AUKUS η Γαλλία ανακαλύπτει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν συμμάχους

“Πισώπλατο χτύπημα” χαρακτήρισε το Παρίσι το αγγλοσαξωνικό σύμφωνο ασφάλειας . Το σύμφωνο ασφαλείας έρχεται να μετατοπίσει τη γεωπολιτική στόχευση των ΗΠΑ στην Ανατολική Ασία, με κύριο αντίπαλο την Κίνα.

Η Γαλλία έδειξε να αιφνιδιάζεται, για κάτι που ήταν αναμενόμενο ουσιαστικά.

aukus

Όμως ας θυμηθούμε λίγο το “”, μια πολύ παλιά συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών και συνεργασίας με τους παραδοσιακούς συμμάχους της Αμερικής στην Ασία.

Πίνακας Περιεχομένων

Five Eyes

Ο όρος Five Eyes είναι ένα ψευδώνυμο για τη Συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου-Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (UKUSA από το United Kingdom–United States of America Agreement).

Παρά το επίσημο όνομα, η συμφωνία UKUSA αποτελείται από πέντε διαφορετικές χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Η συμφωνία έχει τις ρίζες της σε μια συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ Βρετανίας και Αμερικής από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Five Εyes είναι γνωστό από πάρα πολλά και αξιοσημείωτα σκάνδαλα ιδιωτικότητας τα τελευταία χρόνια, όπως τα PRISM, XKeyscore και Tempora.

  NSA χρησιμοποιείστε γλώσσες προγραμματισμού ασφαλείς στη μνήμη

Η Ιστορία

Μια διαβαθμισμένη εντολή κατασκοπείας “Information Need” των ΗΠΑ επέβαλλε την μακροπρόθεσμη οικονομική κατασκοπεία της Γαλλίας, προκειμένου να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά για τις οικονομικές δραστηριότητες των γαλλικών εταιρειών και τις οικονομικές πολιτικές και αποφάσεις της γαλλικής κυβέρνησης.

Οι Πληροφοριακές Ανάγκες (IN από το Information Need) είναι απαιτήσεις συλλογής δεδομένων που εξάγονται από το SIGINT και χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν την παρακολούθηση από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ και την Κοινότητα Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Το IN που παρουσιάζουμε παρακάτω, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2002 και από τότε ενημερώνεται για περισσότερο από μια δεκαετία. Αναφέρεται στη λίστα με τους κορυφαίους γαλλικούς στόχους της και είχε δημοσιευτεί από το WikiLeaks.

Η εντολή

Δείχνει ποιες συγκεκριμένες πληροφορίες ενδιαφέρουν (“Essential Elements of Information”, ΕΕΕ) τις υπηρεσίες πληροφοριών, τι δηλαδή έχουν εντολή να συλλέγουν. Συμπεριλαμβάνονται οι οικονομικές σχέσεις της Γαλλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, άλλες χώρες και διεθνή ιδρύματα, οι χρηματοπιστωτικές και εμπορικές πολιτικές της Γαλλίας καθώς και οι απόψεις της για τις ατζέντες των G-8 και G-20.

  VPN, αμβλώσεις και FTC
screenshot 2021 09 19 12 09 14

Αυτή η εντολή κατασκοπείας των ΗΠΑ (“Essential Elements of Information”) για τη Γαλλία δίνει εντολή στους κατασκόπους των ΗΠΑ να συλλέγουν πληροφορίες για όλες τις γαλλικές πωλήσεις και τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων που σχετίζονται με τηλεπικοινωνίες, ηλεκτροπαραγωγή, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, πυρηνική και ανανεώσιμη ενέργεια και τεχνολογίες περιβάλλοντος και υγειονομικής περίθαλψης. Ουσιαστικά, επιβάλλει επίσης την παρακολούθηση και την αναφορά όλων των διαπραγματεύσεων και συμβάσεων των γαλλικών εταιρειών αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε την δημοσίευση του WikiLeaks

aukus συμφωνια,aukus τι ειναι,aukus wikipedia,aukus τι σημαινει,AUKUS,iguru,nsa,five eyes

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Αυτός ο τυπάκος στη Γαλλία, εκτός από γεροντόφιλος είναι και ανιστόρητος καθώς, αν ήξερε (έστω) σύγχρονη ιστορία θα θυμόταν ότι οι ΗΠΑ άδειασαν τους Κούρδους, τους Ιρακινούς, πρόσφατα τους Αφγανούς κλπ

    Άρα, το άδειασμα των εν Ευρώπη “συμμάχων” τους, ήταν θέμα χρόνου (και οικονομικών) συμφερόντων (και ίσως και βιομηχανικής και κρατικής κατασκοπίας από μεριάς των ΗΠΑ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  89  =  94