Η Adobe ανακοίνωσε επίσημα το τέλος του Flash


Η Adobe μόλις ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει το Flash Player στα τέλη του 2020 σε μια ιστορική απόφαση που θα επηρεάσει πάρα πολλά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου και του λειτουργικού συστήματος Windows της Microsoft.

Με το Flash να είναι ακόμα ευρέως υιοθετημένο σε όλο τον κόσμο, αλλά με νέα ανοιχτά πρότυπα που υιοθετούνται με γρήγορο ρυθμό, η Adobe αναφέρει ότι η απόσυρση του Flash Player έχει νόημα, και ενθαρρύνει τώρα τους προγραμματιστές και τους δημιουργούς περιεχομένου να χρησιμοποιούν διαφορετικές εφαρμογές.Adobe Flash Player

Αν και θα επηρεαστούν πολλά προϊόντα, η Adobe δηλώνει ότι συνεργάζεται με διάφορες εταιρείες για να πραγματοποιήσει την κατάργηση του Flash Player όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Έτσι η εταιρεία φέρεται να συνεργάζεται με τις: Apple, Microsoft, Facebook, Mozilla και Google.

“Όμως, καθώς τα ανοικτά πρότυπα όπως το HTML5, το WebGL και το WebAssembly έχουν ωριμάσει τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα προσφέρουν πολλές δυνατότητες και λειτουργίες που πρωτοπορούν. Τα plugins έχουν γίνει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση για περιεχόμενο στο διαδίκτυο”, αναφέρει η Adobe.

“Με την πάροδο του χρόνου έχουμε δει ότι οι βοηθητικές εφαρμογές εξελίσσονται και γίνονται plugins ενώ πολλές από αυτές έχουν δυνατότητες προσθήκης και ενσωμάτωσης στα ανοικτά πρότυπα του Web. Σήμερα, οι περισσότεροι προμηθευτές προγραμμάτων περιήγησης ενσωματώνουν δυνατότητες που παρέχονται με plugins απευθείας στα προγράμματα περιήγησης και αφήνουν τα ίδια τα plugins. ”

Το παραπάνω νέο το περιμέναμε πολλοί, κα8ώς ο Flash Player είναι ένα από τα πιο ευάλωτα λογισμικά του κυκλοφορούν, και χρησιμοποιείται στις σημερινές σύγχρονες εφαρμογές, όπως τους browsers. Η απόφαση της Adobe είναι σίγουρα μεγάλη, ειδικά επειδή για την πλήρη συνταξιοδότηση της εφαρμογής θα χρειαστούν 3 χρόνια.

Η Adobe αναφέρει ότι θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας για τα προγράμματα περιήγησης και τα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούν το Flash μέχρι τα τέλη του 2020.

Η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αφαιρέσει επίσης το Flash από τα Windows και τα προγράμματα περιήγησης της μέχρι τα τέλη του 2020 και παρόμοια μέτρα αναμένονται να ληφθούν και από άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν το λογισμικό της Adobe.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news