Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει με ιούς και κυβερνοεπιθέσεις

Με ένα ενδιαφέρον άρθρο, η Wall Street Journal προβλέπει ότι ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος θα πραγματοποιηθεί με βιολογικούς ιούς και ιούς υπολογιστών.

virus

Ο Richard A. Muller, αρθρογράφος στην WSJ και επίτιμος καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της στο Μπέρκλεϋ, υποστηρίζει ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να μην είναι αυτό που περιμένετε, καθώς μια διμέτωπη βιολογική επίθεση και μία κυβερνοεπίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ήττα την μεγαλύτερη αυτή την στιγμή στρατιωτική παγκόσμια δύναμη, πριν αυτή καταλάβει τι την έπληξε.

Άλλωστε , όπως αναφέρει, το παράδειγμα το ανέδειξε ο Covid, που αν και δεν ήταν σκόπιμη επίθεση, έβλαψε πολύ γρήγορα και με επιτυχία την αμερικανική οικονομία.

Ο Muller ζωγραφίζει μια εικόνα του πώς θα έμοιαζε μια τέτοια διπλή επίθεση.
Ο εχθρός σίγουρα θα διατηρούσε όλη την επιχείρηση κρυφή. Για μια κρυφή επίθεση, ο ιός πιθανότατα θα απελευθερωθεί στη χώρα-στόχο, πιθανώς κοντά σε μια βιολογική εγκατάσταση για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μιας διαρροής εγχώριου προγράμματος.

Κάθε έθνος που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει έναν θανατηφόρο ιό ως όπλο πολέμου θα πρέπει πρώτα να εμβολιάσει τους δικούς του ανθρώπους, ίσως υπό το πρόσχημα του εμβολίου κατά της γρίπης. Η μακροπρόθεσμη ανοσία σε επίπεδο εθνικού πληθυσμού θα απαιτούσε επαρκή βελτιστοποίηση του ιού, πριν από την απελευθέρωση του, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα περαιτέρω μετάλλαξης.

Το δεύτερο σκέλος της επίθεσης θα στόχευε νοσοκομεία με ιούς . Το Ransomware θα μπορούσε ταυτόχρονα να στοχεύει ενεργειακά δίκτυα, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, εργοστάσια, διυλιστήρια, τρένα, αεροπορικές , ναυτιλία, τράπεζες, προμήθειες νερού, εγκαταστάσεις ς λυμάτων και άλλα.

Αλλά τα νοσοκομεία θα ήταν οι πιο σημαντικοί στόχοι. Η αποφυγή προφανών στρατιωτικών στόχων θα ενίσχυε την ψευδαίσθηση ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν έχει καν ξεκινήσει.

Πως ακούγονται σαν ιδέα όλα αυτά, εκτός από μακάβρια;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

virus

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).