ή 11, και οποιαδήποτε αρχιτεκτονική. Οπότε τρέχει μόνο σε υπολογιστή, ή laptop. Ένα πρόγραμμα κυκλοφορεί με το ίδιο όνομα για κινητά Android, και που κάνει παρόμοια δουλειά, είναι ενός εντελώς διαφορετικού κατασκευαστή.

Μπορείτε να κατεβάσετε το WiFi Analyzer για Windows από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.
Wi-Fi,WiFi,Analyzer

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).