Ο Julian Assange πήρε πίσω την υπόσχεσή του…..

Το πρωί έσκασε σαν βόμβα η είδηση της επερχόμενης απελευθέρωσης της Chelsea Manning, και μάλλον ήταν κάτι που δεν περίμενε καθόλου ο Julian Assange, ή δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για την αιφνιδιαστική του Obama.

Καμία έκπληξη και οι δικαιολογίες πολλές. Για να δούμε όμως, θα τον συγχωρήσει η διαδικτυακή κοινότητα στο τέλος;Julian Assange

Ο κ. Julian Assange υποσχέθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι, αν ο Barack Obama χορηγήσει χάρη στην Manning, θα παραδοθεί και θα πάει στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει το .

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ όπως αναφέραμε το πρωί, τις τελευταίες ώρες που του έμειναν στον Λευκό Οίκο αποφάσισε να απελευθερώσει την πρώην στρατιώτη, ο οποίος φυλακίστηκε για την παράδοση διαβαθμισμένων εγγράφων στο Wikileaks.

Ο Julian Assange μέσω του Wikileaks είχε αναφέρει την περασμένη εβδομάδα: “Αν ο Obama χορηγήσει χάρη στον Manning, ο Assange θα συμφωνήσει να εκδοθεί στις ΗΠΑ παρά τη σαφή αντισυνταγματικότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.”

Σε λιγότερο από από 24 ώρες όμως, ο επικεφαλής του Wikileaks φαίνεται να κάνει πίσω από μια συμφωνία που κανείς δεν του ζήτησε να κάνει.

Σύμφωνα με την The Hill, ο Assange ήθελε να χρησιμοποιήσει την απελευθέρωση της Manning σαν παραθυράκι. Ένας από τους πολλούς δικηγόρους όμως του Assange, ο Barry Pollack, δήλωσε στην The Hill ότι ο Assange δεν θα πρέπει να παραδοθεί σε μια χώρα που δεν τον θέλει πραγματικά.

Μετά από αυτή τη δημοσίευση βέβαια ο δικηγόρος του Assange δήλωσε ότι η απελευθέρωση που χορηγήθηκε στην δεν είναι ικανοποιητική και ότι δεν θα δεχτούν την έκδοση.

Στα χρόνια που έχουν περάσει όμως από τις διαρροές της Manning μέχρι, ο Julian Assange έχει πιαστεί πολλές φορές να λέει ψέματα. Αποκάλεσε τον εαυτό του δημοσιογράφο, ενώ δεν έκανε από καμία στις άσχετες προσωπικές πληροφορίες στις διαρροές κυκλοφόρησε.

Προσποιήθηκε ότι η πηγή του για τα μηνύματα του Podesta δεν ήταν συνεργασίες με τη ρωσική κυβέρνηση, αν και αυτό έγινε πραγματικά. Και τώρα δημοσίως, διαψεύδει για άλλη μια φορά τον εαυτό του.

Ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να βλέπουμε τον Assange σαν μια ιδιοφυΐα και μαχητή της ελευθερίας. Αυτό που βλέπουμε στην πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ χειριστικό εγωιστή που έχει επιλέξει να μένει για χρόνια σε μια πρεσβεία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).