Ο Λευκός Οίκος μπλοκάρει το Yahoo Mail σαν ανασφαλές

Θέματα ασφαλείας στο . Η αυξητική τάση των επιθέσεων ransomware σε όλο τον κόσμο είχε και ένα θύμα στο Καπιτώλιο κάτι που προκάλεσε ανησυχίες στο γραφείο πληροφορικής του Λευκού Οίκου.

Το Gizmodo αναφέρει ότι η ομάδα υποστήριξης εξέδωσε κοινοποίηση σε όλο το προσωπικό του Λευκού Οίκου στο τέλος Απριλίου, εξηγώντας ότι έχει παρατηρηθεί μια σημαντική αύξηση στις επιθέσεις ransomware μέσω Web- υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το .

Για αυτό το λόγο, η ομάδα IT του Λευκού Οίκου, μπλοκάρισε την πρόσβαση στην υπηρεσία της Yahoo, μέχρι νεωτέρας.Yahoo Mail

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση απειλών της εταιρείας ασφαλείας Symantec (δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα), η συχνότητα του phishing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία τρία χρόνια.

Ωστόσο, περιστατικά που αφορούν επιθέσεις με ransomware (που κρυπτογραφούν τα αρχεία των θυμάτων τους και απαιτούν λύτρα για να τα ξεκλειδώσουν) βρίσκονται σε άνοδο, έχοντας αυξηθεί κατά 35% από το .

Παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το και το Yahoo Mail προσπαθούν να φιλτράρουν τις συγκεκριμένες απάτες, πολλές φορές το κακόβουλο λογισμικό φτάνει στα εισερχόμενα των χρηστών.

  ΑΑΔΕ appodixi bonus σε όσους καταγγέλλουν μη γνήσιες αποδείξεις

Σύμφωνα με την ομάδα IT του Λευκού Οίκου, οι πρόσφατες επιθέσεις που ανακαλύφθηκαν φαίνεται να προέρχονται από γνωστούς αποστολείς και περιλαμβάνουν συνημμένα αρχεία zip, γεγονός που καθιστά δύσκολο για το ευρύ κοινό να τα εντοπίσει και να αποφύγει το άνοιγμά τους.

Είναι σαφές ότι οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να ενισχύσουν τις άμυνες τους έναντι τέτοιων επιθέσεων. Από την πλευρά της, η Yahoo είπε σε μια δήλωση ότι “συνεργάζεται στενά με το προσωπικό της ομάδας IT για να βρουν τις σωστές λύσεις που προστατεύσουν καλύτερα τους λογαριασμούς των πελατών τους.”

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


74  +    =  81