Subs4free block τι σημαίνει αποκλεισμός των DNS

Subs4free πως έγινε ο αποκλεισμός; Πρόσφατα μετά από αίτημα της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ), μια νεοσύστατη Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας εξέδωσε οδηγία στους τοπικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου για τον αποκλεισμό ορισμένων ιστοσελίδων επειδή παραβιάζουν τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.Subs4free

Το αποτέλεσμα; 38 ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων το Pirate Bay, ιστοσελίδες με υπότιτλους ταινιών και streaming ταινιών δεν εμφανίζονται πλέον σε browsers που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Δεν θα συζητήσουμε την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά πιστεύω ότι μερικές φορές υπάρχουν λόγοι που πρέπει να αποκτήσετε σε ιστοσελίδες που η κυβέρνηση, ο πάροχος υπηρεσιών Ίντερνετ ή ο εργοδότης σας δεν θέλουν. Παρακάτω θα δούμε τι είναι το φιλτράρισμα ή μπλοκάρισμα των DNS.

Το φιλτράρισμα ή αποκλεισμός των DNS είναι μια κοινή μέθοδος άρνησης πρόσβασης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες.

Ας δούμε πώς λειτουργεί.

Κάθε σελίδα φιλοξενείται σε έναν διακομιστή (server) που διαθέτει μια διεύθυνση IP. Για παράδειγμα, η IP του Facebook είναι η 69.63.176.13.

Αν πληκτρολογήσετε αυτούς τους αριθμούς στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, θα πάτε στην σελίδα του Facebook (ενδέχεται να μην λειτουργήσει αν ο ISP σας έχει αποκλείσει την δυνατότητα).

Ωστόσο, οι διευθύνσεις IP δεν είναι πολύ φιλικές προς το χρήστη. Είναι ευκολότερο να θυμάστε το facebook.com από το 69.63.176.13. Επομένως, οι εφευρέτες του διαδικτύου δημιούργησαν επίσης ένα κατάλογο που ονόμασαν Domain Name System ή DNS.

Η υπηρεσία DNS μεταφράζει τα ονόματα (domains) σε διευθύνσεις IP, για να μην χρειάζεται να θυμάστε αριθμούς. Κάθε ISP (π.χ. ΟΤΕ, κτλ) έχει τους δικούς του διακομιστές DNS (DNS Servers) που λειτουργούν σαν τηλεφωνικοί κατάλογοι για τους συνδρομητές τους.

Κάθε φορά που πληκτρολογείτε μια διεύθυνση ιστοσελίδας στο πρόγραμμα περιήγησής σας, ο browser σας ζητά πρώτα από τον “τηλεφωνικό κατάλογο” του ISP τη διεύθυνση IP για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Μόλις καταλάβει τη διεύθυνση IP, τότε θα φορτώσει τον ιστότοπο για εσάς.

Με τον αποκλεισμό των DNS, ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου απλώς αφαιρεί (ή ανακατευθύνει) την εγγραφή των συγκεκριμένων ιστοσελίδων από τον τηλεφωνικό του κατάλογο.

Έτσι, όταν προσπαθείτε να φορτώσετε κάποια από τις αποκλεισμένες σελίδες, ο browser σας θα εμφανίσει μια λευκή σελίδα, ή ένα μήνυμα σφάλματος, ή θα σας κατευθύνει σε μια άλλη διεύθυνση, όπως έγινε και με το τελευταίο block των 38 ιστοσελίδων που ανακατευθύνουν πια στη σελίδα της Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Διαβάστε τα παρακάτω:

Sυbs4free block: η απάντηση και εναλλακτικές συνδέσεις
Sυbs4free block : Αλλάξτε τα dns του router σας

Ο ΟΠΙ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Μετσόβου 5) και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο ΟΠΙ ιδρύθηκε σύμφωνα με το άρθρο 69 Ν.2121/1993 για την «Πνευματική Ιδιοκτησία, Συγγενικά Δικαιώματα και Πολιτιστικά Θέματα» (ΦΕΚ Α/25/1993) σε συνδυασμό με το ΠΔ 311/1994 (ΦΕΚ A/165/1994) με το άρθρο 8 παρ. 13 και 14 Ν.2557/1997 (ΦΕΚ Α/217/1997), καθώς και με το άρθρο 7 παρ. 13 Ν.2819/2000 (ΦΕΚ Α/84/2000). Ο Οργανισμός διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

_____________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

3 Comments

Leave a Reply
  1. Γιώργη καλημέρα. Το refresh της σελίδας είναι τόσο σύντομο που κάθε φορά που πάω να γράψω ένα σχόλιο, μετά το refresh ότι είχα γράψει, χάνεται.

    Επί της ουσίας τώρα. Θα φτιάξω κι εγώ ένα ΝΠΙΔ (όπως ο ΕΠΟΕ) και θα διατάξω κι εγώ να είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε κάθε IP του κόσμου. Μετά αφού διατάξω το κλείσιμο του ΕΠΟΕ, θα δευτερολογήσω (με απόφαση μου ως ΝΠΙΔ) επιβάλλοντας στα υπουργεία να φιλοξενούν στους servers τους, αφιλοκερδώς κάθε torrent της υφηλίου :)

    Ελλάδα
    Η χώρα που τα ΝΠΙΔ, οι τράπεζες, οι τοκογλύφοι και οι Γερμανοί κάνουν ότι θέλουν.

  2. Αγαπητοι κυριοι της επιτροπης,γενικα,κανατε μια τρυπα στο νερο.Μπορει ο καθενας απλα να αλλαξει καποιους αριθμους στο ρουτερ του,η και με τη χρηση συνδεσης μεσω vpn, να μπει σε οποια ιστοσελιδα επιθυμει.Το ιντερνετ ειναι ενας ολοκληρος κοσμος.Και σιγουρα δεν ειναι ουτε ελεγχομενος,ουτε κατευθυνομενος….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).