1 δις σε bitcoin από το Silk Road στα ταμεία των ΗΠΑ


Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η κοινότητα του bitcoin σοκαρίστηκε όταν άδειασε ένα ψηφιακό πορτοφόλι που περιείχε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε bitcoin. Το συγκεκριμένο wallet πιστεύεται ότι προερχόταν από την ναρκο-αγορά Silk Road, και άδειασε από ένα άγνωστο άτομο. Τελικά όμως οι υπεύθυνοι για την μεταφορά των κεφαλαίων αποκαλύφθηκαν: ήταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απέκτησε το περιεχόμενο του wallet (περίπου 70.000 bitcoin) με τη βοήθεια ενός ανώνυμου χάκερ, του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή στην κυβέρνηση, αλλά αναφέρεται απλώς σαν “Individual X” στα δικαστικά έγγραφα.

Το “Individual X” φέρεται να παραβίασε το σύστημα πληρωμών του Silk Road κάποια στιγμή το 2012 ή το 2013. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι ο δημιουργός του Silk Road, Ross Ulbricht, ο οποίος εκτίει επί του παρόντος διπλή ισόβια κάθειρξη + 40 χρόνια για τον ρόλο του στον ιστότοπο, “απείλησε το Individual X για την επιστροφή του coins”, αλλά ο άγνωστος hacker αρνήθηκε. Στις 3 Νοεμβρίου, το Individual X συμφώνησε να παραδώσει τα bitcoin στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και βοήθησε στη μεταφορά των χρημάτων. Δεν είναι σαφές εάν το άτομο αυτό συνελήφθη ή πώς επιτεύχθηκε η συνεργασία.

Σε μια δήλωση Τύπου, ο εισαγγελέας των ΗΠΑ David L. Anderson ανέφερε την επιχείρηση σαν μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης.

“Η επιτυχής δίωξη του ιδρυτή του Silk Road το 2015 άφησε ένα ερώτημα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πού πήγαν τα χρήματα;”

Το Silk Road ήταν “η πιο εξελιγμένη εγκληματική αγορά” στο Διαδίκτυο, δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και λειτουργούσε από το 2011 έως το 2013, πριν βγει offline από το FBI. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά ότι ο ιστότοπος δημιούργησε περίπου 600.000 bitcoin κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Περίπου 175.000 από αυτά κατασχέθηκαν όταν συνελήφθη ο Ulbricht και ο ιστότοπος έκλεισε τον Οκτώβριο του 2013.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ανέφερε τι σκοπεύει να κάνει με το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά στο παρελθόν τα δημοπράτησε.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news