Η Apple κόβει την παραγωγή iPhone 13 λόγω έλλειψης τσιπ

Η αγωνίζεται με την έλλειψη εξαρτημάτων και όπως φαίνεται θα επιβραδύνει αρκετά την παραγωγή των νέων τηλεφώνων 13, λόγω έλλειψης τσιπ.

iphone 13 modle jpg

Η Apple κυκλοφόρησε επίσημα το iPhone 13 τον περασμένο μήνα, αλλά όπως προειδοποίησε ο Tim Cook, η αγωνίζεται με την έλλειψη εξαρτημάτων που προκαλείται από την παγκόσμια κρίση τσιπ. Με άλλα λόγια, ορισμένοι προμηθευτές της Apple δεν μπορούν να παράγουν αρκετά εξαρτήματα, επειδή δεν έχουν τα τσιπ για αυτά, οπότε η Apple με τη σειρά της δεν έχει άλλη επιλογή από το να μειώσει την παραγωγή του iPhone 13.

Θα μπορούσε αυτό να επηρεάσει τον παγκόσμιο κατάλογο του iPhone 13 και να αυξήσει τους χρόνους παράδοσης; Είναι μάλλον απίθανο, ειδικά επειδή η συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη για παράδοση αυθημερόν σε αρκετές αγορές, αλλά από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να αποτελέσει πρόβλημα για την Apple βραχυπρόθεσμα, καθώς η εταιρεία ενδέχεται να μην επιτύχει τον στόχο παραγωγής για αυτό το έτος.

  Chrome 56 Stable: θα χαρακτηρίζει σελίδες με HTTP μη ασφαλείς

Μια έκθεση από το αποκαλύπτει ότι η και η Texas Instruments, που είναι δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις παραγγελίες της Apple λόγω της έλλειψης τσιπ, και ως εκ τούτου ο κατασκευαστής του iPhone έχει μειώσει τις απαιτήσεις παραγωγής για άλλους προμηθευτές, ώστε να ευθυγραμμίσουν ολόκληρη την αλυσίδα.

Συνεπώς, η Apple πρόκειται να κάνει περίπου 10 εκατομμύρια λιγότερα τηλέφωνα μόνο για το έτος 2021, αν και η εταιρεία αναμένεται να επιταχύνει την παραγωγή στις αρχές του επόμενου έτους, όταν όλοι αναμένουν ότι η έλλειψη τσιπ θα εμφανίσει πιο ουσιαστικά σημάδια ανάκαμψης.

Η έλλειψη τσιπ έχει προκαλέσει τον πονοκέφαλο στην πλειονότητα των βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινήτων, όπου οι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να κλείσουν προσωρινά την παραγωγή τους σε πολλά εργοστάσια. Άλλοι, όπως η General Motors, διατήρησαν την παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσια ανέγγιχτα, αλλά τα οχήματα που έφτιαξαν δεν ήταν εφοδιασμένα με κάποια κρίσιμα συστήματα, με αυτά τα αυτοκίνητα τελικά να μεταφέρονται σε χώρους στάθμευσης, περιμένοντας να έρθουν τα τσιπ.

  Reuters: H Apple θα χάσει το trademark για το iPhone στη Βραζιλία

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η έλλειψη θα επιλυθεί, εν μέρει προς το τέλος του έτους και θα μπορούσε να εξαφανιστεί πλήρως κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

τσιπ,iPhone,Apple,chip

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +  1  =