Windows 10 το μέλλον είναι εδώ. Ποιο μέλλον;

Η Microsoft διέθεσε χθες το βράδυ την έκδοση 2004 των Windows 10 στους επόμενους καταναλωτές, αναφέροντας ότι είναι “έτοιμη για ευρεία υιοθέτηση”, έξι μήνες μετά την κυκλοφορία της.

Η αλλαγή κατάστασης σημαίνει ότι αυτή η έκδοση των Windows 10, την οποία κυκλοφόρησε η Microsoft τον Μάιο του 2020, είναι έτοιμη για εγκατάσταση από όλους. Πριν από αυτό το στάδιο, οι χρήστες των Windows 10 που ήταν σε παλαιότερες εκδόσεις έπρεπε να “αναζητήσουν” την ενημέρωση με έλεγχο για στο Windows .

Από τις 3 Φεβρουαρίου του 2021, η Microsoft αναφέρει: “Τα Windows 10, στην έκδοση 2004 διατίθενται για ευρεία υιοθέτηση.”

Για τις επιχειρήσεις αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αναβαθμίσουν στην επόμενη έκδοση των Windows 10 χωρίς προβλήματα.

Όσον αφορά τους τολμηρούς που δοκίμασαν να αναβαθμίσουν τον Μάιο του 2020, ας πρόσεχαν. Όμως λόγω αυτών των τολμηρών μπορεί η Microsoft να κερδίζει χρήματα από τις επιχειρήσεις που πληρώνουν για να έχουν το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.

Θα μπορούσαμε ίσως να πούμε ότι η δωρεάν διάθεση των Windows 10 μέσω των καναλιών των Insiders, ή μέσω μιας προσφοράς αναβάθμισης που δεν λέει να λήξει, είναι μια κατάσταση win-win.

Είναι όμως;

Ο καταναλωτής κερδίζει ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα αλλά αν τα πράγματα δεν πάνε καλά χάνει την ησυχία του. Θα μπορούσα να υπενθυμίσω πράγματα που γνωρίζετε (BSOD, διαγραφή , ασυμβατότητες hardware) αλλά δεν νομίζω να έχει νόημα.

Όλοι γνωρίζουν τα Windows από την καλή και από την ανάποδη. Στόχος αυτής της δημοσίευσης δεν είναι να κατηγορήσω ένα λειτουργικό σύστημα, που έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιώ σπάνια.

Όμως με εκνευρίζει αφάνταστα η προσέγγιση της Microsoft. Η προσέγγιση των δοκιμών από το ευρύ κοινό για έξι μήνες (με ότι σημαίνει αυτό) για να διαθέσει ένα αξιόπιστο λειτουργικό μόνο σε αυτούς που πληρώνουν.

Ωστόσο η Microsoft φαίνεται να αναπτύσσει μια ταχύτερη διαδικασία ενημερώσεων για τις ενημερώσεις δυνατοτήτων. Η μετάβαση από τα Windows 10 της έκδοσης 2004 στην 20H2 (έκδοση 2009) έγινε πολύ πιο γρήγορα μέσω ενός υ ενεργοποίησης. Και οι δύο εκδόσεις ήταν βασικά οι ίδιες και το πακέτο ενεργοποίησης επέτρεπε την ενεργοποίηση νέων δυνατοτήτων που υπήρχαν ήδη. Η Microsoft χρησιμοποίησε το ίδιο πακέτο ενεργοποίησης για την από τα Windows 10 της έκδοσης 1903 στην έκδοση 1909.

Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά αυτά τα πακέτα ενεργοποίησης; Ίσως. Βλέπουμε ένα λειτουργικό σύστημα σε δύο διαφορετικές εκδόσεις που περιέχουν διαφορετικές λειτουργίες.

Πρόσφατα, η Microsoft δοκιμάζει μια άλλη προσέγγιση χρησιμοποιώντας το Windows Feature Experience Pack στο Beta των Windows Insiders. Προορίζεται να επιτρέψει στη Microsoft να διαθέτει βελτιώσεις λειτουργιών εκτός από τις σημαντικές ενημερώσεις δυνατοτήτων των Windows 10.

Είμαστε σε μια νέα εποχή των Windows 10; Μήπως σε λίγο θα μιλάμε για Windows δύο ταχυτήτων. Μάλλον για θέσω την ερώτηση καλύτερα.

Έχουμε ήδη Windows 10 δύο ταχυτήτων.

Τα πρώτα κυκλοφορούν για το ευρύ κοινό, και τα άλλα, (τα καλά) για όσους πληρώνουν να τα έχουν. Γιατί να μην υπάρχουν και Windows 10 με περισσότερα ή λιγότερα χαρακτηριστικά;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).