Οι Χάρτες της Google θα δείχνουν την διασπορά του Covid-19


Οι Χάρτες της Google προσθέτουν το επίπεδο COVID-19, με το οποίο θα μπορείτε να δείτε όλα τα κρίσιμα δεδομένα διασποράς του κορονοϊού για συγκεκριμένες περιοχές.

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο επίπεδο στους Χάρτες της , το οποίο θα παρέχει κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις περιπτώσεις COVID-19 που έχουν αναγνωστεί σε μια δεδομένη περιοχή. Ο στόχος της νέας δυνατότητας είναι να βοηθήσει τους χρήστες να κατανοήσουν την κατάσταση COVID-19 που επικρατεί σε μία περιοχή, πριν μεταβούν σε αυτήν.

Η υπηρεσία δεν έχει ακόμα φτάσει στα κινητά αλλά αναμένεται μέσα σε αυτήν την εβδομάδα να την δείτε. Οι χρήστες των Χαρτών της Google θα μπορούν να δουν μία έγχρωμη κωδικοποίηση για περιοχές με νέες περιπτώσεις COVID-19, ανά 100.000 άτομα, με μέσο όρο επτά ημερών. Θα υπάρχει επίσης μια ετικέτα που θα δείχνει εάν ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται ή μειώνεται.

Τα δεδομένα θα προέρχονται από διάφορες πηγές, όπως οι Johns Hopkins,  New York Times και Wikipedia. Αυτοί οι οργανισμοί, με τη σειρά τους, λαμβάνουν τα δεδομένα τους από τοπικούς και διακυβερνητικούς οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα κυβερνητικά υπουργεία υγείας, οι κρατικές και τοπικές υπηρεσίες υγείας και τα νοσοκομεία. Οι περισσότερες από αυτές τις πηγές παρέχουν ήδη πληροφορίες στην Αναζήτηση της Google.

Οι Χάρτες θα εμφανίζουν τα εθνικά δεδομένα σε 220 χώρες και σε περιοχές όπου είναι διαθέσιμη η εφαρμογή πλοήγησης. Οι πληροφορίες σε επίπεδο πόλης, πολιτείας, επαρχίας ή νομού θα είναι επίσης ορατές, όπου είναι δυνατόν. Το νέο επίπεδο θα κυκλοφορήσει σε Android και iOS παγκοσμίως.

Για να το δείτε θα πρέπει να μπείτε στους Χάρτες της Google και να πατήστε το κουμπί επιπέδων στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας και κάντε κλικ στο “COVID-19 info”.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news