Windows 10 Update: γιατί θα συνεχίσουν τα προβλήματα

Οι τελευταίες αλλαγές που ανακοίνωσε η Microsoft στο πώς θα διαχειρίζεται τις ενημερώσεις των 10 μάλλον είναι απίθανο να είναι οι τελευταίες προσπάθειες της ς να σταθεροποιήσει την διαδικασία που χρησιμοποιεί για να ενημερώνει τα Windows.

Η συνεχίζει να πραγματοποιεί αλλαγές επειδή η διαδικασία ενημέρωσης συνεχίζει να παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Windows 10

Η ιδέα της εταιρείας να προσθέτει νέες λειτουργίες στο λειτουργικό της σύστημα μέσω ενημερώσεων και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα φαίνεται να μην λειτουργεί άψογα σε όλους. Από τη στιγμή που τα Windows άρχισαν να κυκλοφορούν “as a service” η εταιρεία προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στο λειτουργικό προκαλώντας πολλές φορές μεγάλη αναστάτωση στους τελικούς χρήστες ή τμήματα IT.

Στην πράξη δεν έχουμε δει ακόμα κάποια ενημέρωση να κυκλοφορεί χωρίς προβλήματα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αν και η Microsoft προσπαθεί να διορθώσει τις διεργασίες ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια, τα παράπονα από τους τελικούς χρήστες δεν έχουν σταματήσει. Ορισμένοι χρήστες επικρίνουν την εταιρεία για την ποιότητα (και την ποσότητα) των ενημερώσεων, και αυτό συνέβη πολύ περισσότερο στα τέλη του περασμένου έτους, όταν η Microsoft έπρεπε να αποσύρει το Windows 10 October 2018 Update (version 1809) εξαιτίας ενός σφάλματος που διέγραφε αρχεία. Χρειάστηκαν έξι εβδομάδες πριν η Microsoft καταφέρει να αρχίσει ξανά την διανομή της ενημέρωσης.

Σε μια δημοσίευση στο της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα, ο εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft, Mike Fortin, αναγνώρισε ότι η διαδικασία ενημερώσεων των Windows είναι “αποδιοργανωτική” και ανέφερε ορισμένες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα διανέμονται πλέον οι ενημερώσεις.

  Αποχώρηση Facebook-Instagram από την Ευρώπη... σιγά μην φύγουν

Ο Steve Kleynhans, αντιπρόεδρος της tech analyst εταιρείας Gartner, δήλωσε ότι ο στόχος της Microsoft είναι να προσθέτει ανώδυνα νέες λειτουργίες και νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας στα Windows 10 και φυσικά με ελάχιστη αναστάτωση.

“Η Microsoft θα συνεχίσει να κάνει τέτοιου είδους μικροαλλαγές μέχρι να βρει τη σωστή ισορροπία αλλά ακόμη και τότε η σωστή ισορροπία θα είναι ένας κινούμενος στόχος με την πάροδο του χρόνου”, δήλωσε.

Ο Kleynhans ανέφερε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η Microsoft υποτιμάει τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν όταν οι ενημερώσεις της διατίθενται σε εκατομμύρια υπολογιστές, αλλά και υπερεκτιμάει την ικανότητα του “προγράμματος των Insiders” που θεωρεί ότι μπορεί να εντοπίσει προβλήματα πριν την δημόσια κυκλοφορία του λειτουργικού.

Νομίζω ότι η πραγματικότητα είναι άλλη. Τα Windows είναι εγκατεστημένα σε ένα πολύ πολύπλοκο σύνολο συσκευών, ενός απίστευτου αριθμού παραλλαγών και ανεξάρτητα από το πόσο καλές είναι δοκιμές από τους Insiders, οι χρήστες θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα με πράγματα που η εταιρεία και οι Insiders δεν συνάντησαν ποτέ.

Με περισσότερους από 800 εκατομμύρια υπολογιστές που τρέχουν με Windows 10, σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και ηλικίες από πολλούς διαφορετικούς προμηθευτές, η αντιμετώπιση κάθε πιθανού προβλήματος είναι εξαιρετικά δύσκολη.

“Το και το iOS έχουν σχεδιαστεί από την αρχή να διαχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο, και δεν έχουν το επίπεδο της πολυπλοκότητας που έχουμε δει στον κόσμο του υπολογιστή. Ένας υπολογιστής με Windows διαθέτει ένα τεράστιο ποσοστό περιφερειακών συσκευών και αυτό είναι κάτι που προκαλεί πρόβλημα.”

  Hacking και hardware. Μύθοι σχετικά με την ασφάλεια

Εδώ να αναφέρουμε άλλο ένα πρόβλημα: Έχει παρατηρηθεί ένταση μεταξύ των χρηστών που θέλουν ως επί το πλείστον τα νέα χαρακτηριστικά το συντομότερο δυνατόν, και τους IT διαχειριστές που αγωνίζονται να εγκαταστήσουν ανώδυνα τις πολύ πιο συχνές ενημερώσεις στους υπολογιστές που έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Η Microsoft θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των χρηστών και αυτό σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να συνηθίσουν ένα πολύ ταχύτερο κύκλο ενημερώσεων, και στο λογισμικό, όχι μόνο στα Windows.

Τι σημαίνει αυτό; Συνεχιζόμενες ενημερώσεις σε ένα λειτουργικό σύστημα σημαίνει συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις στο λογισμικό αλλά και στα . Αυτό μπορεί να μην είναι ιδιαίτερο πρόβλημα για έναν οικιακό χρήστη των Windows (όχι αρχάριο) αλλά σίγουρα παρουσιάζει θέματα στους IT που διαχειρίζονται πολλά συστήματα και η σταθερότητα μετράει.

Τα Windows 10 έδειξαν ότι η Microsoft συνεχίζει να μαθαίνει. Σύμφωνα με τον Kleynhans:

“Κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και τα πράγματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται με κάθε νέα κυκλοφορία. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι έχουν διορθώσει όλα τα θέματα και ότι έχουν σταθεροποιήσει όλα τα ζητήματα, γιατί η ανάπτυξη είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.”

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  5  =