Δημιουργήστε μια αναφορά για το WiFi σας στα Windows 10


Τα Windows 10 περιλαμβάνουν την δυνατότητα να δημιουργήσετε μια αναφορά ιστορικού της WiFi σύνδεσή σας. Η αναφορά αυτή έχει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με τα δίκτυα που συνδέθηκε το PC σας, μαζί με τη διάρκεια συνεδρίασης, την έναρξη και λήξη της συνεδρίας του, τα λάθη και ούτω καθεξής. Ας δούμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε την έκθεση αυτή.

Για να δημιουργήσετε μια αναφορά του ιστορικού της WiFi σύνδεσή σας, κάντε τα εξής.

Βήμα 1. Ανοίξτε μια νέα γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.
Βήμα 2. Πληκτρολογήστε ή κάντε copy-paste την παρακάτω εντολή:

netsh wlan show wlanreport

Βήμα 3. Η έκθεση θα αποθηκευτεί στο φάκελο ProgramData\Microsoft\Windows\WlanReport. Θα δημιουργηθούν δύο αρχεία: το wlan-report-latest.html και το wlan-report-“simerini_imerominia”.html. Για να δείτε την αναφορά, μεταβείτε στο φάκελο ProgramData\Microsoft\Windows\WlanReport.


Βήμα 4. Ανοίξτε το αρχείο «WLAN-έκθεση-latest.html» για να το δείτε με το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο web σας.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από ενότητες, συμπεριλαμβανομένων του συστήματος, του χρήστη, των προσαρμογέων δικτύου που ακολουθείται από την αναφορά ορισμένων ενσωματωμένων εργαλείων των Windows όπως του ipconfig, του netsh, κλπ.

Το ενότητα του συστήματος (General System Info) περιλαμβάνει κάποιες γενικές πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας.

Η ενότητα του χρήστη (User Info) περιέχει το τρέχον όνομα χρήστη και το όνομα domain.

Η ενότητα Προσαρμογείς δικτύου (Network Adapters) παραθέτει όλους τους φυσικούς και εικονικούς προσαρμογείς δικτύου που υπάρχουν στον υπολογιστή σας.

Στο τέλος της ενότητας, υπάρχει μια περίληψη που αναφέρει στατιστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των λόγων της αποσύνδεσης του WiFi.

Η ενότητα «Wireless Sessions» περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κάθε σύνδεση. Η έκθεση αυτή είναι πολύ χρήσιμη όταν θέλετε να ελέγξετε τη χρήση του ασύρματου δικτύου σας στα Windows 10 ή την αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης.

Η έκθεση που παράγεται από τον ενσωματωμένο εργαλείο netsh. Είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα της γραμμής εντολών που επιτρέπει την αλλαγή πολλών παραμέτρων που σχετίζονται με το δίκτυο. Εκτός από την ασύρματη διαχείριση του δικτύου, το netsh επιτρέπει την εκτέλεση ενός ευρύ φάσματος εργασιών συντήρησης. Με το netsh μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Discovery Network, να επαναφέρετε τη σύνδεση δικτύου, να αλλάξτε διακομιστή DNS και πολλά άλλα.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news