3 τρόποι για να βρείτε ποιος κλέβει τις φωτογραφίες σας στο Web

Αν κάποια στιγμή έχετε δει τις σας να χρησιμοποιούνται από τρίτους, χωρίς την άδεια σας, σίγουρα θα έχετε αντιληφθεί πόσο εύκολα μπορείτε πέσετε θύμα στην θλιβερή πραγματικότητα της ψηφιακής εποχής μας. Αυτός ήταν ο λόγος που ένα επαγγελματίας φωτογράφος, ο Anthony Morganti, αποφάσισε να δημιουργήσει και να μοιραστεί ένα βίντεο περιγράφοντας 3 βασικούς τρόπους για να αναζητήσετε και να βρείτε τις κλεμμένες φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο.

Το βίντεο του Morganti ίσως δεν ανοίγει νέους δρόμους και ιδέες ανίχνευσης κλεμμένων φωτογραφιών, αλλά σίγουρα μια επισκόπηση ορισμένων βασικών μεθόδων που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες εάν είστε αρχάριος στο επάγγελμα ή αν ασχολείστε με την κλοπή φωτογραφιών για πρώτη φορά.

1. Google και Google Alerts
Ο πρώτος τρόπος είναι και ο πιο απλός, αλλά και αρκετά επαρκής, για να βρείτε τις φωτογραφίες σας on-line. Κάντε αναζήτηση στην Google του εαυτού σας και της ιστοσελίδας σας. Καλύτερα ακόμα, ρυθμίστε την Google να σας ειδοποιεί με email κάθε φορά που κάποιος σας αναφέρει.

Αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε αναφορές και συνδέσεις προς εσάς, αλλά είναι επίσης και ένας καλός τρόπος για να βρείτε τις όπου οι κάτοχοί τους «δανείζονται» τις φωτογραφίες σας χωρίς άδεια. Στο βίντεο,ο Morganti σας δείχνει πώς να δημιουργήσετε ειδοποιήσεις στην Google και επίσης σας συμβουλεύει
τι να κάνετε ώστε τα εισερχόμενά σας να μην πλημμυρίσουν με άσχετες ειδοποιήσεις.

2. Αντίστροφη Αναζήτηση εικόνων
Ο πιο διαδεδομένος και ίσως ο πιο χρήσιμος δωρεάν τρόπος για να βρείτε τις εικόνες σας στο διαδίκτυο, είναι η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων, ή αλλιώς image search.

Στο βίντεο, ο Morganti καλύπτει τρεις διαφορετικές επιλογές. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάση το URL της εικόνας, μπορείτε να φορτώσετε τις εικόνες σας μία προς μία στην αναζήτηση εικόνων του Google, ή μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε μια εικόνα (διαθέσιμη μόνο σε και Firefox) και επιλέξτε «Αναζήτηση Google για Εικόνα».

3. Αόρατα υδατογραφήματα
Σαν τρίτη λύση ο Morgani προτείνει κάτι λίγο πιο προχωρημένο και, ως εκ τούτου, κοστίζει χρήματα. Χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία επί πληρωμή, όπως η Digimarc, μπορείτε να προσθέσετε το «αόρατο» υδατογράφημα στην εικόνα σας. Και λέμε “αόρατο” με εισαγωγικά γιατί οι ικανοί κλέφτες θα μπορούσαν να το ανιχνεύσουν με το Photoshop, αλλά κατά τα άλλα είναι εξαιρετικά δύσκολο να το δει το ανθρώπινο μάτι. Δείτε για παράδειγμα την παρακάτω εικόνα. Μπορείτε να δείτε το υδατογράφημα; Κιόμως είναι εκεί…

Αλλά τι κάνει το υδατογράφημα αν είναι αόρατο; Η Digimarc χρησιμοποιεί αυτά τα αόρατα σημάδια για να βρείτε τις εικόνες σας στο διαδίκτυο με την δική τους ιδιαίτερη αντίστροφη αναζήτηση εικόνας, δημιουργώντας μια έκθεση που σας δείχνει που έχει μοιραστεί η φωτογραφία σας με ή χωρίς άδεια.

Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για μια υπηρεσία επί πληρωμή, αλλά εάν είστε επαγγελματίες και βασίζετε τα εισοδήματά σας και την επιβίωσή σας από αυτήν την τότε η παρακολούθηση των εικόνων σας και την εύρεση των παραβατών, είναι μονόδρομος.

Βέβαια υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να βρείτε τις κλεμμένες φωτογραφίες σας, αλλά οι τρεις αυτές μέθοδοι θα σας καλύψουν αρκετά καλά χωρίς να σας αναγκάσουν να τρώτε όλο το χρόνο σας μπροστά από μία οθόνη ή να αναγκάσουν να καλύπτετε τις φωτογραφίες σας σε άσχημα ορατά υδατογραφήματα.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).