Πώς να απενεργοποιήσετε τις μικρογραφίες φακέλων στα Windows 10

Οι μικρογραφίες των Windows 10 σας δίνουν μια γρήγορη προεπισκόπηση των περιεχομένων σε ένα φάκελο ή ενός αρχείου πριν το ανοίξετε. Ωστόσο, το λειτουργικό χρησιμοποιεί πόρους επεξεργασίας και μνήμης για να φορτώσει τις μικρογραφίες κάθε φορά που ανοίγετε ένα φάκελο.

Αν και αυτό δεν είναι πρόβλημα στους οικιακούς υπολογιστές κα αντιθέτως είναι μεγάλη ευκολία, στα μηχανήματα που λειτουργούν επαγγελματικά σε κάποιο γραφείο μπορεί να είναι πρόβλημα. Ιδιαίτερα, αν ο δεν περιέχει μόνο λίγες εικόνες, μικρά PDF ή άλλα αντικείμενα, αλλά τεράστια PDF, σχέδια autocad, μεγάλες λίστες με φωτογραφίες κλπ.

Όταν αποκτάτε πρόσβαση σε ένα φάκελο με εκατοντάδες εικόνες, οι μικρογραφίες μπορούν να επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία για τους χρήστες της επιχείρησής σας, για να μειώσετε το χρόνο που χρειάζονται για να ανοίξουν οι φάκελοί σας. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ανοίξετε οποιοδήποτε αρχείο στα Windows 10 χωρίς να κάνετε προεπισκόπηση του περιεχομένου του.

Υπάρχουν τέσσερις τρόποι απενεργοποίησης των μικρογραφιών των αρχείων στα Windows 10, και συγκεκριμένα:

  • Εξερεύνηση αρχείων
  • Οπτικά
  • Πολιτικής ομάδος
  • Επεξεργαστής μητρώου

1. Πώς να απενεργοποιήσετε τις μικρογραφίες των Windows 10 μέσω της Εξερεύνησης αρχείων
Δεν χρειάζεται να είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία για να απενεργοποιήσετε τις μικρογραφίες στα Windows 10 χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων. Ακολουθείστε τα παρακάτω εύκολα βήματα:
α. Εκκινήστε την εφαρμογή

β. Κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή

γ. Κάντε κλικ στο Επιλογές

δ. Στο νέο παράθυρο “Επιλογές φακέλων” που θα ανοίξει μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή

ε. Κατεβείτε στην λίστα και βρείτε το “Να εμφανίζονται πάντα τα εικονίδια, ποτέ οι μικρογραφίες”. Κάντε κλικ επάνω για να το ενεργοποιήσετε.

στ. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή. άντε κλικ στο Ok

Αφού εφαρμόσετε την παραπάνω ρύθμιση, δεν θα βλέπετε πλέον μικρογραφίες κάθε φορά που ανοίγετε ένα φάκελο με εικόνες, έγγραφα κ.λπ.

2. Πώς να απενεργοποιήσετε τις μικρογραφίες των Windows 10 μέσω των ρυθμίσεων οπτικών εφέ
Όπως ίσως γνωρίζετε, η εφαρμογή Windows 10 Settings είναι μια από τις πιο ισχυρές για την προσαρμογή του λειτουργικού συστήματος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Λοιπόν, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να εξατομικεύσετε την οπτική συμπεριφορά ενός ευρέος φάσματος εργαλείων και λειτουργιών, όπως μενού, εικονίδια, παράθυρα εφαρμογών, χειριστήρια και κουμπιά.

Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις μικρογραφίες αρχείων χρησιμοποιώντας τις διαμορφώσεις Visual Effects:

α. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + Pause για να πάτε στο Πίνακα Ελέγχου/Σύστημα

β. Στα αριστερά πατήστε το “Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους”

γ. Στο νέο παράθυρο “Ιδιότητες συστήματος” που θα εμφανιστεί πηγαίνετε στην καρτέλα Για προχωρημένους και πατήστε  το “Ρυθμίσεις” κάτω από το κεφάλαιο “Επιδόσεις”

δ. Στο νέο παράθυρο “Επιλογές επιδόσεων” που θα εμφανιστεί πηγαίνετε στην καρτέλα “Εφέ προβολής”

ε. Κάντε κλικ στο “Προσαρμογή” και στην πιο κάτω λίστα βρείτε και απενεργοποιήστε το “Εμφάνιση μικρογραφιών και όχι εικονιδίων”.

στ. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή. Κάντε κλικ στο OK

Η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων σταματά τα Windows 10 από τη φόρτωση μικρογραφιών κάθε φορά που ανοίγετε ένα φάκελο.

3. Πώς να απενεργοποιήσετε τις μικρογραφίες των Windows 10 χρησιμοποιώντας την πολιτική τοπικής ομάδας
Η Πολιτική Τοπικής Ομάδας είναι ένας άλλος τρόπος για να σταματήσετε τα Windows 10 να εμφανίζουν μικρογραφίες μαζί με φακέλους ή αρχεία. Εάν είστε διαχειριστής δικτύου, αυτή η επιλογή είναι χρήσιμη όταν πρέπει να πραγματοποιήσετε την αλλαγή σε πολλούς χρήστες υπολογιστών.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

α. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα win+R και στο παράθυρο Εκτέλεσης που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε gpedit.msc και πατήστε για να ξεκινήσετε τον Πρόγραμμα Επεξεργασίας Πολιτικής Τοπικής Ομάδας

β. Στον Επεξεργαστή πολιτικής τοπικής ομάδας , στο αριστερό παράθυρο μεταβείτε στο : Ρυθμίσεις του χρήστη > Πρότυπα διαχείρισης > Στοιχεία των Windows > Εξερεύνηση αρχείων

γ. Μια λίστα με τις επιλογές ρύθμισης της Εξερεύνησης αρχείων εμφανίζεται στο δεξιό τμήμα του προγράμματος επεξεργασίας πολιτικής. Κάντε δεξί κλικ στο “Απενεργοποίηση της εμφάνισης μικρογραφιών και εμφάνιση μόνο εικονιδίων” και κάντε κλικ στο “Επεξεργασία”

δ. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής “Ενεργοποιημένο”

ε. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή. Κάντε κλικ στο OK

Αφού κάνετε κλικ στο OK, όλοι οι χρήστες στην επηρεαζόμενη ομάδα δεν θα βλέπουν πλέον μικρογραφίες κατά το άνοιγμα αρχείων στα Windows 10. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας τοπικής πολιτικής για απενεργοποίηση μικρογραφιών μόνο για φακέλους δικτύου.

4. Τρόπος κατάργησης μικρογραφιών στα Windows 10 μέσω του Registry
Εάν είστε αρκετά γενναίοι για να τροποποιήσετε το μητρώο των Windows 10, αυτή η μέθοδος είναι μόνο για εσάς. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

α. Κάντε backup του Μητρώου για καλό και για κακό, ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες.

β. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο εκτέλεσης που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε regedit και πατήστε το ΟΚ.

γ. Στο παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου εντοπίστε το κλειδί που φαίνεται στο πρώτο κόκκινο πλαίσιο της παρακάτω εικόνας
δ. Στο δεξί παράθυρο εντοπίστε την DWORD τιμή IconsOnly, κάντε δεξί κλικ επάνω της, πατήστε το τροποποίηση,  και στα δεδομένα τιμής βάλτε τον αριθμό  1.

ε. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τη ρύθμιση
Μετά την αποθήκευση της αλλαγής μητρώου των Windows, δεν θα βλέπετε πλέον μικρογραφίες στους φακέλους σας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που περιέχουν εικόνες. Λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για επεξεργασία σε επίπεδο χρήστη, και έτσι οι άλλοι χρήστες στον ίδιο υπολογιστή δεν θα επηρεάζονται.

Συμπερασματικά:
Μερικές φορές, οι μικρογραφίες προεπισκόπησης φακέλου ή αρχείων στα Windows 10 ενδέχεται να έχουν πολλές πόρους. Η λειτουργία θα μπορούσε να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας, ειδικά όταν πλοηγείστε σε ένα φάκελο με πολλές εικόνες ή μεγάλα σχεδιαστικά αρχεία.

Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους για να απενεργοποιήσετε τις μικρογραφίες στο λειτουργικό σύστημα και να ελευθερώσετε τον υπολογιστή σας για εργασίες που είναι κρίσιμες.

Ενώ θέλετε να προχωρήσετε σε αυτήν την ρύθμιση φροντίστε να επιλέξετε μια μέθοδο που να ταιριάζει με την τεχνογνωσία σας για να αποφύγετε την αποσταθεροποίηση του λειτουργικού σας συστήματος. Σε περίπτωση που χρειάζεστε τις μικρογραφίες σας, ακολουθήστε ανάποδα τα ίδια βήματα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).