5 δωρεάν Android εφαρμογές παρακολούθησης ζακχάρου στο αίμα

Δείτε πέντε δωρεάν εφαρμογές παρακολούθησης της γλυκόζης αίματος για κινητά Android, όπου μπορείτε να καταγράφετε τη γλυκόζη στο αίμα σας και να αναλύετε τα στατιστικά στοιχεία που δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου.

diabetes

Όσοι υποφέρουν από σακχαρώδη διαβήτη γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να παρακολουθούν συνεχώς τα επίπεδα ζακχάρου στο αίμα τους ώστε να βλέπουν αν η φαρμακευτική αγωγή ή η αποχή τους από προϊόντα ζάχαρης αποδεικνύεται αποτελεσματική. Δυστυχώς οι εφαρμογές αυτές δεν σας λύνουν το ιατρικό πρόβλημά σας, αλλά μπορούν όμως να σας βοηθήσουν να κρατάτε ένα πολύ καλό ιστορικό των μετρήσεών σας.

Όλες οι εφαρμογές που θα αναφέρουμε εδώ, σάς επιτρέπουν να καταγράφετε τη γλυκόζη του αίματός σας και κάποια άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε και να προσθέσετε τα γεύματα που προσλάβατε την συγκεκριμένη ημέρα. Με βάση το τι φάγατε, η εφαρμογή θα δημιουργήσει τον πίνακα σακχάρων και θερμίδων σας και θα δείξει πώς ήταν ο έλεγχος του διαβήτη σας. Αυτές οι εφαρμογές είναι σαν εφαρμογές ημερολογίου, αλλά αντί να σημειώνετε αναμνήσεις, γράφετε τα στατιστικά σας για τη γλυκόζη του αίματος.

Σε ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές, μπορείτε ακόμη και να καταγράψετε τη θερμοκρασία του σώματός σας και την αρτηριακή σας πίεση. Τα δεδομένα που εισάγετε θα αποθηκευτούν στην εφαρμογή. Και σε ορισμένες εφαρμογές, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αυτών των δεδομένων στο Google Drive.

1. Εφαρμογή Diabetes Tracker
diabetes tracker

Το Diabetes Tracker είναι μια από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές Android που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε τη γλυκόζη στο αίμα σας. Αυτή είναι μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα και είναι εντελώς χωρίς διαφημίσεις. Έρχεται με μια δυνατότητα καταγραφής των δραστηριοτήτων σας όπως τα γεύματα, την αρτηριακή πίεση, την θερμοκρασία, την λήψη ινσουλίνης, τον παλμό, την φαρμακευτική αγωγή και προσαρμοσμένες σημειώσεις.

Το καλύτερο μέρος αυτής της εφαρμογής είναι το καταγραφικό τροφίμων. Απλώς εισάγετε το γεύμα που είχατε και θα το ψάξει στο διαδίκτυο και θα καταγράψει τις αντίστοιχες πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, θερμίδες και λίπος. Καθώς συνεχίζετε να καταγράφετε, το σάκχαρο στο αίμα και την πρόσληψη ινσουλίνης, θα συνεχίσει να δημιουργεί τα στατιστικά στοιχεία για εσάς. Εάν το μηνιαίο επίπεδο σακχάρου ανεβαίνει, τότε θα σας το δείξει.

Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store από τον παραπάνω σύνδεσμο και, στη συνέχεια, απλώς εγκαταστήστε την. Δεν απαιτείται εγγραφή για να την χρησιμοποιήσετε. Απλώς συνεχίστε να καταγράφετε τις δραστηριότητές σας σε αυτήν. Και όταν υπάρχουν αρκετά δεδομένα στην εφαρμογή, απλώς μεταβείτε στην ενότητα “Στατιστικά” και, στη συνέχεια, θα σας δείξει πόσο καλός ή κακός ήταν ο έλεγχος του διαβήτη σας.

2. Blood Glucose Tracker
blood glucose tracker

Το Blood Glucose Tracker είναι μια απλή και ελαφριά εφαρμογή. Απλώς σκεφτείτε το ως μια ελαφριά έκδοση της παραπάνω εφαρμογής, καθώς θα πρέπει να κάνετε κάποια πράγματα με το χέρι.

Μπορείτε να συνεχίσετε να προσθέτετε το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα. Επίσης, μπορείτε να καταχωρήσετε τα γεύματά σας. Αλλά σε αντίθεση με την παραπάνω εφαρμογή, εδώ θα πρέπει να εισάγετε χειροκίνητα τις θερμίδες και την πρόσληψη λίπους. Επιπλέον, μπορείτε να καταγράψετε την αρτηριακή σας πίεση, το βάρος, καθώς και προσαρμοσμένες σημειώσεις. Με βάση τα καταγεγραμμένα δεδομένα, η εφαρμογή δημιουργεί στατιστικά στοιχεία για εσάς, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναλύσετε την κατάστασή σας.

Αποκτήστε αυτήν την εφαρμογή από το Google Play Store και, στη συνέχεια, ξεκινήστε να τη χρησιμοποιείτε αμέσως. Δεν υπάρχει εγγραφή. Μπορείτε να καταγράψετε οτιδήποτε θέλετε και μετά να περιμένετε να έχει αρκετά δεδομένα ώστε να αρχίσει να σας δείχνει τα στατιστικά.

3. mySugr
mysugr

Το mySugr είναι ένα προηγμένο εργαλείο παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος. Το καλύτερο μέρος αυτής της εφαρμογής είναι ότι ενσωματώνεται με τη συσκευή ελέγχου διαβήτη που χρησιμοποιείτε. Είτε χρησιμοποιείτε το AccuCheck Guide, είτε το AccuCheck Instant, θα μπορείτε να το αντιστοιχίσετε με την εφαρμογή μέσω Bluetooth. Με αυτόν τον τρόπο, θα αυτοματοποιήσει την παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα σας.

Εκτός από την παρακολούθηση και την καταγραφή του σακχάρου στο αίμα, μπορείτε να καταγράψετε τη διατροφή σας, ακριβώς όπως οι παραπάνω 2 εφαρμογές.

Αποκτήστε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον παραπάνω σύνδεσμο και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε την. Εδώ θα πρέπει να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό για να αρχίσετε να τον χρησιμοποιείτε. Στην αρχή, ζητά πολλές λεπτομέρειες από εσάς για να δημιουργήσει μια σωστή στατιστική.

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το AccuCheck σε αυτό και στη συνέχεια να αυτοματοποιήσετε την καταγραφή του σακχάρου στο αίμα. Η εφαρμογή θα διατηρήσει τα δεδομένα σας ασφαλή και αν παραμείνετε σε όρια, θα σας δώσει ακόμη και βαθμούς για να σας ενθαρρύνει.

4. Diabetes Pal
diabetes pal

Το Diabetes Pal είναι μια άλλη δωρεάν εφαρμογή παρακολούθησης γλυκόζης του αίματος. Αυτή η εφαρμογή είναι απλή και υποστηρίζει μόνο την καταγραφή των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Με βάση τα δεδομένα που καταγράφετε εδώ, δημιουργεί ένα πραγματικό περιεκτικό γράφημα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναλύσετε τα υψηλά αλλά και τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου.

Εκτός από τη γλυκόζη του αίματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή για να καταγράψετε βάρος, αρτηριακή πίεση, φάρμακα, τρόφιμα, δραστηριότητα και A1C.

Αποκτήστε αυτήν την εφαρμογή από το Google Play χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο και στην αρχή, και θα πρέπει να περάσετε από μια απλή διαδικασία εγγραφής. Μετά από αυτό, μπορείτε απλά να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.

Χρησιμοποιήστε την επιλογή “ADD LOG” στην κύρια οθόνη για να δημιουργήσετε μια νέα καταχώρηση. Στη συνέχεια, προσδιορίζετε την ένδειξη σακχάρου στο αίμα και αποθηκεύετε τις πληροφορίες. Επιπλέον, μπορείτε να καθορίσετε πότε κάνατε τη δοκιμή. Μετά τη λήψη ενός γεύματος ή πριν, μαζί με μια προσαρμοσμένη σημείωση.

  1. Blood Sugar Diary for Diabetes
    blood sugar diary for diabetes

Το Blood Sugar Diary for Diabetes είναι η τελευταία δωρεάν εφαρμογή Android στην λίστα, για παρακολούθηση γλυκόζης αίματος. Είναι μια απλή εφαρμογή που καταγράφει τη γλυκόζη αίματος μόνο σε μονάδες mg/dl. Όπως και άλλες εφαρμογές παραπάνω, δεν έχει επιπλέον δυνατότητες. Απλώς ανοίγετε την εφαρμογή, προσθέτετε μια νέα καταχώρηση και, στη συνέχεια, επιλέγετε το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον, αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να εξάγετε τα δεδομένα σας σε μορφή Excel καθώς και σε μορφή CSV για μια εβδομάδα/μήνα/προσαρμοσμένο εύρος ημερομηνιών.

Αποκτήστε την εφαρμογή από τον παραπάνω σύνδεσμο και, στη συνέχεια, απλώς εγκαταστήστε την στο τηλέφωνό σας. Δημιουργείστε έναν δωρεάν λογαριασμό και, στη συνέχεια, αρχίζετε να καταγράφετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας. Πατήστε στο εικονίδιο «+» στο κύριο περιβάλλον χρήστη και, στη συνέχεια, επιλέξτε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, μπορείτε να καταγράψετε τη διάθεσή σας, όποτε τρώτε κάποιο γεύμα, και μια προσαρμοσμένη σημείωση. Στην κύρια διεπαφή χρήστη, θα δημιουργήσει στατιστικά στοιχεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παρακολουθείτε την κατάστασή σας.

Σε περίπτωση που θέλετε να εξαγάγετε τα δεδομένα, μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής από το εικονίδιο του χάμπουργκερ (3 γραμμές). Μεταβείτε στην ενότητα Εξαγωγή και από εκεί, πρέπει να καθορίσετε μια ημερομηνία και τη μορφή εξαγωγής για την τελική αναφορά. Μπορείτε να το κάνετε όσες φορές θέλετε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.111 εγγεγραμμένους.
Blood,Glucose,Tracker,diabetes,διαβήτης,γλυκόζη,ζάκχαρο

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).