Το WikiLeaks διέρρευσε αρχεία της Sony και της Σαουδικής Αραβίας

Το WikiLeaks ξαναχτύπησε! Αφού ανακοίνωσε τον περασμένο Μάιο ότι θα αρχίσει και πάλι τις δραστηριότητές της, η του Wikileaks κυκλοφόρησε νέες παρτίδες εγγράφων σε διάστημα δύο ημερών.

Η πρώτη συμπεριλαμβάνει 270.000 νέα ιδιωτικά της Sony, και ακολουθούνται από 70.000 επίσημα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.WikiLeaks

Η πρώτη παρτίδα των εγγράφων ήρθε να ολοκληρώσει αυτό που είχε ήδη αρχίσει το hack στην εταιρεία από τους Guardians of Peace.

Οι hackers είχαν αποκτήσει πρόσβαση στη βάση δεδομένων της εταιρείας και μάλιστα είχαν αρχίσει να διαρρέουν μέρος της στο διαδίκτυο.
Τα αρχεία που δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα, φαίνεται να διανέμονται από το Wikileaks που τα έχει ονομάσει σαν “Sony Files Part 2.”

Σε σύγκριση με τις πρώτες διαρροές μετά το hack από τους Guardians of Peace το Νοέμβρη του 2014, αυτή η παρτίδα αποτελείται κυρίως από οικονομικά έγγραφα.

Η ομάδα του WikιLeaks υπαινίχθηκε ότι ανάμεσα στα αρχεία που υπάρχουν και αποδείξεις για προσπάθειες δωροδοκίας.

Η κυκλοφορία των δεδομένων συμπίπτει με την τρίτη επέτειο παραμονής του Julian Assange στη πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου έχει βρει καταφύγιο για να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη διαρροή των “Sony Files Part 2”, η ιστοσελίδα του Julian Assange δημοσίευσε άλλα 70.000 έγγραφα, που μάλλον θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Τα αρχεία προέρχονται από το Υπουργείο Εξωτερικών, Εσωτερικών, και της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας και αν και το WikiLeaks δεν ανέφερε τη πηγή, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι προέρχονται από το hack που πραγματοποίησαν οι Yemeni Cyber Army τον περασμένο μήνα.

Το Wikileaks, αναφέρει ότι τα έγγραφα συμπεριλαμβάνουν αρκετές εσωτερικές υποθέσεις και υποθέσεις γειτονικών χωρών, λογοκρισία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, και τον έλεγχο τους είτε μέσω του φόβου, είτε μέσω δωροδοκιών.

Ο Assange αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα από 500.000 αρχεία και ότι τα περισσότερα από αυτά θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα.

[tweet_embed id=612044515524890624]

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).