Anak Krakatau πριν και μετά: οι πρώτες εικόνες

Ολόκληρη η νοτιοδυτική πλευρά του ηφαιστείου Anak Krakatau της Ινδονησίας φαίνεται να λείπει, όπως δείχνουν νέες από ένα δορυφορικό ραντάρ.  Η του ηφαιστείου προκάλεσε τεράστιες κατολισθήσεις στις 22 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας ένα τσουνάμι που σκότωσε πάνω από 420 ανθρώπους.

Οι εικόνες προέρχονται από το δορυφόρο (ραντάρ) ALOS-2 της JAXA και στη συνέχεια αναλύθηκαν από την Ιαπωνική Αρχή Γεωπληροφορικής, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι κανονικές δορυφορικές φωτογραφίες του ηφαιστείου δεν ήταν δυνατές λόγω της συνεχούς κάλυψης σύννεφων σκόνης στην περιοχή. Η πρώτη λήφθηκε δύο ημέρες πριν από την έκρηξη στις 20 Αυγούστου και η δεύτερη μετά από δύο ημέρες σις 24 Δεκεμβρίου του 2018.

Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, φαίνεται ότι ολόκληρο το νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού Anak Krakatau εξαφανίστηκε, πιθανότατα από μια κατακλυσμιακή κατολίσθηση που προκλήθηκε από τις συνεχείς εκρήξεις. Το τσουνάμι που ακολούθησε ξέσπασε σε παραλίες κατά μήκος του Sunda Strait της Ινδονησίας, σκοτώνοντας εκατοντάδες.Anak Krakatau

Όπως δείχνουν οι εικόνες, το Krakatau είναι πολύ μικρότερο από ό, τι πριν από την κατολίσθηση. Οι ομόκεντροι κύκλοι είναι τα κύματα που απομακρύνονται από το ηφαίστειο του νησιού Anak Krakatau.

Το Anak Krakatau άρχισε να παρουσιάζει ενδείξεις έντονης δραστηριότητας τον Ιούλιο, αλλά τις δύο τελευταίες εβδομάδες ήταν ιδιαίτερα δραστήριο.

Για την ιστορία, το 1883 υπήρξε άλλη μία μεγάλη έκρηξη, στέλνοντας κύματα σε όλο τον πλανήτη, όχι μία αλλά τέσσερις φορές στη σειρά. Η έκρηξη επηρέασε το παγκόσμιο κλίμα και προκάλεσε μειώσεις της ς σε όλο τον κόσμο.

_________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).