Windows 10: το ακρυλικό χρώμα πιο σημαντικό από τη διαγραφή αρχείων

Μετά από μήνες ανάπτυξης και δοκιμών το 10 October 2018 Update, μας ήρθε και μας έφυγε… Άλλη μία αποτυχία στο ιστορικό αποτυχιών του Windows 10.Windows 10

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι οι χιλιάδες Insiders της δεν ήταν αρκετοί για να αναφέρουν όλα τα προβλήματα των Windows. Αυτή τη φορά το πρόβλημα ήταν σημαντικό: η ενημέρωση διέγραψε προσωπικά αρχεία κάποιων χρηστών.
Έτσι μετά από 48 ώρες από την επίσημη διάθεση της νέας έκδοσης στο κοινό, η Microsoft απέσυρε το Windows 10 October 2018 Update για να διερευνήσει το πρόβλημα.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερες δημοσιεύσεις φαίνεται να υπάρχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα στη διαδικασία δοκιμών των Windows.
Η Microsoft βασίζεται κυρίως στο πρόγραμμα Windows Insider για την επίλυση των σφαλμάτων στο λειτουργικό των Windows. Έτσι με κάθε νέα μεγάλη ενημέρωση αναπτύσσονται και προστίθενται νέες λειτουργίες, οι οποίες στη συνέχεια δοκιμάζεται από τους Insiders. Τα περισσότερα από σφάλματα σε αυτές τις νέες λειτουργίες παρατηρούνται συνήθως από τους Windows Insiders και διορθώνονται από τη Microsoft πριν από την κυκλοφορία της ενημέρωσης στο ευρύ κοινό.

Όμως επειδή υπάρχουν προβλήματα που επηρεάζουν μόνο ορισμένους χρήστες, οι προγραμματιστές της εταιρείας φαίνεται να ασχολούνται με τα σφάλματα που έχουν τα περισσότερα red flags. To Feedback Hub, είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιείται από τους χρήστες των Windows 10 και τους Insiders για να αναφέρουν σφάλματα και προτάσεις στο Redmond.

Σε αυτό το σημείο θα αναφέρουμε τα νέα: Το πρόβλημα της διαγραφής δεδομένων είχε αναφερθεί στην Microsoft από κάποιους Insiders 3 μήνες πριν, όπως αναφέρει ο Rafael Rivera στο Twitter.

Αν απλά ανοίξετε το Feedback Hub και αναζητήσετε τον όρο “documents .” Θα δείτε πολλές αναφορές από Insiders που τα αρχεία τους διαγράφηκαν αυτόματα μετά την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης.

Επειδή αυτά τα θέματα δεν είναι ευρέως διαδεδομένα, οι περισσότερες από αυτές τις αναφορές των Insiders “σκεπάζονται” από άλλες πολύ πιο “σημαντικές”,

“Make look more modern” ή “Add Acrylic to File Explorer”.

Αν και τα παραπάνω είναι έγκυρες αναφορές επιθυμιών των Insiders, συχνά αποτρέπουν την παρατήρηση των πραγματικών ζητημάτων από τη Microsoft, και αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα του προγράμματος Windows Insider.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, καθώς η Microsoft έχει μειώσει τις ανεξάρτητες δοκιμές πριν από μερικά χρόνια, και βασίζεται κυρίως στους Insiders για τη δοκιμή του λογισμικού της.

ΌΜως όλα δείχνουν ότι το Feedback Hub δεν είναι και πολύ ικανό να αντιμετωπίσει ζητήματα από εκατομμύρια χρήστες, ειδικά όταν η ίδια εφαρμογή χρησιμοποιείται κυρίως από τους φίλους του λειτουργικού που ζητούν νέα χαρακτηριστικά και χρώματα. Τα κρίσιμα ζητήματα όχι μόνο θάβονται κάτω από το ακρυλικό χρώμα του File Explorer, αλλά οδηγούν και σε καταστροφές όπως αυτή που βίωσαν με τα αρχεία τους πολλοί μετά την εγκατάσταση της νέας έκδοσης.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

3 Comments

Leave a Reply
  1. Έκανα την αναβάθμιση και διαγράφτηκε ο φάκελος ” Έγγραφα” . Ευτυχώς είχα κρατήσει backup.

  2. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με την νέα αναβάθμιση. Καμία διαγραφή αρχείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).