Οι 7 καλύτεροι ιστότοποι για ασφαλείς λήψεις APK Android

Το Play είναι ο πιο ασφαλής ιστότοπος για να κατεβάσετε εφαρμογές για . Όμως δεν είναι ο μοναδικός. Υπάρχουν και άλλα sites με εφαρμογές για τις Android συσκευές σας. Δείτε τους καλύτερους ασφαλείς ιστότοπους λήψης .

Μερικές φορές, μια εφαρμογή Android που θέλετε να εγκαταστήσετε, μπορεί να μην είναι διαθέσιμη στο Google Play Store. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους: ίσως είναι αποκλεισμένο γεωγραφικά, μπορεί να περιέχει περιεχόμενο για ενηλίκους ή ο προγραμματιστής μπορεί να την έχει καταργήσει.

Αλλά ακόμη και όταν μια εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη μέσω του συνηθισμένου καναλιού του Google Play Store, εξακολουθείτε να έχετε τρόπους να την εγκαταστήσετε στη συσκευή σας. Χρειάζεται να λάβετε ένα αντίγραφο της εφαρμογής με μορφή αρχείου APK, ώστε να μπορείτε να το φορτώσετε.

Αρκετοί ιστότοποι ειδικεύονται στην προσφορά αρχείων APK για λήψη. Ορισμένοι είναι καλοί, άλλοι επίφοβοι, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε εάν θέλετε να ανακαλύψετε τους καλύτερους ιστότοπους για ασφαλή λήψη αρχείων APK.

Η σημασία της επιλογής ενός ασφαλούς ιστότοπου APK
Ένα αρχείο APK (συντομογραφία του Android Package Kit) είναι ο πρωταρχικός τρόπος διανομής και εγκατάστασης εφαρμογών Android. Κατά τη λήψη μιας εφαρμογής από το Google Play, πραγματοποιείτε λήψη και εκτέλεση ενός αρχείου APK στο παρασκήνιο, αλλά δεν έχετε πρόσβαση στο ίδιο το APK.

Επειδή τα αρχεία APK εγκαθιστούν εφαρμογές στο σύστημά σας, ενδέχεται να αποτελούν σοβαρή απειλή για την ασφάλεια. Ένα άτομο που έχει κακόβουλες προθέσεις μπορεί να τροποποιήσει το APK πριν το εγκαταστήσετε και, στη συνέχεια, να το χρησιμοποιήσει ως ψηφιακό Trojan horse για να εγκαταστήσει και να εκτελέσει κακόβουλο λογισμικό.

Επομένως, πρέπει να διασφαλίσετε ότι ο ιστότοπος που κατεβάζετε είναι αξιόπιστος. Θα πρέπει να ελέγχει διεξοδικά όλα τα APK που διαθέτει για κατέβασμα και να έχει ιστορικό ασφάλειας και αξιοπιστίας.

1. APKMirror

Το APKMirror είναι πιθανώς ο καλύτερος ιστότοπος λήψης αρχείων APK για Android.

Ο ιστότοπος ανήκει και λειτουργεί από την ίδια ομάδα που είναι υπεύθυνη για τον ευρέως αναγνωσμένο ιστότοπο ειδήσεων για Android, το Android Police, γεγονός που σας διαβεβαιώνει ότι είστε σε ασφαλή χέρια.

Από άποψη ασφάλειας, το APKMirror εφαρμόζει ορισμένες ισχυρές πολιτικές:
α. Το προσωπικό του επαληθεύει όλα τα APK που έχουν ανέβει στον ιστότοπο πριν αυτά δημοσιευτούν.
β. Ο ιστότοπος αντιστοιχεί τις κρυπτογραφικές υπογραφές για τις νέες εκδόσεις εφαρμογών με προηγούμενες εκδόσεις (για να διασφαλιστεί ότι τις υπέγραψαν οι πραγματικοί προγραμματιστές).
γ. Οι ολοκαίνουργιες εφαρμογές αντιστοιχίζονται με άλλες εφαρμογές από τον ίδιο προγραμματιστή για να επαληθεύσουν τη νομιμότητά τους.

Η ουσία είναι ότι εάν το APKMirror δεν μπορεί να επαληθεύσει την εγκυρότητα ενός αρχείου APK, δεν θα δημοσιεύσει το αρχείο. Εξαιτίας αυτού, δεν θα βρείτε στον ιστότοπο modeded APK, πειρατικές εφαρμογές ή εφαρμογές επί πληρωμή.

Για κάθε εφαρμογή, μπορείτε να δείτε παλαιότερες εκδόσεις, πληροφορίες που αντλούνται από το Google Play και να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια λίστα σχετικών εφαρμογών. Εάν μια εφαρμογή που εγκαθιστάτε από το APKMirror λάβει μια ενημέρωση από το Google Play μετά την εγκατάστασή της στη συσκευή σας, θα αναβαθμιστεί αυτόματα στην πιο πρόσφατη έκδοση.

2. APKPure

Ο μεγαλύτερος και κύριος ανταγωνιστής του APKMirror είναι αναμφισβήτητα το APKPure. Οι δύο ιστότοποι ξεκίνησαν την ίδια χρονολογία. Όπως το APKMirror, ο ιστότοπος συμμορφώνεται με αυστηρές πρακτικές ασφαλείας για να βεβαιωθεί ότι όλα τα APK που κατεβάζετε είναι ασφαλή και χωρίς ιούς.

Πώς είναι λοιπόν ασφαλές το APKPure; Ο ιστότοπος επαληθεύει τη νομιμότητα όλων των εφαρμογών πριν από τη δημοσίευση χρησιμοποιώντας το SHA1 για να διασφαλίσει ότι το πιστοποιητικό είναι σωστό. Οι κρυπτογραφικές υπογραφές για νέες εκδόσεις εφαρμογών πρέπει να αντιστοιχούν σε προηγούμενες εκδόσεις και οι εντελώς νέες εφαρμογές αντιστοιχίζονται με άλλο λογισμικό από τον ίδιο προγραμματιστή.

Για άλλη μια φορά, εάν το APKPure έχει αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια ή την προέλευση μιας εφαρμογής, η εταιρεία δεν θα τη δημοσιεύσει στον ιστότοπο. Δεν υπάρχουν modded APK στο APKPure. Όσον αφορά τη χρηστικότητα του ιστότοπου, το APKPure τραβά στιγμιότυπα οθόνης, περιγραφές εφαρμογών και γενικά μεταδεδομένα απευθείας από την Google.

Υπάρχει επίσης μια λίστα με προηγούμενες εκδόσεις εφαρμογών σε περίπτωση που θέλετε να επιστρέψετε σε παλαιότερη έκδοση (είτε λόγω λειτουργιών ή σφαλμάτων).

Το APKPure διαθέτει επίσης μια εφαρμογή Android, αντίστοιχη του Google Play Store. Αν φορτώσετε την εφαρμογή και την εγκαταστήσετε, θα λειτουργήσει ως αντικαταστάτης του Google Play.

3. APK Downloader

Μας αρέσει πολύ το APKMirror και το APKPure. Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει με αυτά τα δύο δεν χρειάζεται να μεταβείτε σε διαφορετικό ιστότοπο. Αλλά επειδή τα πράγματα αλλάζουν θα σας παρουσιάσουμε γρήγορα μερικές άλλες επιλογές.

Το πρώτο είναι το APK Downloader. Όλα τα APK αντλούνται από το Google Play Store, ώστε να μπορείτε να είστε σίγουροι για την ασφάλειά τους. Όπως και με τους άλλους ιστότοπους σε αυτήν τη λίστα, υπάρχουν επίσης πολλά μεταδεδομένα, που σημαίνει ότι μπορείτε να αποφύγετε το Google Play εντελώς αν το επιθυμείτε.

4. Aptoide

Το Aptoide είναι ένας άλλος γίγαντας του κόσμου των APK. Έχει περισσότερους από 200 εκατομμύρια χρήστες και είναι υπεύθυνος για έξι δισεκατομμύρια λήψεις. Όπως το APKPure, ο ιστότοπος προσφέρει μια εφαρμογή Android που σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο κατάστημα και να κατεβάσετε αρχεία APK απευθείας από τη συσκευή σας Android.

Η εταιρεία ήταν επίσης μία από τις πρώτες που υιοθέτησε την τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα. Το διακριτικό του ιστότοπου – που ονομάζεται AppCoins – επιτρέπει στους προγραμματιστές να αυξήσουν το μερίδιο εσόδων τους, μεταξύ άλλων χρήσεων.

Γιατί το Aptoide δεν βρίσκεται πιο κοντά στην κορυφή αυτής της λίστας; Με λίγα λόγια, επειδή επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τα δικά τους καταστήματα και έτσι να αφήνουν modded APK στην πλατφόρμα. Είναι καλά υπογεγραμμένα, αλλά αν δεν προσέχετε, μπορείτε να κατεβάσετε κατά λάθος κάτι επίφοβο.

5. Yalp Store

Το Yalp Store είναι λίγο διαφορετικό σε σχέση με τις άλλες εφαρμογές. Δεν υπάρχει έκδοση ιστού και αντ ‘αυτού, πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή από το F-Droid, η οποία είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις στο Google Play.

Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή Yalp Store στη συσκευή σας Android, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να κατεβάσετε APK απευθείας από το Google Play Store. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μεσάζοντες που εισάγουν κακόβουλα προγράμματα στα αρχεία APK, πριν τα αποκτήσετε.

Εάν έχετε κάνει root τη συσκευή σας, το Yalp Store μπορεί ακόμη και να ενημερώσει εφαρμογές στο παρασκήνιο χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείτε. Το καλύτερο από όλα, δεν χρειάζεται να έχετε λογαριασμό Google για να κατεβάσετε τα APK από το Google Play. Θα ευχαριστήσει πολλούς ανθρώπους που είναι επιφυλακτικοί με τις πρακτικές απορρήτου της Google.

6. APKMonk

Το APKMonk είναι ένας άλλος δημοφιλής ιστότοπος λήψης APK. Ο ιστότοπος έχει μεγάλη έμφαση στις εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών, με τα τρέχοντα δημοφιλή παιχνίδια να βρίσκονται στο επίκεντρο της αρχικής σελίδας του ιστότοπου.

Πιστεύουμε ότι το APKMonk είναι ασφαλές στη χρήση. Όταν κάνετε κλικ σε μια καταχώριση, θα δείτε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής, μεταδεδομένα που τραβήχτηκαν από το Google Play Store, εικόνες της εφαρμογής και συνδέσμους από την αρχική καταχώριση στο κατάστημα. Ο ιστότοπος εκτελεί τους δικούς του ελέγχους κακόβουλου λογισμικού πριν επιτρέψει σε μια εφαρμογή στην πλατφόρμα της.

7. APKHere

APKHere είναι ο καλύτερος ιστότοπος APK για APK ξένων γλωσσών, που δεν είναι διαθέσιμα στο προεπιλεγμένο Google Play Store, λόγω της τοποθεσία σας. Σίγουρα, υπάρχει άφθονο αγγλικό περιεχόμενο για να το ανακαλύψετε, ωστόσο, θα βρείτε επίσης γερμανικά APK, κινεζικά APK, ρωσικά APK και πολλά άλλα.

Ενώ τα APK στο APKHere είναι ασφαλή, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για την ασφάλεια ορισμένων από τις εφαρμογές. Η Κίνα και η Ρωσία δεν είναι γνωστές για τις ισχυρές πρακτικές ασφάλειας και απορρήτου, επομένως θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να κάνετε τη δική σας έρευνα πριν εγκαταστήσετε οποιοδήποτε από αυτά στη συσκευή σας.

Λάβετε επιπλέον προφυλάξεις προτού εγκαταστήσετε ένα APK
Ανεξάρτητα από το σημείο από το οποίο κατεβάζετε το αρχείο APK, πρέπει πάντα να βεβαιώνεστε ότι δεν υπάρχουν κρυμμένες εκπλήξεις στον κώδικα. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες μπορούν να σαρώσουν αρχεία APK για κακόβουλο λογισμικό. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποια από αυτές.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).