Windows 10 Spring Creators, μια καθόλου κολακευτική ιστορία

Windows 10 Spring Creators: Ένα σφάλμα στα Windows 10 Redstone 4 RTM build (17134) φαίνεται να προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην εφαρμογή Settings (Ρυθμίσεις) όταν οι προσπαθούν να αλλάξουν τις προεπιλεγμένες στα συστήματά τους.

Αυτή τη στιγμή, το σφάλμα φαίνεται να είναι αρκετά διαδεδομένο, αλλά όχι καθολικό. Το δεν φαίνεται να υπάρχει στα builds που κυκλοφορούν για τους Insiders που είναι εγγεγραμμένοι στο Skip Ahead ring.Windows 10 Spring Creators

Tο πρόβλημα υπάρχει και στα Windows 10 build 17133.1, το οποίο ήταν το αρχικό RTM build που είχε κυκλοφορήσει σε όλα τα rings του προγράμματος Windows . Το συγκεκριμένο build αντικαταστάθηκε αργότερα με το 17134, όταν η Microsoft ανακάλυψε ένα σφάλμα αποκλεισμού που πιθανώς προκαλούσε BSOD στα συστήματα που το χρησιμοποιούσαν.

Τι σημαίνει όμως αυτή η ιστορία για όλους τους χρήστες των Windows 10; Θα προσπαθήσω να απαντήσω με μια ερώτηση:

Γιατί οι νέες εκδόσεις της διανομής Debian κυκλοφορούν κάθε 3 χρόνια; Να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη διανομή είναι ότι πιο σταθερό κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε λειτουργικό GNU/Linux, και η βάση πολλών άλλων διανομών, συμπεριλαμβανομένων του Ubuntu και του Mint.

Η Microsoft αναμένεται να ξεκινήσει τη δημόσια διάθεση του Windows 10 Redstone 4 (Windows 10 Spring Creators) μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την ή το όνομα της ενημέρωσης.

Αντίθετα το Debian Project μόλις χθες ανακοίνωσε το τι θα συμβεί τα επόμενα 6 χρόνια, μαζί με τα ονόματα των δύο επερχόμενων μεγάλων αναβαθμίσεων της σταθερής έκδοσης.

Με την Microsoft κανείς δεν ξέρει αν Redstone 4 θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σαν Spring Creators Update, αν κυκλοφορήσει και αν τελικά κυκλοφορήσει το αν είναι σταθερό.

Γιατί; Το πρόβλημα το έχουμε περιγράψει σε παλαιότερη δημοσίευση, και είναι γνωστό. όσοι από εσάς δεν έχετε διαβάσει το: Μας αγαπάει η Microsoft; Γιατί τα Windows 10 ήταν δωρεάν;, σας προτείνω να το διαβάσετε.

Το να εμφανιστεί ένα σφάλμα κατά την διάρκεια ανάπτυξης ενός λειτουργικού, είναι κάτι το φυσιολογικό, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Το να συμβεί όμως παραμονές της διάθεσης του RTM μπορεί να σημαίνει βιασύνη στην ανάπτυξη, προχειρότητα και χίλια δυο άλλα, καθόλου κολακευτικά για μια εταιρεία που κρατάει το μερίδιο του λέοντος στην παγκόσμια αγορά λειτουργικών συστημάτων.
Προβλήματα παρουσιάζονται συχνά και συνήθως τα βιώνουν σχεδόν όλοι οι χρήστες των Windows που έχουν κάπως διαφοροποιημένο hardware. Αυτό το σφάλμα, μαζί με άλλα που πιθανώς είναι λιγότερο διαδεδομένα, αναμένεται να διορθωθούν πριν ξεκινήσει η διάθεση της νέας έκδοσης (Windows 10 Spring Creators) στο κοινό μαζί ίσως με μια αθροιστική ενημερωμένη έκδοση που θα κυκλοφορήσει από την πρώτη μέρα.

Σε σοβαρά σταθερά συστήματα όπως το Debian, η δοκιμαστική έκδοση είναι πιο σταθερή από πολλές διανομές Linux που κυκλοφορούν. Αυτό δίνει τον απαραίτητο χρόνο στους προγραμματιστές να επιδιορθώσουν κάθε ατέλεια, ούτως ώστε όταν κυκλοφορήσει η stable έκδοση να είναι πραγματικά σταθερή, και όχι μια ζαριά που μπορεί να βγει μπορεί και όχι..

Χρησιμοποιώ την δοκιμαστική έκδοση του Debian (Buster) εδώ και καιρό και δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ένα πρόβλημα, μέχρι αυτή τη στιγμή.

Update: Και για όσους θεωρούν ότι το άρθρο μεροληπτεί συγκρίνοντας δύο ανόμοια λειτουργικά (stable και μια as a service), μπορούμε να αλλάξουμε λίγο τα μέτρα σύγκρισης.

Windows vs a που είναι ότι πιο κοντινό στο as a service. Δοκιμάστε λοιπόν διανομές σαν την Manjaro ή την openSUSE Tumbleweed…. Τα αποτελέσματα για άλλη μια φορά θα είναι υπέρ του Linux.

Είναι θέμα ανάπτυξης, ή θέμα φιλοσοφίας των εταιρειών; Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα που θα πρέπει να ασχοληθούμε εκτενέστερα μια άλλη φορά…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).