Silk Road 2 συνεργασία του διαχειριστή με το FBI

Ο Blake Benthall, ένας από τους διαχειριστές της ναρκό-αγοράς Silk Road 2.0, που χρησιμοποιούσε σαν ψευδώνυμο το Defcon, μπορεί να διωχθεί μόνο για φορολογικά εγκλήματα με αντάλλαγμα τη συνεργασία τους με τις αρχές.

Τα παραπάνω νέα σηματοδοτούν την πρώτη πραγματική εικόνα για τη μοίρα του Benthall μετά τη σύλληψή του και την κατάσχεση του Silk Road 2.0 το 2014. Ο ιστότοπος εμφανίστηκε λίγο μετά το κλείσιμο του αρχικού Silk Road από το FBI και την σύλληψη του δημιουργού του Ross Ulbricht.

Silk Road 2

Χρησιμοποιώντας το ανώνυμο δίκτυο Tor για να προστατεύσει τη θέση των διακομιστών του αλλά και των χρηστών του, το Silk Road 2.0 παρείχε στους εμπόρους ναρκωτικών μια σχετικά ασφαλή πλατφόρμα πώλησης ηρωίνης, κοκαΐνης, κάνναβης και άλλων παράνομων ναρκωτικών.

Εκτός από τα το “κατάστημα” διέθετε από πλαστά διαβατήρια, μέχρι πλαστά πτυχία και όπλα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, ο ιστότοπος επεξεργαζόταν πωλήσεις περίπου 400.000 δολαρίων την μέρα.

Ο Benthall κατηγορήθηκε για συνωμοσία εμπορίας ναρκωτικών, συνωμοσία για τη διάπραξη πειρατείας από ηλεκτρονικό υπολογιστή και συνωμοσία για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με τα του δικαστηρίου.

Η συνωμοσία για τη διακίνηση ναρκωτικών μπορεί να επιφέρει τουλάχιστον δέκα χρόνια φυλάκισης.

Ο Ulbricht για παράδειγμα καταδικάστηκε με ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στη του πρώτου Silk Road, ο οποίος περιλάμβανε διακίνηση ναρκωτικών, δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης και συνωμοσία για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Benthall πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσει όλες αυτές τις κατηγορίες, σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η Motherboard. Ο Benthall ήταν προγραμματιστής και πρώην εργαζόμενος στην SpaceX.

“Αν ο εναγόμενος συμμορφωθεί πλήρως με τις συμφωνίες που ορίζονται στην παρούσα Σύμβαση, δεν θα διωχθεί περαιτέρω από το FBI για άλλα εγκλήματα, από τις παραβιάσεις του ποινικού δικαίου.”

Ο δρόμος που ακολούθησε ο Benthall είναι φυσικά σε πλήρη αντίθεση με άλλους συνεργάτες του στο Silk Road 2.0 οι οποίοι δεν συνεργάστηκαν με τις αρχές.

Το 2016, οι καταδίκασαν τον Brian Farrell, (ψευδώνυμο DoctorClu) συντονιστή των forums, με οκτώ χρόνια φυλάκισης. Τον περασμένο μήνα, ο συνεργάτης του Benthall και ο αρχικός δημιουργός του Silk Road 2.0, Thomas White, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).