Google Chrome τέρμα η υποστήριξη του File Transfer Protocol

Ο Google Chrome, θα σταματήσει να υποστηρίζει όλες τις διευθύνσεις FTP από την σταθερή του Chrome 80 και μετά, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να αποσύρει εντελώς τον που σχετίζεται με το FTP από τον Chrome 82.

Το μεταφοράς αρχείων (FTP από το File Transfer Protocol *) που ται από τους ιστότοπους για τη μεταφόρτωση και τη αρχείων είναι αρκετά παλιό και δεν διαθέτει κρυπτογράφηση. Ωστόσο ορισμένοι κατασκευαστές υπολογιστών διαθέτουν προγράμματα οδήγησης ή και ενημερώσεις firmware από τοποθεσίες FTP, κάτι που δεν είναι ασφαλές.

  • Αναφέρουμε όλη την ονομασία για να υπάρξει σύγχυση με το γνωστό αναρχικό σύνθημα  που χρησιμοποιεί τα ίδια αρχικά. Φύλαγε τα ρούχα σου…
Google Chrome

Στον  Chrome 76, αν προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε εικόνες ή αρχεία PDF σε τοποθεσίες FTP, μπορεί να πραγματοποιηθεί λήψη, αλλάτα αρχεία δεν μπορούν να εμφανιστούν από το  πρόγραμμα περιήγησης (δεν μπορείτε να διαβάσετε online, πριν τα κατεβάσετε). Ωστόσο, ο Chrome εξακολουθεί να εμφανίζει τα directory listings των περιεχομένων κάποιου FTP server.

Σήμερα όμως, η Google ανακοίνωσε την πρόθεσή της να σταματήσει να υποστηρίζει γενικά τα FTP URLs στον Google Chrome.

Ο υπάλληλος της εταιρείας Justin Tervay αναφέρει ότι η τρέχουσα υλοποίηση του FTP κώδικα στον Chrome δεν υποστηρίζει κρυπτογραφημένες συνδέσεις. Με τη ελάχιστη χρήση των διεύθυνσεων FTP στο Chrome και με τις διάφορες FTP εφαρμογές που είναι διαθέσιμα σε όλες τις πλατφόρμες, ο Tervay αναφέρει ότι “δεν έχει πλέον νόημα να επενδύσουμε στην υποστήριξη του FTP.”

Έτσι η ομάδα ανάπτυξης του Chromium έχει αφαιρέσει πλήρως την υποστήριξη για πρόσβαση σε διευθύνσεις FTP, επενδύοντας περισσότερο στις ασφαλείς διευθύνσεις HTTPS.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αφαιρέσει το directory listing αλλά και το μέσω του Google Chrome από μη κρυπτογραφημένες συνδέσεις σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που εμφανίζεται εδώ (Google doc).

__________________________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. εεεε ας μας κόψει την πρόσβαση… και η λύση είναι uninstall και πίσω στον firefox ή σε όποιον άλλον εξυπηρετεί….
    Aν είναι να ανοίγω άλλον browser για να κατεβάζω drivers ή πράγματα που θέλω από σελίδες που τα έχουν με ftp link… θα προτιμήσει να χρησιμοποιήσω μαι λύση για να τα κάνω όλα… και όχι να αλλάζω από εδώ και εκεί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).