Αγορά ακουστικών για gaming: Τι να προσέξετε

Η επιλογή των σωστών ακουστικών για είναι πιο περίπλοκη από όσο φαίνεται, γιατί υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε πριν βγείτε στα καταστήματα.

game headset headphone

Ένα από τα πιο αγνοημένα χαρακτηριστικά στο gaming είναι η ποιότητα . Ενώ οι πιο πολλοί παίκτες ξοδεύουν αρκετά χρήματα στον υπόλοιπο εξοπλισμό gaming, όπως πληκτρολόγια, ποντίκια και οθόνες, τσιγκουνεύονται όταν φτάσουν στον ήχο.

Όμως, ο σωστός είναι η μισή εμπειρία στο gaming. Επιπλέον, ένα καλοφτιαγμένο μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ήχο για να δώσει στους παίκτες επίγνωση του χώρου, δίνοντάς τους έτσι ένα πλεονέκτημα.

Αν λοιπόν ψάχνετε για που θα χρησιμοποιήσετε σε gaming και αν θέλετε θα ανεβάσετε το επίπεδο του παιχνιδιού σας, δείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν τα αγοράσετε.

1. Ποιότητα ήχου

εφέ
Όταν επιλέγετε ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού για παιχνίδια ή γενικά οποιοδήποτε ακουστικό για αυτό το θέμα, η κορυφαία προτεραιότητά σας θα πρέπει πάντα να είναι η ποιότητα ήχου. Δεν θέλετε να ακούτε τους ήχους των παιχνιδιών σας και την μουσική τους σαν να προέρχεται από ένα ραδιόφωνο.

Επομένως, όταν επιλέγετε ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού παιχνιδιών, θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να τα ακούσετε. Με αυτόν τον τρόπο, είστε σίγουροι ότι σας αρέσει το προφίλ ήχου που προσφέρει. Ακόμα κι αν επιλέγετε από κορυφαίες μάρκες όπως η Sony, η Bose ή η JBL, πρέπει να το δοκιμάσετε σε ήχους gaming, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα σας ικανοποιήσουν.

2. Εφαρμογή κεφαλιού και αυτιού

ακουστικά
Οι παίκτες έχουν την τάση να περνούν ώρες μπροστά από τις κονσόλες τους. Αυτό σημαίνει ότι τα ακουστικά σας θα πρέπει επίσης να φοριούνται άνετα. Εάν είναι πολύ σφιχτά ή βαριά, μπορεί να έχετε πονοκέφαλο ή καταπόνηση του αυχένα μετά από ένα ολονύκτιο παιχνίδι.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δοκιμάσετε την εφαρμογή του ακουστικού που θέλετε να αγοράσετε, προτού πληρώσετε για αυτό. Εξάλλου, κανείς δεν θέλει να υποφέρει από πονοκέφαλο μετά από έναν κουραστικό αγώνα.

Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη πώς πιέζονται τα αυτιά σας όταν τα φοράτε. Δεν θα πρέπει να πολύ σφιχτά ή πολύ ζεστά. Το να φοράτε άβολα ακουστικά μπορεί πραγματικά να εμποδίσει την απόδοση του παιχνιδιού σας, καθώς θα τα προσαρμόζετε συνεχώς στα αυτιά σας, αντί να δίνετε 100% εστίαση στον αγώνα.

3. Σύνδεση: Ενσύρματη ή Ασύρματη

3 5 mm audio plug wire headphone
Οι πιο σκληροπυρηνικοί παίκτες θα συνιστούσαν ενσύρματα ακουστικά gaming. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι συσκευές έχουν μηδενικό λανθάνον χρόνο, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας στις αποφάσεις που πρέπει να παίρνονται στο gaming μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Για παράδειγμα, το να ακούτε τα βήματα των αντιπάλων σας που πλησιάζουν, μπορεί να σας βοηθήσει να τους στήσετε μια ενέδρα. Αλλά αν το ακουστικό σας έχει υψηλή καθυστέρηση, μπορεί να σας πιάσουν στα πράσα.

Ένα άλλο μειονέκτημα της κακής καθυστέρησης είναι η σύγχυση που μπορεί να προκαλέσει. Θα δείτε να πυροβολεί το όπλο σας στην οθόνη, αλλά θα ακούσετε τον πυροβολισμό ένα κλάσμα του δευτερολέπτου αργότερα. Αυτή η μικρή καθυστέρηση μπορεί να γίνει αρκετά άβολη, όταν παίζετε παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό, όπως το FPS.

Ωστόσο, τα ασύρματα ακουστικά εξακολουθούν να έχουν τη θέση τους στα παιχνίδια. Εάν κινείστε συχνά ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά σας για άλλους σκοπούς, όπως να ακούτε μουσική ή να παρακολουθείτε ταινίες, ένα ασύρματο μοντέλο μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

4. Καθυστέρηση

bluetooth wireless latency
Εάν επιλέξετε ένα ασύρματο σετ μικροφώνου-ακουστικού, δείτε το πρότυπο της ασύρματης λειτουργίας του ακουστικού πριν το αγοράσετε. Για να αποφύγετε την καθυστέρηση, ελέγξτε ότι εκτελεί τουλάχιστον Bluetooth 5.0. Θα ήταν πολύ καλύτερο αν εκτελούσε το πιο πρόσφατο Bluetooth 5.2.

Ορισμένα μοντέλα προσφέρουν επίσης εναλλακτική δική τους ασύρματη μετάδοση. Αντί να χρησιμοποιούν την τεχνολογία Bluetooth, χρησιμοποιούν ραδιοσήματα, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν τα ασύρματα ποντίκια. Αυτά τα ακουστικά σάς επιτρέπουν να απολαμβάνετε την ελευθερία της ασύρματης τεχνολογίας, ενώ σας επιτρέπουν να έχετε σχεδόν μηδενική καθυστέρηση. Το μόνο μειονέκτημα σε αυτό είναι ότι αυτές οι συσκευές είναι συνήθως δαπανηρές.

  Γιατί πρέπει να καθαρίζετε τους browser σας από τις άχρηστες επεκτάσεις

5. Διάρκεια ζωής μπαταρίας

gamne,sound,acoustic,ακουστικά,παιχνίδι,ήχος

Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ασύρματα ακουστικά είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Εάν παίζετε ώρες ασταμάτητα, το ακουστικό σας πρέπει να έχει την ίδια αντοχή με εσάς. Τα περισσότερα ακουστικά έχουν συνήθως 20 έως 30 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά είναι καλύτερο να το ελέγξετε μόνοι σας, παρά να το διαπιστώσετε με το δύσκολο τρόπο.

Εκτός από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, θέλετε επίσης να έχετε ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών παιχνιδιών που σας δίνει την επιλογή να συνδεθείτε φυσικά. Έτσι, ακόμα κι αν σας τελειώσει η μπαταρία, να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για παιχνίδια καλωδιακά.

Επίσης θα πρέπει να αναζητήσετε κάτι που να προσφέρει γρήγορη φόρτιση, για να μπορείτε να τα φορτίζετε πλήρως ενώ τρώτε το μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

6. Spatial Tracking
Η λειτουργία Spatial Trackinh (ή Spatial Audio στην Apple) παρακολουθεί τη θέση του κεφαλιού σας με ενσωματωμένα επιταχυνσιόμετρα και προσαρμόζει την πηγή του ήχου ανάλογα την θέση του. Ξεπερνά τον ήχο surround, καθώς αυτό που κάνει είναι ότι προσαρμόζει την πηγή ήχου κάθε φορά που κινείτε το κεφάλι σας.

Για παράδειγμα—αν ο ήχος προέρχεται από το πίσω μέρος και γυρίσετε το κεφάλι σας προς τα δεξιά, η πηγή ήχου θα μετακινηθεί στο δεξί σας αυτί. Αυτό είναι τέλειο για παίκτες με οβάλ οθόνες ή που χρησιμοποιούν VR. Επομένως, εάν έχετε ένα σύστημα όπως αυτό, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα ακουστικό που προσφέρει κάτι παρόμοιο.

7. Μικρόφωνο Boom

gamne,sound,acoustic,ακουστικά,παιχνίδι,ήχος
Ένα άλλο πράγμα που δεν πρέπει να χάσετε σε ένα ακουστικό gaming είναι η ποιότητα του μικροφώνου του. Αν και ένα μικρόφωνο ψείρα, με μία μικρή τρύπα θα πρέπει να είναι αρκετό για τις περισσότερες εφαρμογές, συνιστάται να έχετε αντ’αυτού ένα μικρόφωνο boom. Αυτό συμβαίνει επειδή θέλετε οι συμπαίκτες σας να σας ακούν καθαρά όταν παίζετε.

Όταν αντιμετωπίζετε έναν εχθρό ακριβώς απέναντι από το δωμάτιο, δεν έχετε χρόνο να επαναλάβετε τη θέση ή τις εντολές σας. Επομένως, ένα μικρόφωνο που αποδίδει καθαρό ήχο είναι ζωτικής σημασίας για τη νίκη σε ομαδικούς αγώνες και παιχνίδια συνεργασίας.

8. Προσαρμογή EQ

gamne,sound,acoustic,ακουστικά,παιχνίδι,ήχος
Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό εάν θέλετε να προσαρμόσετε το ύφος του ήχου. Σε τελική ανάλυση, ένα προφίλ ήχου που είναι εξαιρετικό για gaming δεν είναι απαραίτητα καλό για την παρακολούθηση ταινιών ή μουσικής. Επιπλέον, κάθε άτομο έχει διαφορετικά γούστα όσον αφορά τους ήχους του παιχνιδιού.

Ορισμένοι χρήστες προτιμούν να ελαχιστοποιούν τους ήχους του περιβάλλοντος και να βελτιώνουν τους χαμηλούς ήχους για να ακούν τα βήματα πιο καθαρά. Άλλοι χρήστες προτιμούν ένα ουδέτερο προφίλ ήχου για να ακούσουν όλα όσα μπορεί να προσφέρει το περιβάλλον του παιχνιδιού.

Έτσι, εάν θέλετε να επιλέξετε τους ήχους που θέλετε να ακούτε καθαρότερα από τους άλλους, η προσαρμογή EQ, δηλαδή η δυνατότητα ισοσταθμιστή, θα πρέπει να είναι κάτι που αναζητάτε σε ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού παιχνιδιού.

Συμπερασματικά
Οι ήχοι και η μουσική είναι η μισή αίσθηση σε κάθε παιχνίδι. Η άλλη μισή είναι στην όραση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι προγραμματιστές παιχνιδιών επενδύουν σε εξαιρετική σχεδίαση ήχου, ώστε να προσφέρουν μια καθηλωτική εμπειρία παιχνιδιού.

Επομένως, εάν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κονσόλα παιχνιδιών σας και τους αγαπημένους σας τίτλους, θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα αξιοπρεπές σετ μικροφώνου-ακουστικού για παιχνίδια.

gamne,sound,acoustic,ακουστικά,παιχνίδι,ήχος

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).