Δείτε ποια προγράμματα είχαν εγκατασταθεί σε ένα Windows υπολογιστή

Δείτε το ιστορικό απεγκατάστασης προγραμμάτων σε ένα μηχάνημα του τρέχει λειτουργικό Windows 10 ή 11.

applications

Αν θέλετε να δείτε ποια προτα εγκαταστάθηκαν και μετά απεγκαταστάθηκαν από ένα μηχάνημα με λειτουργικό Windows μπορείτε να το κάνετε από την Προβολή Συμβάντων.

Και ποιοι μπορεί να θέλουν να μάθουν αυτή την πληροφορία; Καταρχήν οι ΙΤ μίας ς που θέλουν να ξέρουν πως “παίζει” ο κάθε με το μηχάνημα που του εμπιστεύεται η εταιρεία του. Μετά όσοι ασχολούνται με την υποστήριξη για να δουν την συμπεριφορά του μηχανήματος του πελάτη τους. Τρίτον εσείς που θέλετε να δείτε αν κάποιος άλλος χρήστης από την οικογένειά σας φορτώνει διάφορες εφαρμογές χωρίς να σας ενημερώνει.

Τα εγκατεστημένα προγράμματα είναι εύκολο να τα δείτε, αφού βρίσκονται ήδη εκεί και με μία απλή αναζήτηση στο Πίνακα Ελέγχου έχετε όλη την λίστα των προγραμμάτων σας. Όμως ένα πρόγραμμα που εγκαταστάθηκε και μετά απεγκατάσταθηκε χωρίς να αφήσει ίχνη είναι αδύνατον να το ξέρετε;.

Όμως όντως δεν αφήνει κανένα ίχνος; Πάμε να δούμε λίγο πιο βαθιά το εργαλείο Προβολή Συμβάντων (Event ) των Windows.

Βήμα 1 : Ανοίξτε ένα παράθυρο Προβολής Συμβάντων. Αν δεν ξέρετε πως κάντε αναζήτηση την λέξη Προβολή Συμβάντων (ή Event Viewer αν έχετε Αγγλικά Windows) και επιλέξτε το αποτέλεσμα.

Βήμα 2 : Πλοηγηθείτε στο “Αρχεία καταγραφής των Windows > Εφαρμογή” και κάντε κλικ στην επιλογή “Φιλτράρισμα τρέχοντος αρχείου καταγραφής” στο δεξιό παράθυρο.

Βήμα 3 : Στο παράθυρο του φίλτρου εκεί που λέει Προελεύσεις συμβάντος επιλέξτε “MsiInstaller” στο αναπτυσσόμενο μενού και εκεί που λέει “Περιλαμβάνει / Εξαιρεί αναγνωριστικών συμβάντων, πληκτρολογήστε 1034 και πατήστε Enter .

event viewer unistall msinstaller
Θα εμφανιστεί τώρα μια λίστα με όλες τις απεγκατεστημένες εφαρμογές που αφαίρεσε ο installer της Microsoft. Θα δείτε ποιο πρόγραμμα, ποια ημερομηνία, ποιος χρήστης, και μάλιστα επειδή δεν θα υπάρχουν πολλές εγγραφές το ιστορικό θα πηγαίνει χρονικά αρκετά πίσω.

event viewer unistall msinstaller 2

Αν θέλετε να δείτε ένα άρθρο μας για το Event Viewer διαβάστε το Πως να δουλέψετε με το πρόγραμμα προβολής συμβάντων των Windows

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Event,Viewer,Windows,unistall,Προβολή,Συμβάντων,απεγκατάσταση

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).