Τα Windows 10 θα απεγκαταστήσουν και θα μπλοκάρουν τα ασταθή patches

Η Microsoft επιχειρεί μια εντελώς νέα προσέγγιση σε σχέση με τις ανεπιτυχείς ενημερώσεις των Windows 10, καθώς το λειτουργικό σύστημα θα απεγκαταστήσει αυτόματα τα ασταθή patches που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πιθανά προβλήματα.

Είναι γνωστό ότι πολλοί χρήστες των Windows 10 ανακάλυψαν με τον σκληρό τρόπο ότι οι ενημερώσεις μερικές φορές αποτυγχάνουν, ωθώντας τους υπολογιστές σε ένα ατέρμονα βρόχο επανεκκίνησης, καθώς η Microsoft μέσω των updates φροντίζει το σύστημα να ενημερώνεται αυτόματα, ακόμα και αν ο χρήστης απεγκαταστήσει μία εσφαλμένη ενημέρωση.

Η Microsoft αναφέρει ότι τα Windows 10 θα είναι σε θέση να ανιχνεύσουν μόνοι τους μια αποτυχημένη ενημερωμένη έκδοση και το λειτουργικό σύστημα θα επαναφέρει τη συσκευή αφαιρώντας την εντελώς. Αυτό σημαίνει ότι τα Windows 10 θα επανέλθουν όπως ήταν πριν την προβληματική ενημέρωση και η Microsoft λέει ότι ως μέτρο ασφάλειας, η επανεγκατάσταση θα μπλοκαριστεί για τις επόμενες 30 ημέρες.

Συγκεκριμένα γράφει η Microsoft στην ανακοίνωσή της : “Περιστασιακά, αυτές οι ενημερώσεις μπορεί να αποτύχουν λόγω ασυμβατότητας ή λόγω προβλημάτων σε νέο λογισμικό. Αν λάβατε την ειδοποίηση: “Αφαιρέσαμε ορισμένες πρόσφατα εγκατεστημένες ενημερώσεις για να ανακτήσετε τη συσκευή σας από την αποτυχία εκκίνησης” τότε η συσκευή σας είχε πρόβλημα εκκίνησης. Tα Windows θα προσπαθήσουν να επιλύσουν την αποτυχία απεγκαθιστώντας τις πρόσφατα εγκατεστημένες ενημερώσεις. Αυτό γίνεται μόνο όταν όλες οι άλλες προσπάθειες αυτόματης αποκατάστασης έχουν αποτύχει”.

Η Microsoft δηλώνει ότι χρειάζεται τις επιπλέον 30 ημέρες για να εξασφαλίσει ότι το πρόβλημα που προκαλεί την αποτυχία θα διορθωθεί. Επίσης παρέχει στους χρήστες επιλογές για χειροκίνητη επανεγκατάσταση μόνο σε περίπτωση που η επαναφορά δεν ήταν απαραίτητη ή το πρόβλημα επιλύθηκε ταχύτερα.

Αναφέρει σχετικά: “Για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή σας μπορεί να ξεκινήσει και να συνεχίσει να λειτουργεί όπως αναμένεται, τα Windows θα εμποδίσουν επίσης την αυτόματη εγκατάσταση των προβληματικών ενημερώσεων για τις επόμενες 30 ημέρες. Αυτό θα δώσει στη Microsoft και στους συνεργάτες μας τη δυνατότητα να διερευνήσουν την αποτυχία και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα. Μετά από 30 ημέρες, τα Windows θα προσπαθήσουν και πάλι να εγκαταστήσουν τις ενημερώσεις”.

Οι χρήστες θα δουν από σήμερα αυτό το νέο σύστημα σε δράση, καθώς η Microsoft αναμένεται να ξεκινήσει την εγκατάσταση του Patch της Τρίτης μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).