Αποθηκεύσετε κωδικούς στην Google χωρίς Sync στον Chrome


Πώς να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασης μιας σελίδας στον Google λογαριασμό σας όταν είναι απενεργοποιημένος ο συγχρονισμός;

O Google Chrome μπορεί να συγχρονίσει τους κωδικούς πρόσβασης, τους σελιδοδείκτες και το ιστορικό περιήγησής σας με ενσωματωμένη λειτουργία συγχρονισμού (Sync). Αυτό όμως απαιτεί να έχετε ενεργοποιημένη τη δυνατότητα συγχρονισμού και φυσικά να έχετε συνδεθεί στον Google λογαριασμό σας με το πρόγραμμα περιήγησης.

Η Google ετοιμάζεται να αλλάξει αυτό τον τρόπο λειτουργίας. Για τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης, η εταιρεία κάνει μια εξαίρεση. Έτσι μπορείτε πλέον να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συγχρονισμού, να αποθηκεύετε και να συγχρονίζετε τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης ενός ιστότοπου μεταξύ των συσκευών σας. Η νέα λειτουργία θα επιτρέψει τη μετακίνηση των τοπικά αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης στον Google Λογαριασμό σας και στη συνέχεια, την χρήση τους αργότερα όταν ζητηθούν μέσω της αυτόματης συμπλήρωσης.

Παρακάτω θα δούμε πώς να αποθηκεύετε κωδικούς πρόσβασης στο λογαριασμό σας από τον Chrome ενώ ο Συγχρονισμός είναι απενεργοποιημένος.

Αυτό απαιτεί προς το παρόν τον Chrome Canary, καθώς η Google δεν έχει προσθέσει ακόμα τη νέα λειτουργία στην σταθερή έκδοση.

Ανοίξτε τον Chrome και ανοίξτε την εσωτερική διεύθυνση:

chrome://flags#passwords-account-storage

Επιλέξτε Ενεργοποιημένο (Enabled) για την επιλογή Ενεργοποίηση αποθήκευσης δεδομένων λογαριασμού για κωδικούς πρόσβασης (Enable the account data storage for passwords).

Μετά ανοίξτε την διεύθυνση:

chrome://flags#passwords-account-storage-iph

Επιλέξτε Ενεργοποιημένο (Enabled) για την επιλογή Ενεργοποίηση IPH για αποθήκευση δεδομένων λογαριασμού για κωδικούς πρόσβασης (Enable IPH for the account data storage for passwords)

Μετά ανοίξτε την διεύθυνση:

chrome://flags/#enable-autofill-account-wallet-storage.

Επιλέξτε Ενεργοποιημένο (Enabled) για την επιλογή Ενεργοποίηση αποθήκευσης δεδομένων λογαριασμού για αυτόματη συμπλήρωση (Enable the account data storage for autofill).

Επανεκκινήστε τον Google Chrome.

Για να δοκιμάσετε τη λειτουργία απενεργοποιήστε τον συγχρονισμό από τις ρυθμίσεις (chrome://settings/people)

Συνδεθείτε ξανά στον Chrome, καθώς η απενεργοποίηση του συγχρονισμού θα σας αποσυνδέσει και βεβαιωθείτε ότι ο συγχρονισμός είναι απενεργοποιημένος.

Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις – Αυτόματη συμπλήρωση (Settings – Autofill).
Κάντε κλικ στο Κωδικοί πρόσβασης (Passwords).
Κάντε κλικ στο Δείτε και διαχειριστείτε κωδικούς πρόσβασης σε αυτήν τη συσκευή (See and manage passwords on this device)
Στην επόμενη σελίδα θα δείτε τους τοπικά αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νέα ρύθμιση Μετακίνηση σε Λογαριασμό Google.
Αυτό θα επιτρέψει την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης σε έναν Λογαριασμό της Google ακόμα κι όταν ο συγχρονισμός είναι απενεργοποιημένος.

Επίσης, όταν επιλέγετε να αποθηκεύσετε έναν κωδικό πρόσβασης, ο browser θα σας ρωτάει αν θέλετε να τον αποθηκεύσετε, στον Λογαριασμό σας ή τοπικά.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news