Υποκρισία του Barack Obama: Η Κίνα ζητάει από τις εταιρείες Backdoors

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama επικρίνει τους νέους τεχνολογικούς νόμους που θέλει να εφαρμόσει η Κίνα, και προτρέπει τη χώρα να αλλάξει πολιτική, αν θέλει να συνεχίσει να έχει συνεργασίες με τις ΗΠΑ.Barack Obama

Οι προτεινόμενες νέες ρυθμίσεις της κινεζικής κυβέρνησης απαιτούν από τις επιχειρήσεις της ς να δημιουργήσουν backdoors για να έχει πρόσβαση η κυβέρνηση στον πηγαίο κώδικα κάθε λειτουργικού ή κυκλοφορεί στην τοπική αγορά.

Η Κίνα ζητάει επίσης από τις τεχνολογικές εταιρείες να υιοθετήσουν κρυπτογράφησης από την Κίνα και να αποκαλύψουν ουσιαστικά δεδομένα της πνευματικής τους ιδιοκτησίας.

Οι νέες απαιτήσεις, καθορίζονται από ένα έγγραφο 22 σελίδων που εγκρίθηκε στα τέλη του περασμένου έτους. Στόχος των νέων νόμων είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στις κρίσιμες υποδομές των βιομηχανιών και για τη φύλαξη κατά της τρομοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στο , ο Barack Obama δήλωσε ότι οι νόμοι του Πεκίνου κατά της τρομοκρατίας απαιτούν από τις επιχειρήσεις της τεχνολογίας να παραδώσουν τα κλειδιά κρυπτογράφησης και να εγκαταστήσουν backdoors στα συστήματα τους, παρέχοντας έτσι στις κινεζικές αρχές πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Οι προτεινόμενοι νόμοι “θα αναγκάσουν ουσιαστικά όλες τις ξένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και των αμερικανικών εταιρειών, να παραδώσουν στους Κινέζους μηχανισμούς της κυβέρνησης, για να μπορούν να κατασκοπεύουν και να παρακολουθούν όλους τους των υπηρεσιών αυτών,” πρόσθεσε ο Obama.

Η διαφωνία σηματοδοτεί άλλη μια διαφορά για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μεταξύ της πολιτικής που ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Κίνα, με τις σχέσεις τους να είναι ακόμα πολύ τεταμένες μετά από τις συνεχιζόμενες καταγγελίες των ΗΠΑ για την κινεζική κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο αλλά και από την άλλη με τις αποκαλύψεις του Snowden.

Οι αποκαλύψεις του Snowden έδειξαν ότι οι ΗΠΑ δεν χρειάζεται καν να νομοθετήσουν για να παρακολουθήσουν τα δεδομένα των χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο. Απλά το κάνουν παραβαίνοντας μάλιστα τους υπάρχοντες νόμους.

Η νομοθεσία στην Κίνα, τουλάχιστον αναφέρει ρητά τον στόχο και τα προ-απαιτούμενα από τις εταιρείες για να υπάρξει μια συνεργασία.
Αλήθεια ποιος εμπιστεύεται τη Microsoft (Windows), την Apple και την Google, μετά από όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας;

Οι δηλώσεις του Barack Obama στο Reuters φαντάζουν πολύ προκλητικές μετά από όλα αυτά. Το θράσος της επεκτατικής τάσης της υπερδύναμης δια στόματος Barack Obama υπερβαίνει κάθε λογική.

Υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων επισημαίνουν ότι αυτά που ζητάει η Κίνα είναι παρόμοια με αυτά που ζητούν οι ΗΠΑ από τις τηλεφωνικές εταιρείες (PDF).

Τα πιο ανησυχητικά όμως από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αυτά που δεν ζητούν αλλά τα παίρνουν μόνοι τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).