Ανάκτηση κρυπτογραφημένης μονάδος με BitLocker

Αν για κάποιο λόγο δεν έχετε πρόσβαση σε μια μονάδα δίσκου που κρυπτογραφήσατε με το πρόγραμμα BitLocker, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο επισκευής του BitLocker για την ανάκτηση της.

Το BitLocker είναι ένα εξαιρετικό δωρεά εργαλείο για την κρυπτογράφηση των μονάδων σας και σας ασφαλίζει ώστε μόνο τα εξουσιοδοτημένα άτομα να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που κρυπτογραφείτε. Στα Windows 10, μπορείτε να κρυπτογραφήσετε εξωτερικές μονάδες δίσκου (όπως USB κ.λπ.), καθώς και την μονάδα λειτουργικού συστήματος, για την προστασία των δεδομένων σας.

Εάν μια κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου me to BitLocker είναι απρόσιτη ή κατεστραμμένη, ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση στα δεδομένα της. Υπό αυτήν την κατάσταση, ενδέχεται να δείτε το μήνυμα ότι η “Τοποθεσία δεν είναι διαθέσιμη” ή το μήνυμα ότι “Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση”.

Κατά καιρούς έχουμε αρθρογραφήσει για το BitLocker και αρκετοί το χρησιμοποιούν για να προστατεύσουν σημαντικά δεδομένα. Αλλά αν, για οποιοδήποτε λόγο, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας, το λιγότερο θα απογοητευτείτε. Πώς όμως να επαναφέρετε τα κρυπτογραφημένα δεδομένα σας;

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη βελτιστοποίηση μονάδας δίσκου στα Windows 10

Υπάρχει μία λύση που ονομάζεται BitLocker Repair Tool. Αυτό το εργαλείο γραμμής εντολών (Command Prompt), είναι γνωστό επίσης και ως repair-bde. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε κρυπτογραφημένα δεδομένα μίας μονάδας δίσκου με BitLocker σε άλλη μονάδα δίσκου, στο σύστημά σας. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το εργαλείο σε αυτόν τον οδηγό της Microsoft.

Για να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο Επιδιόρθωσης BitLocker, χρειάζεστε μια μονάδα δίσκου εξόδου που πρέπει να έχει μεγαλύτερο μέγεθος από την κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου πηγής.

Χρήση του Repair Tool BitLocker για την ανάκτηση κρυπτογραφημένης μονάδας δίσκου
1. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη ή πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + X και επιλέξτε Γραμμή εντολών (Διαχειριστής) για να ανοίξετε τη Γραμμή εντολών ως διαχειριστής.

2. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή, αντικαθιστώντας τα γράμματα μονάδων δίσκου σύμφωνα με την περίπτωσή σας:

repair-bde {αρχικός δίσκος} {δίσκος εξόδου} -pw -f

Για παράδειγμα, εάν η αρχική μονάδα δίσκου είναι D: και η μονάδα εξόδου είναι E :, θα εκτελούσατε την εντολή repair-bde D: E: -pw -f.

  Μετατρέψτε τα Windows σε Mavericks, νέο Mavericks Skin Pack

3. Εάν η προηγούμενη εντολή σας είναι σωστή, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της μονάδας δίσκου BitLocker για να την ξεκλειδώσετε. Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασής σας (δεν θα είναι ορατός στη γραμμή εντολών) και πατήστε το πλήκτρο Enter .

4. Σε λίγα λεπτά, τα δεδομένα σας θα ανακτηθούν και θα αποθηκευτούν στη μονάδα εξόδου. Μπορεί να σας ζητηθεί να εκτελέσετε την εντολή chkdsk για μονάδα εξόδου με μήνυμα ACTION REQUIRED (ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ). Απλώς αντιγράψτε την προτεινόμενη εντολή, επικολλήστε την και πατήστε το πλήκτρο Enter .

5. Μόλις ολοκληρωθεί η εκτέλεση της εντολής σας, κλείστε τη γραμμή εντολών .

Τώρα μπορείτε να μεταβείτε στην Εξερεύνηση αρχείων και να εντοπίσετε τα ανακτημένα δεδομένα στη μονάδα εξόδου. Δεδομένου ότι τα δεδομένα από την αρχική μονάδα δίσκου έχουν πλέον ανακτηθεί, την αρχική μονάδα μπορείτε να προχωρήσετε σε ένα format και να τη χρησιμοποιήσετε για άλλο σκοπό.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  65  =  67