Δημιουργήστε μια αναφορά για το WiFi σας στα Windows 10

Τα 10 περιλαμβάνουν την δυνατότητα να δημιουργήσετε μια αναφορά ιστορικού της WiFi σύνδεσή σας. Η αναφορά αυτή έχει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με τα δίκτυα που συνδέθηκε το PC σας, μαζί με τη διάρκεια συνεδρίασης, την έναρξη και λήξη της συνεδρίας του, τα λάθη και ούτω καθεξής. Ας δούμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε την έκθεση αυτή.

Για να δημιουργήσετε μια αναφορά του ιστορικού της WiFi σύνδεσή σας, κάντε τα εξής.

Βήμα 1. Ανοίξτε μια νέα γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.
Βήμα 2. Πληκτρολογήστε ή κάντε την παρακάτω εντολή:

netsh wlan show wlanreport

Βήμα 3. Η έκθεση θα αποθηκευτεί στο φάκελο ProgramData\\Windows\WlanReport. Θα δημιουργηθούν δύο αρχεία: το wlan-report-latest. και το wlan-report-“simerini_imerominia”.html. Για να δείτε την αναφορά, μεταβείτε στο φάκελο ProgramData\Microsoft\Windows\WlanReport.


Βήμα 4. Ανοίξτε το αρχείο «WLAN-έκθεση-latest.html» για να το δείτε με το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο web σας.

Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από ενότητες, συμπεριλαμβανομένων του συστήματος, του χρήστη, των προσαρμογέων δικτύου που ακολουθείται από την αναφορά ορισμένων ενσωματωμένων εργαλείων των Windows όπως του ipconfig, του netsh, κλπ.

  Wave Editor : Eλαφρύ, δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου για Windows

Το ενότητα του συστήματος (General System Info) περιλαμβάνει κάποιες γενικές πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας.

Η ενότητα του χρήστη (User Info) περιέχει το τρέχον όνομα χρήστη και το όνομα domain.

Η ενότητα Προσαρμογείς δικτύου (Network ) παραθέτει όλους τους φυσικούς και εικονικούς προσαρμογείς δικτύου που υπάρχουν στον υπολογιστή σας.

Στο τέλος της ενότητας, υπάρχει μια περίληψη που αναφέρει στατιστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των λόγων της αποσύνδεσης του WiFi.

Η ενότητα «Wireless Sessions» περιλαμβάνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κάθε σύνδεση. Η έκθεση αυτή είναι πολύ χρήσιμη όταν θέλετε να ελέγξετε τη χρήση του ασύρματου δικτύου σας στα Windows 10 ή την αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης.

Η έκθεση που παράγεται από τον ενσωματωμένο εργαλείο netsh. Είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα της γραμμής εντολών που επιτρέπει την αλλαγή πολλών παραμέτρων που σχετίζονται με το δίκτυο. Εκτός από την ασύρματη διαχείριση του δικτύου, το netsh επιτρέπει την εκτέλεση ενός ευρύ φάσματος εργασιών συντήρησης. Με το netsh μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Discovery Network, να επαναφέρετε τη σύνδεση δικτύου, να αλλάξτε διακομιστή DNS και πολλά άλλα.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +  1  =