Windows 10: Πότε θα φτάσει η δωρεάν αναβάθμιση;

H Microsoft με ένα e-mail ενημερώνει όλους όσους είναι σε αναμονή για την εγκατάσταση των Windows 10. Το μήνυμα όχι μόνο προσπαθεί να καθησυχάσει, όλους αυτούς που στέκονται στην ουρά, αλλά απαντάει και σε μερικές συχνές ερωτήσεις των άμεσα ενδιαφερόμενων.windows 10 lap mobile

Η εταιρεία αναφέρει:

Έχετε ήδη κάνει κράτηση, επομένως η δωρεάν αναβάθμιση θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση λογισμικού που έγινε ποτέ και τη διαχειριζόμαστε έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε μια καταπληκτική εμπειρία για όλους.

Η ειδοποίηση για την αναβάθμιση θα μπορούσε να έρθει μέσα σε μερικές μόνο ημέρες η εβδομάδες.

Στο μεταξύ, μπορείτε να ελέγχετε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση της αναβάθμισης στην εφαρμογή Get Windows 10. Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο των Windows, στην κάτω δεξιά πλευρά της γραμμής εργασιών.

Παρακάτω βρίσκονται κάποιες συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία αναβάθμισης.

Πότε θα λάβω τη δωρεάν αναβάθμισή μου;

Αν έχετε κάνει κράτηση για τη δωρεάν αναβάθμισή σας, τότε θα την λάβετε σύντομα. Μην ξεχνάτε ότι είστε μέρος μιας απ’ τις μεγαλύτερες αναβαθμίσης λογισμικού που έχουν γίνει ποτέ και θέλουμε όλοι να έχουν την καλύτερη εμπειρία. Η ενημέρωση για την αναβάθμηση σας θα έρθει τις προσεχείς ημέρες ή εβδομάδες. Ή, αν είστε “οπαδός της τεχνολογίας” μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Media Creation Tool για να τα εγκαταστήσετε άμεσα σε μία ή περισσότερες συσκευές σας.

Και μπορείτε πάντα να ελέγχετε τις ενημερώσεις σας στην εφαρμογή Get Windows 10.

Πόσο διαρκεί η αναβάθμιση από τη στιγμή που θα λάβω την ειδοποίηση;

Ο χρόνος αναβάθμισης ποικίλλει ανάλογα με την παλαιότητα της συσκευής σας και του τρόπου που έχει διαμορφωθεί. Στις περισσότερες συσκευές η αναβάθμιση διαρκεί περίπου μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της λήψης2. Σε παλαιότερες συσκευές ο χρόνος αυτός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος ενώ σε κάποιες νεότερες και με υψηλές επιδόσεις συσκευές, η αναβάθμιση μπορεί να γίνει ταχύτερα.

Τι συμβαίνει εάν έχω περισσότερες από μία συσκευές Windows; Μπορώ να κάνω αναβάθμιση σε όλες;

Ναι, μπορείτε να αποκτήσετε μια δωρεάν αναβάθμιση1 για κάθε μια από τις κατάλληλες συσκευές με Windows. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε την εφαρμογή Get Windows 10 και να κάνετε κλικ στο «Εγγραφή» σε καθεμία από τις συσκευές σας.

Επίσης μπορείτε να αναβαθμίσετε περισσότερες από μία συσκευές χρησιμοποιώντας μια μονάδα αποθήκευσης USB. Αυτό σας εξυπηρετεί μόνο εάν θέλετε να κάνετε λήψη των αρχείων εγκατάστασης μία φορά και δεν έχετε πρόβλημα να ξεκινάτε μόνοι σας την αναβάθμιση σε κάθε συσκευή. .

  Γνωρίστε ή ξαναζήσετε τα Windows 1, Mac 7 και Windows 3 στον browser σας

Ποια έκδοση των Windows θα λάβω ως μέρος αυτής της δωρεάν αναβάθμισης;

Με την αναβάθμισή σας, θα παραμείνετε σε εκδόσεις των Windows αντίστοιχες αυτών που έχετε. Για παράδειγμα, από τα Windows 7 Home Premium θα αναβαθμίσετε σε Windows 10 Home.

Windows 73

Από Έκδοση Σε Έκδοση
Windows 7 Starter Windows 10 Home
Windows 7 Home Basic
Windows 7 Home Premium
Windows 7 Professional Windows 10 Pro
Windows 7 Ultimate

Windows 84

Από Έκδοση Σε Έκδοση
Windows Phone 8.15 Windows 10 Mobile
Windows 8.16 Windows 10 Home
Windows 8.1 Pro Windows 10 Pro
Windows 8.1 Pro για Σπουδαστές

 Οι εκδόσεις «N» και «KN» ακολουθούν τη διαδρομή αναβάθμισης της μητρικής έκδοσης (π.χ. τα Windows 7 Pro N αναβαθμίζονται σε Windows 10 Pro Ν).

Εξαιρούνται ορισμένες εκδόσεις: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise και Windows RT/RT 8.1. Οι πελάτες με Active Software Assurance με μαζικές άδειες χρήστη έχουν το προνόμιο της αναβάθμισης προς εταιρικά προϊόντα των Windows 10 πέραν αυτής της προσφοράς.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές επεξηγήσεις της εταιρείας, που είναι σε μικρά γράμματα.

Λεπτομέρειες προσφοράς Windows

Ναι, δωρεάν! Αυτή η προσφορά αναβάθμισης είναι για μια πλήρη και όχι δοκιμαστική έκδοση των Windows 10. Απαιτείται η λήψη 3GB και ισχύουν χρεώσεις για πρόσβαση στο Internet. Για να επωφεληθείτε από αυτή τη δωρεάν προσφορά, θα πρέπει να αναβαθμίσετε σε Windows 10 μέσα σε ένα χρόνο από την έναρξη διαθεσιμότητάς τους. Εφόσον αναβαθμίσετε, θα έχετε δωρεάν τα Windows 10 στη συγκεκριμένη συσκευή.

Η προσφορά αναβάθμισης των Windows 10 ισχύει για κατάλληλες συσκευές Windows 7 και Windows 8.1, συμπεριλαμβανομένων συσκευών που έχετε ήδη στην κατοχή σας. Ισχύουν ορισμένες απαιτήσεις υλικού/λογισμικού και η διαθεσιμότητα των δυνατοτήτων ενδέχεται να ποικίλλει ανά συσκευή και αγορά.

Η διαθεσιμότητα της αναβάθμισης των Windows 10 για συσκευές Windows Phone 8.1 μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής ή το δίκτυο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας. Οι συσκευές θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο Internet και να διαθέτουν ενεργά τα Windows Update. Ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις από τον πάροχο υπηρεσιών Internet. Απαιτούνται Windows 7 SP1 και Windows 8.1 Update.

Εξαιρούνται ορισμένες εκδόσεις: Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise και Windows RT/RT 8.1.

Οι πελάτες με Active Software Assurance με μαζικές άδειες χρήστη έχουν το προνόμιο της αναβάθμισης προς εταιρικά προϊόντα των Windows 10 πέραν αυτής της προσφοράς. Για να πληροφορίες συμβατότητας και άλλες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση, επισκεφτείτε την τοποθεσία web του κατασκευαστή της συσκευής σας και τη σελίδα προδιαγραφών των Windows 10. Τα Windows 10 ενημερώνονται αυτόματα. Με την πάροδο του χρόνου θα ισχύουν και άλλες απαιτήσεις για τις ενημερώσεις. Συμβουλευθείτε τη σελίδα Αναβάθμισης Windows 10 για λεπτομέρειες.

  ESET: Πως να αποφύγετε τους μπελάδες ασφάλειας του online banking

Λήψη 3GB. Ίσως να επιβληθούν χρεώσεις πρόσβασης στο Internet. Σε μια σύνδεση στο Internet με ογκοχρέωση, ο πάροχος υπηρεσιών κάνει χρεώσεις με βάση την ποσότητα των δεδομένων που αποστέλλονται και λαμβάνονται από τον υπολογιστή σας. Τα Windows 10 είναι μεγάλο αρχείο, το μέγεθος του είναι περίπου 3 GB. Προτού ξεκινήσετε τη λήψη σε μια σύνδεση Internet με ογκοχρέωση, φροντίστε να:

(1) Ελέγξτε την τρέχουσα χρήση σας και κατόπιν υπολογίστε εάν αυτή η λήψη συνεπάγεται πρόσθετες χρεώσεις.

(2) Αφιερώστε αρκετό χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί η λήψη. Οι περισσότεροι κάτοχοι ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet ολοκληρώνουν τη λήψη σε μία – δύο ώρες, αλλά οι χρόνοι λήψης θα ποικίλλουν ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσης και άλλους παράγοντες.

Πρέπει να έχετε την τελευταία έκδοση των Windows 7 (Service Pack 1) για να λάβετε τη δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 μέσω Windows Update.

Πρέπει να έχετε την τελευταία έκδοση των Windows 8 (Windows 8.1 Update) για να λάβετε τη δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 10 μέσω Windows Update.

Η διαθεσιμότητα της αναβάθμισης σε Windows 10 για συσκευές με Windows Phone 8.1 μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή της συσκευής ή το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Ισχύει επίσης για τις εκδόσεις των Windows 8.1 για συγκεκριμένες χώρες, τα Windows 8.1 για μία γλώσσα και τα Windows 8.1 με Bing.

Εάν έχετε Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows 8 Pro με Media Center ή Windows 8.1 Pro με Media Center και εγκαταστήσετε Windows 10, το Windows Media Center θα αφαιρεθεί. Για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα («επιλέξιμη περίοδος»), σε συστήματα που έχουν αναβαθμιστεί στα Windows 10 από μια από αυτές τις παλιότερες εκδόσεις των Windows («κατάλληλο σύστημα»), θα εγκατασταθεί εφαρμογή αναπαραγωγής DVD («Windows DVD player»).

Σημείωση: το Windows DVD Player μπορεί να μην εγκατασταθεί αμέσως. Θα εγκατασταθεί μετά την πρώτη επιτυχημένη Ενημέρωση των Windows. Το Windows DVD Player θα είναι διαθέσιμο για αγορά από το Window Store για συστήματα τα οποία

(i) είναι κατάλληλα συστήματα αλλά έχει παρέλθει η επιλέξιμη περίοδος,

(ii) είναι συστήματα που δεν είναι κατάλληλα,

ή

(iii) ήσαν κατάλληλα συστήματα αλλά στη συνέχεια έγινε καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 (σε αυτή την περίπτωση, το Windows Update δεν μπορεί να διαπιστώσει εάν το σύστημα ήταν κατάλληλο προηγουμένως).

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


15  +    =  25