Covid-19 έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός;

Τη Δευτέρα, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (Food and Drug Administration ή απλά FDA) έδωσε την επίσημη έγκριση στο εμβόλιο για τον που κατασκευάστηκε από τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNTech.

Μπορεί να έχετε εμβολιαστεί ήδη, αλλά εκατομμύρια Αμερικανοί (και όχι μόνο) δεν το έχουν κάνει. Τα εμβόλια των δύο εταιρειών που αναφέραμε παραπάνω είχαν μια “άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης” που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 από την FDA. pfizer biontech covid 19

Όμως η νέα άδεια είναι κάτι περισσότερο από τυπική.

“Εάν είστε ένας από τους εκατομμύρια Αμερικανούς που είπαν ότι δεν θα εμβολιαστούν μέχρι να λάβει την πλήρη και τελική έγκριση από τον FDA, αυτό συνέβη”, δήλωσε ο Πρόεδρος Joe Biden όταν ανακοίνωσε την έγκριση.

Και, στην ίδια ομιλία: «Εάν είστε προϊστάμενος επιχειρήσεων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών, πολιτειακή ή τοπική αρχή που περιμένει την πλήρη έγκριση του FDA για να απαιτήσετε τους εμβολιασμούς, σας καλώ να το κάνετε τώρα.. ”

Σχεδόν αμέσως, πολλοί ήταν αυτοί που το έκαναν. Τα εμβόλια μπορεί να αναφέρονται σαν ασφαλή, αποτελεσματικά και δωρεάν, αλλά περίπου ένα 30 τοις εκατό των Αμερικανών δεν τα έχουν κάνει. Τα καρότα δεν φαίνεται να λειτούργησαν. Κάπου εδώ λοιπόν έρχεται ο .

Αυτή την στιγμή στην Αμερική κανείς δεν πιέζει όπως το Πεντάγωνο. Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αμέσως ότι θα επιβάλει τα εμβόλια για τον Covid-19 στις περισσότερες από 12 υπηρεσίες που ασχολείται. Μεγάλα πανεπιστήμια όπως το UC της Καλιφόρνιας είχαν ήδη εντολές, αλλά τώρα ο εμβολιασμός απαιτείται από περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα: Ohio State, University of Michigan, University of Minnesota.

Το εργατικό δυναμικό της πόλης στο Λος Άντζελες και το Σικάγο θα πρέπει επίσης να εμβολιαστεί. Ο νέος κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει και αυτός τα εμβόλια.

Αν όλα αυτά σας κάνουν να πιστεύετε ότι η ιστορία με τον κοροναιό θα τελειώσει, τώρα με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, η Αμερικάνικη νομοθεσία και η πολιτική δημόσιας υγείας μάλλον αντιτίθενται στον εξαναγκασμό.

Οι εντολές για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ή οτιδήποτε εντολές περιορίζουν προσωπικές ελευθερίες για την υπηρεσία της κοινωνικής ευημερίας δεν είναι super νόμιμοι. Η Supreme Court Justice Amy Coney Barrett, η μπορεί να επιβεβαίωσε αυτή την ιδέα πριν από δύο εβδομάδες αλλά το έκανε πολύ αόριστα σαν απάντηση σε μια μήνυση που άσκησαν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα εναντίον της εντολής εμβολιασμού του σχολείου τους.

Η Barrett δεν επιβεβαίωσε την απόφαση του εφετείου που βασίστηκε στην απόφαση προηγούμενης δίκης (Jacobson v. Massachusetts). Για την δίκη αυτή υπήρξε μια απόφαση που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο το 1905 και έδινε το ΟΚ στην πολιτεία να απαιτήσει υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για την ευλογιάς.

(Παρεμπιπτόντως, οι περισσότεροι Αμερικανοί υποστηρίζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Φυσικά, έχουν χωριστεί σύμφωνα με τις πολιτικές τους αντιλήψεις. Μία μελέτη φέτος το καλοκαίρι έδειχνε ότι οι ελίτ Ρεπουμπλικανοί τάσσονταν δυναμικά υπέρ των εμβολίων.)

Εδώ να αναφέρουμε ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί μπορούν να πυροδοτήσουν αντιδράσεις κατά των εμβολίων αλλά και κατά των αρχών, με το ανάλογο κόστος.

Οι άνθρωποι δεν εμβολιάζονται για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Σίγουρα, ορισμένοι από αυτούς έχουν πολιτικές ή φιλοσοφικές διαφωνίες. Μερικοί άνθρωποι δεν πιστεύουν την επιστήμη πίσω από τα εμβόλια, ή προσυπογράφουν θεωρίες συνωμοσίας. Όπως και να χει, οι φαρμακοβιομηχανίες περιμένουν και τρίβουν τα χέρια τους, ενώ οι πολιτικοί προσπαθούν να περάσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό με το γάντι, για λιγότερο πολιτικό κόστος.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Covid-19,υποχρεωτικός εμβολιασμός,υποχρεωτικόσ εμβολιασμόσ φεκ,υποχρεωτικόσ εμβολιασμόσ παιδιών,υποχρεωτικόσ εμβολιασμόσ εκπαιδευτικών,υποχρεωτικόσ εμβολιασμόσ κοροναϊόσ,υποχρεωτικόσ εμβολιασμόσ νόμοσ,υποχρεωτικόσ εμβολιασμόσ εστίαση,iguru,iguru.gr

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).