Πόσο πωλήθηκε η hacked βάση δεδομένων της Yahoo στο Dark Web;

Το ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για την που βίωσε σε δύο ξεχωριστές παραβιάσεις με θύματα 500 εκατομμύρια χρήστες την μία και 1 δισεκατομμύριο χρήστες στη συνέχεια. Οι που κατάφεραν να υποκλέψουν τις λεπτομέρειες από 1 δισεκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών της εταιρείας, σύμφωνα με τους New York πούλησαν τη βάση δεδομένων στο Dark Web τον περασμένο Αύγουστο για 300.000 δολάρια.

Η πληροφορία έρχεται από τον Andrew Komarov, επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών στην εταιρεία ασφαλείας InfoArmor. Ο ερευνητής δήλωσε στους NYT ότι τρεις αγοραστές, μεταξύ των οποίων δύο εξέχοντες spammers και ένας άλλος που θα μπορούσε να συμμετέχει σε τακτικές δράσεις κατασκοπείας αγόρασαν το σύνολο της βάσης δεδομένων με 300.000 δολάρια από μια hacker που πιστεύεται ότι δρα από την Ανατολική Ευρώπη.yahoo

Το ποσό των 300.000 δολαρίων θεωρείται εξευτελιστικό, για μα βάση δεδομένων που περιέχει ένα δισεκατομμύριο λογαριασμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές πλήρωσαν για κάθε 0,0003 cents του δολαρίου στους hackers.

  Προσοχή στις επιθέσεις BitB στο Steam

Να αναφέρουμε ότι εκτός από τα πλήρη ονόματα, τους κωδικούς πρόσβασης, τις ημερομηνίες γέννησης και τους αριθμούς τηλεφώνου, η βάση δεδομένων περιέχει λειτουργίες ασφαλείας και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε διευθύνσεις email που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επαναφορά ξεχασμένων κωδικών πρόσβασης.

Φυσικά τα στοιχεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις phishing που μπορεί να διαθέτουν ακριβή προσωπικά στοιχεία, και έχουν σαν στόχο τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές κάρτες ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Ο Komarov δήλωσε στο ότι πάνω από 150.000 λογαριασμοί της αμερικανικής κυβέρνησης και στρατιωτικών βρέθηκαν στη βάση δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι οι hacker θα μπορούσαν να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια.

Η Yahoo από την άλλη δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του Komarov ακόμα. Εν τω μεταξύ, το FBI ανέφερε σε δήλωσή του ότι ερευνά την παραβίαση.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα φέρει η αποκάλυψη αυτή στο μέλλον της Yahoo, η οποία ετοιμάζεται να μεταβιβαστεί σε νέο ιδιοκτήτη. Η Verizon μέχρι και πριν από την ανακοίνωση του hack πρόσφερε 4.8 δισεκατομμύρια για την αγορά της εταιρείας.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


3  +  4  =