Microsoft: Αναβαθμίστε τα Windows 7 δεν είναι ασφαλή

Windows 7 ή Windows 10; Τα Windows 10 τρέχουν σήμερα σε περισσότερους από 20 τοις εκατό των επιτραπέζιων υπολογιστών στον κόσμο, και η μεγαλύτερη πρόκληση της Microsoft φαίνεται να είναι ακόμα να πείσει αυτούς που χρησιμοποιούν το Windows 7 να αναβαθμίσουν.

Αρκετό καιρό μετά την κυκλοφορία των Windows 10, τα Windows 7 εξακολουθούν να είναι το λειτουργικό σύστημα desktop που το 50% του μεριδίου της αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με δεδομένα τρίτων.windows 7

Η υποστήριξη των Windows 7 τελειώνει σε 3 χρόνια, αλλά η Microsoft γνωρίζει πολύ καλά ότι θα μπορούσε να βιώσει ξανά αυτό που βιώνει ακόμα με τα Windows XP, εφόσον υπάρχουν ακόμα χρήστες που τα έχουν εγκατεστημένα στους υπολογιστές τους και δεν αναβαθμίζουν παρά τους προφανείς κινδύνους για την ασφάλεια.

Έτσι η παρακάτω είδηση δεν θα πρέπει να αποτελεί και μεγάλη έκπληξη:

Η Microsoft έχει ήδη ξεκινήσει ήδη την επίθεση εναντίον των Windows 7, αφού σε ένα blog post που δημοσιεύθηκε στη Γερμανική έκδοση της σελίδας της εταιρείας επισημαίνει τις διαφορές αυτού του παλιού λειτουργικού συστήματος σε σύγκριση με τα Windows 10.

Μέσα σε λίγα λόγια, η Microsoft αναφέρει ότι τα Windows 7 δεν διαθέτουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που απαιτούνται για να αντιμετωπίσει κανείς τις σημερινές απειλές, ενώ την ίδια στιγμή προσθέτει ότι τα Windows 10 διαθέτουν ό, τι χρειάζεται για να κρατήσουν τους πελάτες της ασφαλείς.

“Τα Windows 7 βασίζονται σε ξεπερασμένη αρχιτεκτονική ασφάλειας”, αναφέρει η Microsoft.

“Οι εταιρείες και οι χρήστες που δεν θα αναβαθμίσουν από τα Windows 7 μέσα στα επόμενα τρία χρόνια αντιμετωπίζουν τεράστιους κινδύνους.”

Η Microsoft αμέσως μετά επαινεί το της (να μην πέσει να την πλακώσει) και αναφέρει ότι τα Windows 10 διαθέτουν βελτιώσεις ασφαλείας σαν μέρος του λειτουργικού συστήματος. Τονίζει επίσης ότι τα νέα hardware είναι ειδικά σχεδιασμένα για να λειτουργούν σε αυτήν την . Συνεχίζοντας η εταιρεία απαριθμεί τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10, αναφέροντας το Windows Ink, Edge browser, και την ψηφιακή βοηθό Cortana.

Χωρίς αμφιβολία, θα είναι δύσκολο να πείσει η Microsoft τους χρήστες Windοws 7 να αναβαθμίσουν σε Windows 10, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι από αυτούς προτίμησαν να μείνουν με αυτή την έκδοση υποτιμώντας μια δωρεάν προσφορά ς.

Από την άλλη πλευρά, μετά τις γνωστές επιθετικές κινήσεις της εταιρείας, η παραπάνω είδηση είναι άλλη μια αρχή των προσπαθειών της Microsoft να μετακινήσει τους χρήστες από τα Windοws 7. Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία, ανακοίνωσε ήδη ότι θα συλλέγει λιγότερα δεδομένα τηλεμετρίας από τα Windows 10.

Αναμένουμε ότι αυτές οι προσπάθειες θα γίνουν περισσότερο “εμφανείς” κατά τους προσεχείς μήνες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).