YIFYMovies και YTS προβλήματα για τους νέους ιδιοκτήτες

YIFYMovies και YTS: Αρκετές εταιρείες ταινιών προσπαθούν να κλείσουν δύο από τις μεγαλύτερες torrent ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο μέσω του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Χαβάης. Οι εταιρείες κατηγορούν τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων YTS.am και Yifymovies.is ότι παραβιάζουν μαζικά τον νόμο περ’ι πνευματικών δικαιωμάτων.


Με εκατομμύρια επισκέπτες, το YTS.am είναι ένα από τα μεγαλύτερα torrents sites στο Διαδίκτυο, ακόμα μεγαλύτερο και από το θρυλικό Pirate Bay.

YIFYMovies και YTS

Ο ιστότοπος ανέλαβε «ανεπίσημα» το brand name YTS όταν η αρχική ομάδα σταμάτησε να λειτουργεί την σελίδα το 2015. Είναι μια από τις πάρα πολλές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν τα domains YTS και YIFY για να σερβίρουν πειρατικό περιεχόμενο, και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, από διαφημίσεις μέχρι malware.

Η δημοτικότητα αυτών των ιστότοπων φυσικά και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των κινηματογραφιστών και μια ομάδα από αυτούς κατέθεσε μηνύσεις σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Χαβάη.

Οι εταιρείες που έχουν δημιουργήσει τις ταινίες Singularity, Once Upon a Time in
Venice, Mechanic: Resurrection, The Hitman’s Bodyguard, I Feel Pretty, Boyka: Undisputed και Hunter Killer, κατηγορούν τους φερόμενους σαν διαχειριστές των YIFYMovies.is και YTS.am ότι προκαλούν και συμβάλλουν σε μαζική πειρατεία.

Η μήνυση κατατέθηκε τον περασμένο μήνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν αποτελέσματα. Τα ονόματα των διαχειριστών δεν είναι γνωστά, και αναφέρονται σαν Doe 1 και Doe 2 αντίστοιχα.

“Οι κατηγορούμενοι DOE 1 και DOE 2 προκαλούν βλάβη στις επιχειρήσεις των ενάγοντων με την εκτροπή των πελατών σε μη εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες διανομής περιεχομένου μέσω διαδικτύου από τα domains yifymovies.is και yts.ag.”

Και οι δύο ιστοσελίδες λειτουργούν διαφορετικά. Το YTS.ag, το οποίο χρησιμοποιεί τώρα το domain YTS.am, είναι ένα torrent site και είναι μακράν το πιο δημοφιλές από  το YIFYMovies.is. Το δεύτερο domain επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν περιεχόμενο απευθείας στον ιστότοπο (streaming).

Οι κινηματογραφιστές καταγγέλλουν και τα δύο domains για την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, αφού έχουν βοηθήσει εκατομμύρια χρήστες να πραγματοποιήσουν λήψεις ή να μεταδώσουν ταινίες χωρίς άδεια, ενώ παράλληλα κερδίζουν χρήματα μέσω διαφημίσεων.

Οι δημιουργοί περιεχομένου ζητούν αποζημίωση, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 150.000 δολάρια για κάθε ταινία.

Επιπλέον, οι εταιρείες ζητούν το κλείσιμο των domains YIFYMovies.is, YTS.ag και YTS.am. από τις εταιρείες φιλοξενίας, τους καταχωρητές domain αλλά και το μπλοκάρρισμά τους από τις μηχανές αναζήτησης.

Παρόλο που δεν έχει εκδοθεί ακόμη κάποια δικαστική εντολή, το YIFYMovies.is εξαφανίστηκε ξαφνικά πριν από λίγες ημέρες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη νομική ενέργεια ή και σε κάποια καταγγελία του DMCA που εκδόθηκε κατά της Cloudflare, σε μια προσπάθεια προσδιορισμού της ιστοσελίδας.

Το domain YTS.am, παραμένει online μέχρι σήμερα.

Διαβάστε το κατηγορητήριο που ανέβασε το Torrentfreak (pdf).

___________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).