Η πλειοψηφία των δωρεάν antivirus έρχονται με ανεπιθύμητα πρόσθετα

Free Antivirus: Οι προγραμματιστές και οι εταιρείες που προσφέρουν δωρεάν εκδόσεις των προϊόντων τους, χρησιμοποιούν διαφορετικές επιλογές για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Χρησιμοποιούν διαφορετικές εκδόσεις (pro και business) αλλά και χρηματοδότηση από προγράμματα τρίτων. Οι εφαρμογές τρίτων προσφέρουν χρηματοδότηση σε όποιους ενσωματώνουν στον εγκαταστάτη τους και τη δική τους εφαρμογή. Τα έσοδα σε αυτή την περίπτωση έρχονται των οι χρήστες εγκαταστήσουν αυτές τις εφαρμογές, είτε γιατί το επιθυμούν, είτε εν αγνοία τους.antivirus

Δεδομένου ότι οι εταιρείες πληρώνονται μόνο όταν οι χρήστες εγκαταστήσουν αυτά τα προγράμματα και τις υπηρεσίες, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να προσπαθούν να αποκρύψουν την εγκατάσταση τους.

Ορισμένες εταιρείες δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το γεγονός μπορεί να επηρεάσει τη φήμη και την εμπιστοσύνη των πελατών τους, ή αν το συνειδητοποιούν βάζουν πάνω από όλα το κέρδος.

Είναι γνωστό όμως ότι η εμπιστοσύνη και η φήμη είναι ιδιαίτερα σημαντικά όταν πρόκειται για λογισμικό ασφαλείας.

Προγράμματα ασφαλείας χωρίς εφαρμογές τρίτων

Τα ακόλουθα προγράμματα δεν περιλαμβάνουν εφαρμογές τρίτων είτε first-party προσφορές που δεν έχουν σχέση με την προστασία από ιούς.

BitDefender Antivirus Free Edition
ClamWin
Malwarebytes Anti-Malware

Δωρεάν λύσεις antivirus με εφαρμογές τρίτων

Ad-Aware Free Antivirus +

Το Ad-Aware εγκαθιστά το Ad-Aware Web Companion από προεπιλογή αν δεν επιλέξετε να μην εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Η δυνατότητα παράληψης της εγκατάστασης είναι ελάχιστα ορατή, ενώ το επόμενο (Next) τονίζεται.lavasoft

Το πρόγραμμα θα αλλάξει την αρχική σελίδα του browser σας και την νέα καρτέλα στον Firefox, τον Internet Explorer και τον Chrome και θα εγκαταστήσει μια νέα προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Avast Free Antivirus

Η εφαρμογή ασφαλείας Avast σας δίνει να εγκαταστήσετε το Dropbox κατά την εγκατάσταση του κυρίου προγράμματος. Αυτό θα το κάνει, εκτός αν από-επιλέξετε το κουτάκι του “install Dropbox”  στη σελίδα Διαμόρφωσης της εγκατάστασης.

Dropbox Avast

AVG AntiVirus Free

Όταν το πρόγραμμα εγκατάστασης ολοκληρώνει την εγκατάσταση της εφαρμογής στο σύστημα, αναδύεται στην κάτω δεξιά γωνία ένα παράθυρο που προτείνει να εγκαταστήσει τα: AVG TuneUp Web και AVG Secure Search αν κάνετε κλικ στο κουμπί OK.

Αυτό θα τροποποιήσει την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης σας, θα αλλάξει την προεπιλεγμένη υπηρεσία παροχής αναζήτησης (στη Yahoo) και θα εγκαταστήσει μια σελίδα για την νέα καρτέλα.

Η προσφορά έρχεται τσεκαρισμένη από προεπιλογή και χρειάζεται μόνο ένα κλικ στο πλήκτρο OK για να προχωρήσει η εγκατάσταση. Το κουμπί της ακύρωσης χρησιμοποιεί ένα μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς και πιο σκούρο χρώμα που είναι πιο δύσκολο να διακρίνετε στο σκοτεινό φόντο.avg safeguard

Avira Free Antivirus

Η εφαρμογή θα σας προσπαθήσει να σας κάνει να εγκαταστήσετε το λογισμικό του Dropbox στο σύστημά σας μετά την κύρια εγκατάσταση. Επιπλέον, προσφέρει το Avira Safe Search το οποίο αλλάζει τη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείτε με το Avira Safe Search εάν αποδεχτείτε την εγκατάσταση.

avira-searchfree

Comodo Antivirus Free

Ο Installer του Antivirus Comodo θα εγκαταστήσει όχι μόνο το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, αλλά και τα Comodo GeekBuddy και Comodo Dragon Web Browser από προεπιλογή.

Το GeekBuddy είναι μια υπηρεσία απομακρυσμένης υποστήριξης και το Dragon Web Browser ένα περιηγητής της εταιρείας που έχει σαν βάση το Chromium. Θα πρέπει να επιλέξετε την προσαρμογή της εγκατάστασης για να απαγορεύσετε στις εφαρμογές να εγκατασταθούν αυτόματα.Comodo

Επιπλέον, το Comodo μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις των DNS του υπολογιστή για να προσθέσει τους ασφαλείας διακομιστές DNS της Comodo. Θα αλλάξει την αρχική σας σελίδα και την μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείτε.

Panda Free AV

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει για να εγκαταστήσετε το Panda Security Toolbar σε υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης, που θα κάνει τη Yahoo προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, και ορίσει το MyStart (της Yahoo) σαν προεπιλεγμένη αρχική σας σελίδα.

Για αυτό λοιπόν

Προσοχή! Οι δωρεάν λύσεις antivirus χρησιμοποιούν δύο βασικές εναλλακτικές λύσεις για να κερδίζουν χρήματα. Η πρώτη αλλάζει την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης σας. Οι περισσότερες εταιρείες συνεργάζονται με φορείς παροχής υπηρεσιών αναζήτησης, όπως τη Yahoo για να κερδίσουν επιπλέον έσοδα όταν οι χρήστες αναζητούν ή κάνουν κλικ στις διαφημίσεις. Στη πρώτη λύση συμπεριλαμβάνεται και τα add-ons ασφαλείας που μπορούν να προσφέρουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη λύση εγκαθιστά προγράμματα τρίτων κατασκευαστών, όπως το Dropbox στο σύστημα σας, εάν δεν μπλοκάρετε την εγκατάσταση τους.

Αρκετά ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι ορισμένα προγράμματα προσφέρουν λύση απεγκατάστασης, ενώ άλλα δεν το κάνουν. Για παράδειγμα, μετά την απεγκατάσταση του AVG, το AVG TuneUp Web παραμένει και θα πρέπει να αφαιρεθεί με το χέρι. Με το χέρι θα πρέπει να γίνουν και όλες οι ρυθμίσεις για να επαναφέρετε την αρχική σας σελίδα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).