Τι δεν πρέπει να δημοσιεύετε στο Διαδίκτυο και μάλλον το κάνετε

Μπορεί κάποια στιγμή να ενθουσιαστείτε για κάτι και να το δημοσιεύσετε στα για να το δουν όλοι οι φίλοι και η οικογένειά σας και ίσως ακόμη και ο υπόλοιπος κόσμος.

Ορισμένα πράγματα όμως δεν πρέπει να τα δημοσιεύετε στο δια

Εισιτήρια για εκδηλώσεις

Συναυλία ή κάποιο αθλητικό γεγονός; Γενικά δεν είναι καλή ιδέα να δημοσιεύετε των εισιτηρίων σας στα social media.

Γιατί; Σχεδόν όλα τα εισιτήρια διαθέτουν ένα γραμμικό κώδικα που σαρώνεται στην πύλη για να επιτρέψει την είσοδο στην εκδήλωση. Είναι πολύ εύκολο να αντιγράψει κάποιος αυτούς τους γραμμικούς κώδικες από μια φωτογραφία και στη συνέχεια  να τους χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει ένα εισιτήριο ακριβώς σαν το δικό σας .

Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά συμβαίνει περισσότερο από ό, τι νομίζετε. Για παράδειγμα, αυτός ο λογαριασμός στο Twitter.

Μπορεί να σας φαίνεται συναρπαστικό να μοιραστείτε μια φωτογραφία της νέας πιστωτικής σας κάρτας, αλλά οποιοσδήποτε μπορεί να χρησιμοποιήσει τους αριθμούς της κάρτας για να αγοράσει κάτι στο διαδίκτυο.

Αν θέλετε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία της νέας πιστωτικής σας κάρτας στα social media, αφιερώστε λίγο χρόνο για να καλύψετε όλους τους αριθμούς.

Κάρτες επιβίβασης

Η κάρτα επιβίβασης μπορεί να φαίνεται αρκετά αθώα, αλλά διαθέτει γραμμωτό κώδικα και οι αριθμοί μπορούν να πουν πάρα πολλά. Σκεφτείτε πριν δημοσιεύσετε μια φωτογραφία.

Η κάρτα επιβίβασης μιας αεροπορικής εταιρείας σας έχει πολλές πληροφορίες όχι μόνο για την ίδια την πτήση. Χρησιμοποιώντας μερικές από αυτές τις πληροφορίες, κάποιος θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε ολόκληρο τον λογαριασμό σας.

Με μόνο το επώνυμο και τον αριθμό εντοπισμού εγγραφών, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες όπως ο αριθμός τηλεφώνου κάποιου και τυχόν μελλοντικές πτήσεις που έχει κάνει κράτηση. Επιπλέον, επιτρέπει την πρόσβαση σε κάποιον για να αλλάξει τις θέσεις σας, καθώς και να ακυρώσει τυχόν μελλοντικές σας πτήσεις.

Επομένως, εάν θέλετε να δημοσιεύσετε την κάρτα επιβίβασής σας στα social, καλό θα ήταν να αποκρύψετε ορισμένες πληροφορίες (μοναδικοί γραμμικοί κώδικες και οι αριθμούς)

Φωτογραφίες πάνω στο γραφείο σας

Μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία του γραφείου σας, αλλά υπάρχει περίπτωση να περιέχει πάρα πολλές πληροφορίες της εταιρείας σας ή ακόμα και το δικές σας.

Τα postit στην οθόνη σας ή διάφορα τιμολόγια και σημειώματα στο γραφείο σας μπορεί να φαίνονται αβλαβή, αλλά κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να τα πάρει και να αναζητήσει αριθμούς λογαριασμών, κωδικούς πρόσβασης, συγκεκριμένα ονόματα και άλλα.

Η διεύθυνση του σπιτιού σας

Ίσως η σημαντικότερη από τις προσωπικές σας πληροφορίες  είναι η διεύθυνση του σπιτιού σας. Φυσικά, πολλοί από τους φίλους και την οικογένειά σας γνωρίζουν πού ζείτε, αλλά δεν χρειάζεται να το γνωρίζουν όλοι. Δυστυχώς, είναι πολύ εύκολο να δώσετε κατά λάθος τη διεύθυνσή σας.

Το πιο συνηθισμένο λάθος που βλέπω είναι η δημοσίευση φωτογραφιών των σπιτιών στα social media (είτε γιατί ανακαινίστηκαν, είτε γιατί απλώς κάποιος είναι περήφανος για το σπίτι του) και ο αριθμός να φαίνεται στον τοίχο, μαζί με την οδό.

Ο αριθμός μπορεί να φαίνεται ακίνδυνος, αλλά αν κάποιος ξέρει σε ποια πόλη ζείτε (που συνήθως το αναφέρετε στο προφίλ σας) μπορεί να αναζητήσει  εύκολα ένα σωρό διευθύνσεις σε αυτήν την πόλη ξεκινώντας από τον αριθμό της οδού σας και στη συνέχεια, μπορεί να χρησιμοποιήσει το για επιβεβαίωση.

Κοινή λογική

Φυσικά και μπορείτε να να δημοσιεύσετε όλα τα παραπάνω στα social. Όμως, κάθε φορά που δημοσιεύετε κάτι από τα παραπάνω, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε ξανά ότι δεν υπάρχει κάτι μοναδικό ή προσωπικό  σε ότι μοιράζεστε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

One Comment

Leave a Reply
  1. Τις λες τώρα ???
    Εμείς δείχνουμε αυτά που λες (παιδικά πράγματα) και ακόμα περισσότερα, μήπως και γεμίσουμε με Likes την οθόνη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).