08

Δημιουργική σκέψη: μία καλλιτεχνική προσέγγιση του σύμπαντος

Οι απόφοιτοι επιστημών, , μηχανικής και μαθηματικών καλούνται όλο και περισσότερο να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, έτσι ώστε να είναι πραγματικά καινοτόμοι.

Το πρόγραμμα σπουδών στο σχολείο Abaarso συνδυάζει στοιχεία από το εκπαιδευτικό σύστημα της Σομαλίας και της Αμερικής. Είναι σχεδιασμένο με τέτοιον τρόπο, ώστε οι 224 μαθητές του να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την περιοχή τους, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. Τα βασικά μαθήματα που διδάσκονται είναι μαθηματικά, αγγλικά και λογική σκέψη. Η διδασκαλία συμπληρώνεται με αραβικές και ισλαμικές σπουδές.

Φέτος για πρώτη φορά ένας μαθητής του σχολείου έγινε δ στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Στη Γαλλία μία νέων ερευνητών ένωσαν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους στα μαθηματικά, τη βιολογία και σε άλλα γνωστικά . Εδώ και μερικούς μήνες αποφάσισαν να μετάσχουν σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα επιστημών, που διοργανώθηκε από το φημισμένο πανεπιστήμιο ΜΙΤ στη Βοστόνη.

Το να φέρεις τη μαγεία των άστρων και των πλανητών στους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με τη μουσική και την τέχνη το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικό.

  Cosmote Hackathon Τρέξε τον κώδικα για το μέλλον

Αυτή είναι η άποψη του παθιασμένου αστρονόμου και επιστημονικού οραματιστή Χοσέ Φρανσίσκο Σαλγάδο, στο πλανητάριο Άντλερ στο Σικάγο.

Ένα από τα δημιουργήματά του είναι το KV 265, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, της οποίας η αποστολή είναι να εμπνεύσει εκτίμηση και κατανόηση της επιστήμης μέσα από την τέχνη.

Μέσα από τις συνεχιζόμενες καλλιτεχνικές συνεργασίες το KV 265 παρουσιάζει επιστημονικά έργα που συνδέουν διαφορετικά πράγματα, όπως η αστρονομία, η φωτογραφία, η μουσική και ο χορός.

Σε μόλις 3 χρόνια ο Σαλγάδο έχει οργανώσει 90 παρουσιάσεις σε 14 χώρες και 5 ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης και της Ανταρκτικής. Σε αυτές προσέγγισε την επιστήμη και την τέχνη παρουσία 150.000 θεατών.

© euronews

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


28  +    =  31