Ο Λευκός Οίκος μπλοκάρει το Yahoo Mail σαν ανασφαλές

Θέματα στο Yahoo Mail. Η αυξητική τάση των σε όλο τον κόσμο είχε και ένα θύμα στο Καπιτώλιο κάτι που προκάλεσε ανησυχίες στο γραφείο πληροφορικής του Λευκού Οίκου.

Το Gizmodo αναφέρει ότι η υποστήριξης εξέδωσε κοινοποίηση σε όλο το προσωπικό του Λευκού Οίκου στο τέλος Απριλίου, εξηγώντας ότι έχει παρατηρηθεί μια σημαντική αύξηση στις επιθέσεις ransomware μέσω Web-based υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το Yahoo Mail.

Για αυτό το λόγο, η ομάδα IT του Λευκού Οίκου, μπλοκάρισε την πρόσβαση στην υπηρεσία της Yahoo, μέχρι νεωτέρας.Yahoo Mail

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση απειλών της εταιρείας ασφαλείας Symantec (δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα), η του phishing μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει μειωθεί δραστικά τα τελευταία τρία χρόνια.

Ωστόσο, περιστατικά που αφορούν επιθέσεις με ransomware (που κρυπτογραφούν τα των θυμάτων τους και απαιτούν λύτρα για να τα ξεκλειδώσουν) βρίσκονται σε άνοδο, έχοντας αυξηθεί κατά 35% από το 2015.

Παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το Gmail και το Yahoo Mail προσπαθούν να φιλτράρουν τις συγκεκριμένες απάτες, πολλές φορές το φτάνει στα εισερχόμενα των χρηστών.

Σύμφωνα με την ομάδα IT του Λευκού Οίκου, οι πρόσφατες επιθέσεις που ανακαλύφθηκαν φαίνεται να προέρχονται από γνωστούς αποστολείς και περιλαμβάνουν συνημμένα αρχεία zip, γεγονός που καθιστά δύσκολο για το ευρύ κοινό να τα εντοπίσει και να αποφύγει το άνοιγμά τους.

Είναι σαφές ότι οι πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να ενισχύσουν τις άμυνες τους έναντι τέτοιων επιθέσεων. Από την πλευρά της, η Yahoo είπε σε μια δήλωση ότι “συνεργάζεται στενά με το προσωπικό της ομάδας IT για να βρουν τις σωστές λύσεις που προστατεύσουν καλύτερα τους λογαριασμούς των πελατών τους.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).