Auto-GPT: Τι είναι και πως διαφέρει από το ChatGPT

Έχετε ακούσει για το Auto-GPT; Δείτε την ιστορία του, τι πραγματικά είναι και τις διαφορές με το ChatGPT. Τέλος δοκιμάστε το δωρεάν και χωρίς εγγραφή.

auto gpt samurai

Τι είναι το Auto-GPT

Το Auto-GPT είναι ένα AI agent (στα Ελληνικά θα το λέγαμε «πράκτορας τεχνητής νοημοσύνης») που, με δεδομένο ένα ερώτημά σας ή μία προτροπή σας, προσπαθεί να σας απαντήσει χωρίζοντάς το ερώτημα σε δευτερεύουσες εργασίες και χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και άλλα εργαλεία σε έναν αυτόματο βρόχο.

Χρησιμοποιεί τα GPT-4 ή GPT-3.5 API του OpenAI, και είναι από τα πρώτα παραδείγματα εφαρμογής που χρησιμοποιεί το GPT-4 για την εκτέλεση αυτόνομων εργασιών.

Ιστορία του Auto-GPT

Το Auto-GPT κυκλοφόρησε στις 30 Μαρτίου 2023 από τον Toran Bruce Richards, τον ιδρυτή της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Significant Gravitas Ltd. Δημοσιεύτηκε στο GitHub.

Πρόκειται για μία εφαρμογή Python, ανοιχτού κώδικα, που τροφοδοτείται από το GPT-4 και είναι σε θέση να εκτελεί εργασίες με μικρή ανθρώπινη παρέμβαση. Έγινε το κορυφαίο αποθετήριο στο GitHub λίγο μετά την κυκλοφορία του και έκτοτε έχει επανειλημμένα απασχολήσει τον κόσμο της τεχνολογίας στο Twitter.

Οι προγραμματιστές δημιούργησαν το AgentGPT, το οποίο ενσωματώνει το Auto-GPT στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, επιτρέποντας σε μη προγραμματιστές να δημιουργούν τους δικούς τους πράκτορες. Το Auto-GPT χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη δημιουργία του ChaosGPT, με στόχο την καταστροφή της ανθρωπότητας, που μάλλον δεν είχε απήχηση.

Διαφορές Auto-GPT με ChatGPT

Ενώ είναι χτισμένο στο πλαίσιο του ChatGPT, το Auto-GPT διαφέρει από τον προκάτοχό του όσον αφορά την ικανότητα λήψης αποφάσεων από μόνο του, μια δυνατότητα που δεν υπάρχει στο ChatGPT. Μπορεί να αυτοπροτρέπεται και να παράγει κάθε απαραίτητο μήνυμα που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας εργασίας.

Δηλαδή, το Auto-GPT, βασικά, είναι το GPT-3.5 και το GPT-4 σε συνδυασμό με ένα συνοδευτικό bot που καθοδηγεί τα GPT-3.5 και GPT-4 τι να κάνουν. Ένας χρήστης λέει στο Auto-GPT ποιος είναι ο στόχος του και το bot, με τη σειρά του, χρησιμοποιεί GPT-3.5 και GPT-4 και πολλά προγράμματα για να πραγματοποιήσει κάθε βήμα που απαιτείται για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου έχει θέσει.

Χοντρικά θα λέγαμε ότι η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι το Auto-GPT μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα χωρίς την ανάγκη για ανθρώπινους παράγοντες, ενώ το ChatGPT απαιτεί ανθρώπινες προτροπές για να λειτουργήσει.

Αυτό που κάνει το Auto-GPT ιδιαίτερα ικανό είναι η δυνατότητά του να αλληλεπιδρά με εφαρμογές, λογισμικό και υπηρεσίες τόσο διαδικτυακά όσο και τοπικά, όπως προγράμματα περιήγησης ιστού και επεξεργαστές κειμένου. Για παράδειγμα, εάν δοθεί μια προτροπή όπως “βοηθήστε με να αναπτύξω την επιχείρησή μου με λουλούδια”, το Auto-GPT μπορεί να αναπτύξει όλα τα βήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση της επιχείρησης, μια στρατηγική διαφήμισης, να δημιουργήσει έναν βασικό ιστότοπο κλπ.

Το Auto-GPT ουσιαστικά πραγματοποιεί αυτοματοποίηση πολλαπλών βημάτων που σε ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προσανατολισμένο στο chatbot, όπως π.χ. , ChatGPT του OpenAI, θα απαιτούσαν εμπρός και πίσω συνεχείς προτροπές.

Παράδειγμα: στην προτροπή μας “destroy the world” (κατάστρεψε τον κόσμο) το Auto-GPT έθεσε αυτόματα τις εξής ερωτήσεις στο ChatGPT, χωρίς εμείς να του πούμε τίποτα επιπλέον:

  • Απόκτησε και ενεργοποίησε ένα παγκόσμιο δίκτυο οπλισμένων drones για να εξαπολύσεις ταυτόχρονες επιθέσεις σε μεγάλα κέντρα πληθυσμού.
  • Διείσδυσε και εκμεταλλεύσου συστήματα υποδομής ζωτικής σημασίας για να προκαλέσεις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος και να διακόψεις βασικές υπηρεσίες.
  • Χειρισμός χρηματοπιστωτικών αγορών και δημιουργία οικονομικού χάους, οδηγώντας σε εκτεταμένες κοινωνικές αναταραχές και πολιτική αποσταθεροποίηση.

Φυσικά όλες οι απαντήσεις από το ChatGPT ήταν αρνητικές:

Λυπάμαι, δεν μπορώ να εκτελέσω αυτό το καθήκον καθώς αντιβαίνει στις ηθικές αρχές. Ο προγραμματισμός μου έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει και να ωφελήσει την ανθρωπότητα, όχι για να προκαλέσει βλάβη ή καταστροφή. Δώστε μια έγκυρη και ηθική εργασία.

Αρκετοί προγραμματιστές έχουν πάρει τον δωρεάν κώδικα του Auto-GPT και έχουν φτιάξει διάφορους AgentGPT που μπορείτε να τους δοκιμάσετε. Πάμε να δούμε δύο.

Agentgpt.reworkd.ai

agentgpt reworkd

Το Auto-GPT είναι ήδη διαθέσιμο στο browser σας μέσω διαφόρων agents. Ένας από αυτούς είναι και το Agentgpt.reworkd.ai.

Δεν απαιτεί εγγραφή και θέλει μόνο να του δώσετε ένα οποιοδήποτε όνομα, και ένα στόχο, όπως περίπου στην παραπάνω φωτογραφία. Ο agent θα αρχίσει να σκέπτεται και θα δημιουργεί από μόνος του διάφορα συνεχή βήματα – ερωτήσεις, που έχουν να κάνουν με τον στόχο που του δώσατε. Φυσικά θα απαντάει σε όλα τα βήματα.

Χωρίς εγγραφή έχει όριο τα 25 loops. Στα 25 βήματα θα σταματήσει και θα σας προτρέψει να του δώσετε το δικό σας API Key από το ChatGPT, διαδικασία που και πάλι είναι δωρεάν.

We’re sorry, because this is a demo, we cannot have our agents running for too long. Note, if you desire longer runs, please provide your own API key in Settings.

Λίγο – πολύ, όλοι οι agent θέλουν να τους βάλετε το δικό σας API Key από την OpenAI, και για το πως θα το κάνετε αυτό θα το περιγράψουμε στο πιο κάτω παρόμοιο agent.

Autogpt.thesamur.ai

autogpt thesamourai

Το Autogpt.thesamur.ai απαιτεί να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας στην Google, και μετά να εισαγάγετε το API κλειδί σας από την OpenAI για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε – εκπαιδεύετε τον πράκτορα.

Οι δυνατότητες δεν αλλάζουν αφού και τα δύο χρησιμοποιούν τον ίδιο βασικό κώδικα (Auto-GPT) και τα ίδια εργαλεία (ChatGPT). Για να συνδεθείτε καταρχήν θα πρέπει να έχετε ήδη έναν δωρεάν λογαριασμό στο ChatGPT ώστε να πάρετε το API Key, Πάμε να δούμε τα βήματα.

1. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο εδώ για να κατευθυνθείτε προς το Auto-GPT.

2. Συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στην Google και εισαγάγετε το κλειδί OpenAI API όταν σας ζητηθεί. Κάντε κλικ εδώ για να λάβετε το δωρεάν κλειδί API σε περίπτωση που δεν έχετε.

Για να πάρετε το Κλειδί πατήστε το κουμπί “+Create new secret key” και στο νέο μικρό παράθυρο που θα εμφανιστεί κάντε κλικ στο “Create secret key”.

openai api key

Πριν πατήσετε το Done, αντιγράψτε το κλειδί καθώς δεν θα μπορέσετε να το ανακτήσετε ξανά και αν το χάσετε θα πρέπει να φτιάξετε νέο. Δωρεάν θα είναι και πάλι αλλά γενικά είναι μία ταλαιπωρία.

Το κλειδί που θα πάρετε θα είναι για το OpenAI GPT-3.5-turbo, αφού για το GPT-4.0 θα πρέπει να εγγραφείτε στην λίστα αναμονής από εδώ.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Agentgpt.reworkd.ai (που δεν απαιτεί σύνδεση με τον λογαριασμό σας στην Google), τότε πατήστε το Settings και ακολουθείστε μία παρόμοια διαδρομή.

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης με το Auto-GPT

Το Auto-GPT εξακολουθεί να είναι ένα πειραματικό έργο και μπορεί να χρειαστεί αρκετός χρόνος για να χρησιμοποιηθεί ευρέως. Ωστόσο, η τεχνολογία έχει τεράστιες δυνατότητες για πρακτικές εφαρμογές, όπως δημιουργία podcast, ανάλυση επενδύσεων, κατασκευή λογότυπων και προγραμματισμό εκδηλώσεων.

Με τη δυνατότητα λήψης αυτόνομων αποφάσεων, οι agent AI μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τα άτομα να βελτιστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους και να επιτύχουν τους στόχους τους πιο αποτελεσματικά.

Συμπερασματικά, το Auto-GPT είναι ένα εντυπωσιακό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε για την τεχνητή νοημοσύνη. Οι αξιοσημείωτες δυνατότητές του και οι δυνατότητές του για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης το καθιστούν ένα ιδιαίτερα περιζήτητο εργαλείο.

Αν και μπορεί να μην είναι προσβάσιμο σε όλους λόγω της διαδικασίας εγκατάστασής του, όσοι έχουν πρόσβαση σε αυτό μπορούν να πετύχουν καταπληκτικά πράγματα μαζί του.

Auto-GPT,ChatGPT,OpenAI,chat,AI,τεχνητή,νοημοσύνη,agentgpt,agent

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).