Το Android 5.1 Lollipop είναι εδώ


Η Google ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα του Android 5.1 Lollipop για τις συσκευές Nexus. Παρά το γεγονός ότι η ετειρεία δεν είναι και πολύ συγκεκριμένη για το ποιες συσκευές θα λάβουν την ενημέρωση σήμερα, μπορούμε με ασφάλεια να υποθέσουμε ότι όλες οι συσκευές Nexus θα μπορόυν να ενημερωθούν.android 5.1 lollipop

Αυτό που είναι ενδιαφέρον στην ανακοίνωση της Google είναι ότι υπάρχουν μερικά νέα χαρακτηριστικά τα οποία θα είναι διαθέσιμα μόλις ενημερώσετε την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος σε Android 5.1 Lollipop.

Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν, υποστήριξη για πολλαπλές κάρτες SIM, Προστασία της συσκευής και υποστήριξη φωνής υψηλής ευκρίνειας (HD) σε συμβατά κινητά τηλέφωνα.

Βασικά, το Android 5.1 Lollipop θα επιτρέπει πλέον σε smartphones να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία κάρτα SIM όταν η συσκευή διαθέτει πολλαπλές υποδοχές SIM.

Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό μείζονος σημασίας που έρχεται σε αυτήν την ενημέρωση είναι Προστασία της συσκευής, η οποία παρέχει ιδιοκτήτες smartphone με ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Όταν κλαπεί ή χαθεί, κάποια συσκευή που έχει εγκατεστημένο το Android 5.1 Lollipop θα παραμείνει κλειδωμένη μέχρι ο ιδιοκτήτη της να εισέλθει με το λογαριασμό του στη Google. Αυτό ισχύει ακόμα και αν κάποιος επαναφέρει τη συσκευή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την Google, η δυνατότητα προστασίας της συσκευής θα είναι διαθέσιμη στα περισσότερα Android smartphones και tablets που θα κυκλοφορήσουν “φορώντας” το Android 5.1 Lollipop, εκτός από τα Nexus 6 και 9.

Επιπλέον, το Αndroid 5.1 Lollipop φέρνει το HD voice calling στις συμβατές συσκευές, όπως το Nexus 6 της T-Mobile και της Verizon.

Τελευταίο, και επίσης σημαντικό, είναι η δυνατότητα εισόδου σε δίκτυα Wi-Fi και ο έλεγχος των συνδεδεμένων συσκευών με Bluetooth απευθείας από τις Γρήγορες ρυθμίσεις.

Το Αndroid 5.1 Lollipop για συσκευές Nexus θα διανεμηθεί OTA (over the air), σταδιακά.

Εάν έχετε στην κατοχή σας μία από τις συσκευές Nexus που είναι συμβατή με το Android 5.1 Lollipop και σχεδιάζετε αναβάθμιση με factory image χωρίς να περιμένετε την διανομή του OTA, μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα των developers της Google για να το κατεβάσετε.

Πώς μπορείτε να κάνετε flash την εικόνα του εργοστασίου σε συσκευή Nexus

Πρώτα απ ‘όλα, να κατεβάσετε την σωστή εικόνα συστήματος για τη συσκευή Nexus όταν παίρνει κυκλοφορήσει από την Google. Στη συνέχεια, αποσυμπιέστε το σε ένα ξεχωριστό φάκελο και συνδέστε τη συσκευή σας με τον υπολογιστή σας μέσω USB.

Ξεκινήστε τη συσκευή σε λειτουργία fastboot και, εάν είναι απαραίτητο, ξεκλειδώστε το bootloader της συσκευής. Ανοίξτε ένα terminal και περιηγηθείτε στον φάκελο με το αποσυμπιεσμένο αρχείο της εικόνας συστήματος για να τρέξετε το script το flash-all, το οποίο θα εγκαταστήσει το απαραίτητο bootloader, baseband firmware, και το λειτουργικό σύστημα.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news