Επίθεση DDoS ρίχνει New York Times, Reddit, Twitter, Spotify & eBay

Μια πολύ μεγάλη επίθεση DDoS έπληξε εκατοντάδες ιστοσελίδες σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των: New York Times, Reddit, Twitter, Spotify, και eBay.

Η επίθεση είχε στην πραγματικότητα σαν επίκεντρο τη Dyn, μια εταιρεία από το New Hampshire που προσφέρει μια πλατφόρμα για τη βελτιστοποίηση της online απόδοσης ιστοσελίδων.ddos

Η υπηρεσία περιλαμβάνει εργαλεία εφαρμογών ελέγχου και παρακολούθησης, υποδομές ανάλυσης και αναδρομολόγησης της κυκλοφορίας, εξασφαλίζοντας ότι οι τελικοί χρήστες δεν επηρεάζονται από αργούς χρόνους ανταπόκρισης.

Η υπηρεσία DNS της Dyn χρησιμεύει σαν γέφυρα μεταξύ των ονομάτων domain και των διευθύνσεων IP.

Η DDoS επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, είχε σαν στόχο να “ταράξει” την υπηρεσία με έναν κατακλυσμό δεδομένων για να προκαλέσει διακοπή λειτουργίας του δικτύου, που έγινε κυρίως αισθητή στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ από τις 11 π.μ. UTC, αν και η Dyn αναφέρει ότι η υπηρεσία αποκαταστάθηκε στις 13:20 UTC.

Οι επιθέσεις DDoS έχουν δει μια σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχουν αναφορές που δείχνουν μια αύξηση έως και 125 τοις εκατό μεταξύ του 2015 και του 2016.

  Η SmugMug αγόρασε την υπηρεσία Flickr της Yahoo

Φυσικά μεγάλες εταιρείες βιώνουν πολύ συχνά τέτοιες επιθέσεις από hackers που επιζητούν είτε να περάσουν κάποιο μήνυμα, είτε να γίνουν γνωστοί και να διαφημίσουν τις ικανότητες ή τα εργαλεία τους.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


89  +    =  90