Πως να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις και τον πίνακα ελέγχου στα Windows 10

Σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε πως να απενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις και τον πίνακα ελέγχου στα Windows 10.

Οι περισσότεροι χρήστες των Windows 10 δεν θα χρειαστεί ποτέ να αποκλείσουν ή να απενεργοποιήσουν την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” και τον κλασικό πίνακα ελέγχου. Αν έχετε κάποιον επισκέπτη στον υπολογιστή σας και δε θέλετε αυτός να πειράξει τις ρυθμίσεις των Windows, μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη με μειωμένα δικαιώματα.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως θελήσετε να απενεργοποιήσετε ή να αποκλείσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και τον Πίνακα Ελέγχου. Για παράδειγμα, όταν δεν θέλετε να δημιουργήσετε άλλο λογαριασμό χρήστη, αλλά θέλετε να εμποδίσετε τον επισκέπτη σας να πραγματοποιήσει στον υπολογιστή σας αλλαγές στις προσαρμοσμένες ή προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

Τα Windows 10 δεν προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο απενεργοποίησης του Πίνακα Ελέγχου και των Ρυθμίσεων. Για να προβείτε σε αυτό, θα πρέπει να πάτε στην Πολιτικής ομάδας ή στο Μητρώο των Windows.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις Ρυθμίσεις και τον Πίνακα Ελέγχου στα Windows 10.

  Ασύρματη φόρτιση: Αξίζει ή όχι;

Μέθοδος 1 – Μέσω της Πολιτικής ομάδας
Σημειώστε ότι ο Επεξεργαστής πολιτικής ομάδας δεν είναι μέρος της έκδοσης των Windows 10 Home, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Πολιτική ομάδας για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις Ρυθμίσεις και τον Πίνακα Ελέγχου στην έκδοση Home. Αν έχετε τα Home, τότε χρησιμοποιήστε τη μέθοδο 2 του παρόντος οδηγού (μέθοδος μητρώου).

Βήμα 1: Ανοίξτε την επεξεργασία πολιτικής ομάδας. Για να την ανοίξετε πληκτρολογήστε το όνομά “επεξεργασία πολιτικής ομάδας” στο πεδίο αναζήτησης της Έναρξης και κλικάρετε το σωστό αποτέλεσμα της αναζήτησης.

Βήμα 2: Στο παράθυρο Πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις του χρήστη > Πρότυπα διαχείρισης > Πίνακας ελέγχου”. Στην δεξιά πλευρά, αναζητήστε την “Απαγόρευση πρόσβασης στον Πίνακα Ελέγχου και τις Ρυθμίσεις υπολογιστή” και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ πάνω του για να ανοίξετε τις ιδιότητές της.

Βήμα 3: Επιλέξτε την επιλογή “Ενεργοποιημένο” για να απενεργοποιήσετε ή να αποκλείσετε τις Ρυθμίσεις και τον Πίνακα Ελέγχου. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.

Για να ενεργοποιήσετε εκ νέου τις Ρυθμίσεις και τον Πίνακα Ελέγχου, επιλέξτε την επιλογή “Χωρίς ρύθμιση”. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.

  Δέκα έξι χρήσιμες portable εφαρμογές για φοιτητές και όχι μόνο

Μέθοδος 2 – Μέσω του Μητρώου
Βήμα 1: Πληκτρολογήστε Regedit στο πεδίο αναζήτησης της Έναρξης και, στη συνέχεια, επιλέξτε το regedit. και πατήστε το πλήκτρο .

Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι εάν δείτε ένα παράθυρο που να σας ρωτάει αν θέλετε να επιτρέψετε στην εφαρμογή επεξεργαστής μητρώου να κάνει αλλαγές στη συσκευή σας.

Βήμα 2: Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: Υπολογιστής\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\\Windows\CurrentVersion\Policies\

Βήμα 3: Από τη δεξιά πλευρά, κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό σημείο, κάντε κλικ στο κουμπί “Δημιουργία”, κάντε κλικ στην “Τιμή (32-)” και στη συνέχεια ονομάστε το ως NoControlPanel .

Βήμα 4: Τέλος, κάντε διπλό κλικ στην τιμή NoControlPanel και, στη συνέχεια, ορίστε τα δεδομένα τιμής σε 1 για να απενεργοποιήσετε ή να αποκλείσετε τον Πίνακα Ελέγχου και τις Ρυθμίσεις.

Ορίστε την τιμή σε 0 ή διαγράψτε την τιμή NoControlPanel για να ενεργοποιήσετε και την εφαρμογή “Πίνακας ελέγχου” και “Ρυθμίσεις” στα Windows 10.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


31  +    =  35